איך מתחילים?

איך מתחילים?

שלום לכל חברי הפורום. אני מקווה שהגעתי למקום הנכון.
בזמן האחרון אני יותר ויותר מתעניין בכל הנושא הזה, של הפרעות קשב וריכוז. קורא מאמרים, אתרים של מומחים לנושא ואף עושה מבדקים שונים באינטרנט.
אני די בטוח שאני סובל מ-ADD, והייתי שמח למצוא סוג של אוזן קשבת מאנשים שיבינו מה עובר לי בראש. די נמאס לי לומר לסביבתי הקרובה: "אתם לא מבינים", למרות שבאמת - הם לא ממש מבינים.
איך מתחילים להסביר את התחושות האלה? של הצפה מוחית 24/7, מחשבות נכנסות ויוצאות לי מהראש בקצב של מכונת ירייה. לא מצליח להתרכז בכלום, חוץ מבמה שמעניין אותי, או אז אני יכול לשבת מרוכז-מהופנט גם שעות. דוחה הכל לרגע האחרי-אחרון, לעולם לא מגיע לשום מקום בזמן, חסר כל יכולת לתכנן את היום ולבצע מטלות כסדרן, בין אם מקצועיות או יומיומיות.
אכול חרטה על החלטות שביצעתי בעבר, שהובילו אותי למקום הלא כל-כך טוב בו אני נמצא היום. כמובן שכל החלטה, ולו הזניחה ביותר, מהווה דילמה איומה עבורי, ואני לא מסוגל, מבחינה מוחית, לתכנן שום דבר ולחשוב לעומק על החלטות שצריך לקבל, מה שמביא אותי למצב שההחלטות "מתקבלות בשבילי" ותמיד ברגע האחרון.
האם יש כאן מישהו שעוברים עליו דברים דומים? אני כל כך רוצה לדבר עם מישה/י שיבין אותי.
אשמח לשמוע המלצות על טיפול מקצועי למבוגרים (אני בן 30) באזור המרכז. אני בודק כרגע מספר מקומות וכמובן שלא מצליח להחליט לאיזה מהם ללכת.
אודה לכם מאוד על העזרה.

איך מתחילים?.

כתבתי תשובה מושקעת ואקספלורר לקח לי אותה...אז קצת בקיצור {ותסלח לי}

1. אבחון- ספר באיזה איזור אתה גר, ובאיזו קופת חולים אתה חבר- וננסה להמליץ לך על פסיכיאטר מתאים [לא להיבהל, בגיל שלך עדיף לעשות איבחון אצל פסיכיאטר שיכול לעשות אבחנה מבדלת, וגם להתיחס לחבילה הרגשית שאתה נושא איתך במשך שנים של מאבק בעצמך ובסביבתך..}
2. התיחסות רצינית לתרופות שהפסיכיאטר ירשום לך. מנסיוננו, אם ריטלין מתאים לך, ועובד- הוא עובד הכי טוב מכל שאר התרופות האלטרנטיביות- אבל יש עוד תרופות, ויש עוד אפשרויות. זו הסיבה שאתה צריך ללכת קודם כל לרופא.
3 . מאמן אישי- בחר לך או שאל בפורום על מאבחן אישי עם התמחות להפרעות קשב וריכוז. בלי התמחות כזו - חבל על הזמן והכסף. אימון אישי ל-ADHD שונה לחלוטין מאימון אישי רגיל.
4. תמשיך לקרא, תתיעץ בפורום הזה ובפורום המקביל למבוגרים- http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?forumid=694

5. ממליצה בכל פה על שני ספרים- "מריטת עצבים" של הלוואל ורייטי
ו- חוברת העבודה של אילנה רייטקופ- " להקשיב להפרעת הקשב"

6.. הכי חשוב- קח את עצמך בידיים, ותתחיל לעבוד מעכשיו. אל תדחה למחר.

בהצלחה, שנה טובה ומתוקה.
מרב

תודה רבה

אפילו לא שמתי לב שאני לא בפורום למבוגרים.
אני אעביר את הפוסט לשם.
ושוב תודה.

תוספת להצעות של מירב קובי

את הצעד הראשון עשית, כשפנית לפורום ואני מניחה שזה לא קל
לרוב הצעד הראשון מוביל לצעדים הבאים.
אני מציעה לך לשקול טיפול בשיטת cbt
זאת בלי לוותר על אבחון כפי שהציעה לך מירב.
טיפול כזה יעיל במיוחד כאשר המחשבות השליליות משתלטות ומעכבות קבלת החלטות
בהצלחה
ציפי קוברינסקי

שלום להמוח רץ ברוך הבא לעולם הקשב

אני גם עם הפרעת קשב סובלת מכל הדברים שספרת
אני קצת יותר זקנה ממך ועשיתי אבחון עוד לא מצאתי מינון נכון
אבל חשוב לך להרגע ולעשות
כמו ציפי יש להתחיל באבחון
אם תרצה המלצות אשמח לתת

ואני גם עוברת סוג של תרפיה שמאוד מקל
שוב אני יותר מבוגרת עם ארבעה ילדים וגם לומדת ומצליחה לא רע
אז השד לא נורא כל כך וגם אנחנו יותר יציריתיים