איך מתחילים?

בטי52

New member
איך מתחילים?

שלום, אני מאוד רוצה לעסוק בהכנת עוגות ועיצוב, עד עכשיו עשיתי 5 עוגות, אין לי בוק תמונות של עוגות (שזה קצת בעייתי), ברצוני לעסוק בזה ולעשות עוגות כאלו בערך 2-3 בחודש, בתור תחביב.
למדתי, עברתי קורסים ואני רואה שאני די מסתדרת עם זה, השאלה היא איך מתחילים לפרסם את עצמך, אגב אני גרה במרכז והשכונה אצלנו מלאה ילדים.
מה הייתן ממליצות?
אודה על התשובות.

net the jet

New member
את מתכוונת שאת רוצה למכור ?

אז קודם כל פותחים תיק במע״מ של עוסק פטור ( את לא רוצה למכור בלי זה- לא שווה שמשהו ילשין וכ״ו )
אחרי זה את יכולה לפרסם- בגנים, פליירים,להגיד לשכנים, חברים וכ״ו.
אני בשלב ההתחלתי תרמתי המון- למוסדות באזור, שלחי לגן ובי״ס לכל אירוע, לימי הולדת של ילדים של חברים.

בטי52

New member
היי נטע

כמה זמן לקח לך ככה להתפרסם, פחות או יותר?
מה הסכום התחלתי שגובים כאשר את בתחילת הדרך?
האם אתר אינטרנט מועיל בעניין זה?
אגב אני חברה בפייסבוק של אשת הסוכר, וליאת- מיצירות מתוקות, בעזרתן והבעזרת הפורום הצלחתי להגיע לחומרי גלם, כלים לעבודה עם בצק סוכר, וכן ידע כללי, טכניקות כו'.
שלחו לי תמונה מעניינת של עוגה, קצת מפחיד לקבל דבר כזה, בטח ראית.
דעתך בנושא.

עוגה מרשימה אבל נראה לי מזעזע לאכול אותה

בטי52

New member
פתחתי קצת הודעות

שרשמו מעצבות לגבי מחירים, נראה שהעניין קצת בעייתי.

net the jet

New member
בעייתי במה ?

לגבי השאלות שלך...
כבר לא ממש זוכרת כי זה היה לפני המון שנים, כשבקושי היו מעצבות של עוגות, ככה שדי מהר היה ביקוש, אבל לא בהיסטריה ( גם מעולם לא הייתי אגרסיבית בשיווק )
לגבי מחירים של התחלה, אני מאמינה שהמחיר שגובים הוא עבור המוצר שאת מוכרת, וזה לא קשור בותק אלא באיכות, הן מבחינת העוגה והן מרמת הביצוע.

בטי52

New member
כן ההודעות משנים קודמות

אולי היום המצב אחר.
ננסה להתחיל.
מה דעתך על התמונה של העוגה?

בטי52

New member
המחירים

ראיתי הרבה הודעות בפורום המדברות על מחירים של עוגות, מכירה של עוגות וכו'.
היו שם מעצבות שמכרו עוגות ב - 160 ש"ח, 80-100 ש"ח לדוגמא, ראיתי הודעה עם קופונים.
עוגה כזו גם אם היא לא מפוסלת למכור במחיר כזה, (כשלוקחים בחשבון זמן, חומרי גלם, הוצ' עקיפות כמו חשמל, מים) לא שווה, ולא יהיה רווחי אפילו, אם את מיומנת את עושה עוגה תוך 3 שעות.
השאלה אם זו המגמה גם היום או שדברים השתנו מאז?
אודה על תשובתך.

net the jet

New member
האמת, כאן בפורום מעולם לא דיברו על מחירים...

ז״א בנות בד״כ לא משתפות כמה הן גובות על עוגה.
כן היו שאלות ודיונים בנושא, וכמובן שתמיד עולה נושאכמו שהעלת עכשיו- מקומות בהם נית׳ן למצוא עוגה במחירים מגוחכים.
וכן זה נכון, מחירים כאלו לעוגה לא שווים בכלל להתעסק עם כל הענין.
תמחור עוגה הוא הרבה מעבר לחומרים ושעות העבודה.
מה עם פירסום. ( אתר, פליירים וכ״ו ) חשמל, שיחות טלפון עם לקוחות ( כסף וזמן... לפעמים אני יותר מחצי שעה עם לקוח בטלפון... לפעמים יותר מפעם אחת ) מה עם הזמן , דלק, חניה - כשאני נוסעת לקנות חומרים...
כל אילו צריכים להתגלם יחד למחיר עוגה.
וכמובן שאלת השאלות- כמה בסופו של דבר את ח׳ושבת שמגיע לך להשתכר לשעת עבודה.
מה עם שעות עבודה ( יש אנשים שמתקשרים בלי בושה בתשע בערב ! מעולם לא עלה על דעתי להתקשר לרופאת ילדים אפילו בשעה כזו... )
מה עם התראות קצרות מועד- את צריכה להחליט אם את מכינה עוגה או לא... האם זה שווה לשנות לו״ז שלך או להתחיל לעבוד לפנות ערב לתוך הלילה כי משהיא נזכרה שלילד שלה יש יומולדת ביום למחרת... והאם מגיע לך יותר כסף כי את עובדת בשעות כאלו ??

בקיצור, כל אחת צריכה לעשות חשבון לעצמה אם זה שווה לה, או לא.

אני יכולה להגיד עוד שני דברים- פרנסה, זה לא ! אלא אם כן את מכינה הרבה עוגות בשבוע, מלמדת ( סדנאות) מעבירה הפעלות וכ״ו.
מעטות מאד כאן בארץ ממש מתפרנסות מזה, אילו שכן, או שעושות את כל מה שכתבתי למעלה, או שבעלות שיווק אגרסיבי ( וזה הרבה כסף לכשעצמו ) או שאולי תפסו נישה ( למשל עוגות חתונה )

בטי52

New member
תודה נטע ! אני אשאיר זאת בגדר תחביב

לפי דעתי התמחור של עוגה צריך להיות לפי הפרמטרים שציינת (אשמור לי את הרשימה הזו).
אני מפיקה מזה הנאה רבה, למרות שהעוגה הראשונה לקחה לי 7 שעות והשניה כבר פחות והשלישית וכו', עניין של מיומנות שנרכשת ככול שאת עושה יותר, וגם הקורסים עשו את שלהם, הפורום והעצות שלכן.
אני די פרפקציוניזסטית ורוצה שהכל יראה מושלם מהציפוי ועד הפרח.
היה כיף לראות את התגובות על העוגות קיטי ומטוס שעשיתי, וזה נותן דחיפה מסויימת
תודה על הייעוץ.

למעלה