איך מתחילים

מחכה1

New member

Tali Cohen3

New member
אשמח אם תסבירו לי האם לא יותר כדאי ל...

לאמץ ילד בריא ושלם, שהיה אמור להוולד כרגיל מהריון תקין, וסתם הושלך לפח (הפלה) כי לאמא שלו לא היה כסף?
הרי בכסף הזה שאתם מוציאים על סיכוי לילד אחד, אפשר לקנות עשרה, ועוד יישאר עודף?

למי שמעוניין, אגודת אפרת מטפלת בנושא.
אשמח לדעתכם
טלי

תתביישי טלי על דברייך

כל כך מגעילה אותי התגובה שלך שבא לי להקיא מחוסר הכבוד שלך.

מה את יודעת על ילדים מאומצים ומה את "מוכרת" את תהליך האימוץ בזול ובזולות כזו?

ובכלל מי את שאת נכנסת לכיס הכלכלי של האנשים??

מחכה1

New member
מה - כמה עולה? הצעה ראשונה? יש מבצע?

אולי 2 ילדים במחיר של 1? עודפים?
גועל נפש.
תתביישי!
(מאווווד מקווה שאת לא מציגה כאן את אגודת אפרת.)

tsahib1

New member
תגיבה עניינית? מה דעתך על זה:

הי אוריתוש.
אני יודע שלא התכוונת להכנס לקלחת אבל הנה מייל שקיבלתי:
(אגב, שיניתי והסתרתי פרטים מסויימים שלא יחשפו אותה -כי זה היה רצונה מלכתחילה)

שלום
הזדהתי עם הרבה דברים ממה שכתבת, בעיקר בכל הקשור להתארכות התהליך בארץ וגם לנצלנות הרגשית של הפונדקאית. אנחנו בהריון שבוע XXX ובהחלט יש סחטנות כספית ורגשית שמאוד קשה להתמודד איתה.
אני אצל XXX ויש קצת סיוע באיך להתמודד ומה להגיד בנסיבות של סחטנות, אבל בסה"כ התחושה היא שאתה לבד.
הרבה כתבות ודיעות בתקשורת מתייחסים לניצול שהפונדקאיות חוות, כלמעשה אני מרגישה שההיפך הוא הנכון- הפונדקאיות מנצלות אותנו ההורים המיועדים.
למרות כל זאת יש לי חברה, שחווה תהליך מאוד יפה וחיובי בארץ, אז גם זה קורה.

אני בכוונה כתבתי לך במסר, כדי שהפונדקאית שלי לא תזהה אותי בטעות וגם כדי לא לפגוע חלילה באף אחת. אבל אני מחזקת את דבריך. התהליך בארץ קשה מנשוא וארוך. אני בקשר עם הפונדקאית שלי כבר XXX. יותר מדי זמן...

----------------------------------------------------------------------------------------
ועכשו לנקודות שהועלו פה.
אני לא כופר בעובדה שיש בארץ סיפורי הצלחה מדהימים בפונדקאות.
אבל זה נכון גם לגבי מקומות אחרים - בכל הפעמים (4) שאני חזרתי מהודו בשנה שעברה - חזרתי עם זוגות שבאו עם תינוקות.
ובמילים אחרות - ההצלחה נמצאת בכל מקום.

הבעיה היא התמונה הכללית.
ולהציג את כל הפונדקאיות בארץ כ"מלאכיות"- זה במקרה הטוב שקר גס.
כמו בכל מקום יש אנשים טובים ואנשים רעים.
ונכון להיום?התקשורת והתוכניות שמוצגות בטלויזיה- ממש לא משקפות את המצב של רוב רובם של הזוגות.
אני מוקף בסיפורים מסוג שקראת למעלה.
ההשמצות ההכפשות ועיוותי העובדות??
זו דוגמה אחת לכמה מיילים שקיבלתי.
אני מציע שבמקום לטאטא את הבעיה האמיתית הזו אל מתחת לשטיח, שהגורמים העוסקים בעניין הזה בצורה מקצועית - יתנו את דעתם על העובדה שלא מעט זוגות נתקלים בבעיה הזו.
ואם את שואלת אותי מה צריך לעשות? פשוט לסנן טוב יותר את הפונדקאיות ולא לקחת כל אחת שרק מביעה התעניינות בנושא.

שיהיה לך יום טוב.

אחלה פרסומת עשית לעצמך!!

במקום להכפיש ולא לכבד לא פשוט יותר ולפנות למירב בפרטי שתאשר לך לפרסם את הפונדקאות בהודו למי שבוחר לעשות פונדקאות בחו"ל??

tsahib1

New member
רינה רונן

שלום לך
בניגוד לכמעט כל המגיבים פה "מטעם", אני לא צד בעניין המסחרי-כלכלי בעניין.
אני לא מפרסם או תומך בהודו או כל מקום אחר.

רק חבל, שאת לא מסתכלת על תחילת הדיון... זה היה חוסך ממך את התגובה הלא עניינית שלך.

תסתכלי על השאלה ששאלה עמליה22. (הראשונה בדיון.)
ואחרי כן תגידי (קודם כל לעצמך - ותחשבי שאת במקומה) האם את חושבת שהיא צריכה לחכות (אחרי כל מה שהיא עברה) עוד שנה, שנה וחצי, שנתיים- עד שהיא תתחיל את התהליך?
למה לחכות לוועדה? שמעיקרה מיותרת (אם אני לא טועה- ועדה מהסוג הזה או מכל סוג אחר- יש רק בארץ...), ואז להמתין למציאת פונדקאית, ואז, גם לעבור בסיכוי גבוה (לפי הסיפורים שאני הייתי עד להם בעצמי כחלק ממה שאנחנו עברנו, וששמעתי מזוגות אחרים דומים לנו), מסכת של סחיטה רגשית וכלכלית. לא פחות ולא יותר.

נכון. אף אחד לא רוצה לשמוע על זה אבל זה קיים.
וכל ההתנפלות הזו וההגנה על הפונדקאיות - לא במקום.

את, (וכל שאר המגינים מטעם של "מירב",) לא מבינים, שלנו - הזוגות שנמצאים בתהליך - עניין הזמן קריטי.
זה שכל מיני אנשים החליטו להתפרנס מזה- זה בסדר גמור. אם זה פותר אפילו לחלק קטן מהזוגות את הבעיה- זה מצויין.
אבל זה לא המקרה של עמליה22 - לה אין זמן.
ועם כל הכבוד לכל הביזנס שכולכן מתפרנסות ממנו- לנו, לזוגות יש אינטרסים אחרים.

אין לי בעיה שתציגו את מרכולתכן לראווה- זה חשוב.
חשוב גם שאנשים יראו את התינוקות שנולדים בארץ- כי זה באמת תומך - אבל זו לא כל התמונה כולה.
במקביל צריך להציג גם את האלטרנטיבה - גם אם היא לא מוצאת חן בעיניכם - גם היא צריכה להיות מוצגת.

זה הדבר היחידי שאני מצפה לראות- תנו לנו את האופציות ואנחנו נבחר את מה שהכי מתאים לנו.

כמה פשוט ככה קל.

שיהיה לך יום טוב.

VNRN

New member
ניסיתי לא להגיב ונשברתי

1. הפורום הזה בהחלט מתמקד בפונדקאות בארץ. יש פורומים אחרים ברשת שמתמקדים בפונדקאות בחו"ל. זה לא אומר שכאן שוללים פונדקאות בחו"ל, פשוט לא מפתחים את הנושא כי למרבית האנשים כאן אין מידע שיכול לעזור.
2. לא סתם בפורום הזה לא מזכירים כמעט את עדה ומינה. זה לא בגלל אינטרסים, זה בגלל סיפורים כמו שלך.
3. אני אם מיועדת. האינטרס היחיד שלי הוא שיקלו על התהליך בארץ ושתהינה יותר פונדקאיות, וכך סיפורים כמו שלך יתמעטו.
4. למה אין כאן השמצות על מירב? כן, גם בגלל שמירב מנהלת את הפורום הזה - זה לגיטימי. וגם אולי בגלל שהתהליכים "אצל מירב" יותר נעימים - זו גם אפשרות. זה עדיין לא אומר שהפורום הזה מונע מאינטרסים שאינם לגיטימיים. גם לך יש אינטרסים!!! אני בטוחה שבפורום שבניהול עדה ומינה כולם "נופת צופים".
4. אנחנו לא "דרך מירב" אבל הפורום הזה משרת גם אותי.
5. יש סיפורי פונדקאות לא נעימים. אף אחד לא הבטיח לנו גן של שושנים. מהיכרות שלי, הם מתמעטים. סרטים חיוביים וסיפורים חיוביים גורמים לגידול במספר הפונדקאיות ואז יש אפשרות סינון ובחירה טובה יותר שמביאה לתהליכים טובים יותר וכולם יוצאים נשכרים מכך. גם ההורים וגם הפונדקאיות.
6. אם היית מגיע למפגש אצל מירב היית גם מקבל טיפים איך להתמודד עם פונדקאית "סחטנית".
6. היו לך ניסיונות קשים בתהליך. אני שמחה שהעתיד הורוד נראה באופק ומאחלת לכם הצלחה ובריאות, מכל הלב.
7. אבל - כתבת בדרך תוקפנית, מאשימה, שופטת ומאוד לא נעימה. את כל מה שכתבת יכולת לכתוב בדרך יותר נעימה וקצרה והיו מתייחסים בכבוד לדברייך.
8. אם אתה כ"כ הרבה שנים בתחום, בטח שמעת גם סיפורים חיוביים. למה אתה בוחר להתמקד בשליליים???

זיוה2233

New member
בקשר למה שאומר tsahib1

חברים הוא קצת צודק.
אנחנו התלבטנו בין הארץ לחו"ל, אחרי שעברנו את כל הוועדות ואת מבחני הקבלה האם אנחנו ראויים להיות הורים.
חתמנו על חוזה קיבלנו פונדקאית אחרי שנה וחודשיים!!!
בהתחלה הכל עבר מצוין היה חיבור טוב וקשר מצוין עם הפונדקאית.
וכן נתנו מעבר למה שצריך לתת בחוזה כי קשה לדעת שהוצאה לפועל דופק על דלתה.
במשך 2.5 עברנו טיפולים ונסיונות(מיותר לציין שזה כל פעם מחדש זה קשה)
אבל יש המון תקווה .
יום אחד אני מקבלת טלפון מהפונדקאית שהיא לא רוצה להמשיך יותר!!
אוף כמה שזה היה קשה משבר ענק (שוב להתחיל מחדש? שוב לחפש פונדקאית ...
אמרתי לבעלי לא עוד כי אין לי כוח פיזי נפשי לעבור את זה שוב ההמתנה החיפוש דיייי.
אחרי שנה וחצי הפסקה בעלי ביקש לתת לזה עוד הזדמנות והפעם בחו"ל.
אני יכולה לומר שחזרתי מחו"ל לפני חודשיים
חתמנו חוזה מול פונדקאית בלי המתנה... שזה המון באמת מי שבחיפוש יודע על מה אני מדברת.
ואני מקווה שהפעם זה יהיה מוצלח.

תהליך בחול

וואו שמתם לב שעמליה נעלמה?? מסכנה הלחצתם אותה!! אני רוצה לשאול, אתם מדברים על כמה שהתהליך בחול הוא מהיר, האם הפונדקאיות שם עוברות מספיק בדיקות שמוכיחות שהן יצלחו את התהליך בשלום ולא יתחרפנו באמצע??? אני חושבת שלא... ואם זמן זה המחיר שצריך לשלם כדי שיהיה תהליך בטוח, אני אחכה.. היא כבר חיכתה עד גיל כזה, מה זה עוד שנתיים כדי להבטיח שהכל יעבור בשלום!! העיקר שכולם יהיו מאושרים..

זיוה2233

New member
תשובה לתשובה לתותחית3

לפני שחתמנו חוזה עם הפונדקאית. ביקרנו בבית חולים, קבלנו את כל המסמכים הרפואים של הפונדקאית.
ולדעת שרופאים שלנו מטפלים בפונדקאית לי זה עושה טוב.
והגיל יקירה זה לא צחוק..

זיוה יקרה...

לא, אני בטוחה שגיל זו פונקציה חשובה, אם את אומרת שהכל בטוח ושיש התערבות של הרפואה בארץ, אשרייך... העיקר בסוף תהליך להיות עם ילד בריא וזה הכי חשוב.. כל אחד והדרך שלו... אני יכולה להעיד על עצמי של רציתי להיות רחוקה מההריון ולכן חול לא הייתה אופציה בעיניי...
ואני רק חייבת לתקן משהו- אני תותיתות ולא תותחית כי זה נשמע ממש מתנשא חחחחחח...
בכל אופן רק אושר וילדים בריאים פרו ורבו ומלאו כל הארץ- לא דיברו על הדרך העיקר הכוונה

MAMALY

New member
אני עברתי תהליך פונדקאות פעמיים בישראל

בניגוד למה שכתב לך פה האיש או האישה הזו על מה שהם עברו והיה להם כל כך קשה ונוראי והוא גם כתב שהוא היה אצל עדה ומינה כמשרד מתווך שאמור לעזור, הזדעזעתי מהחויוה שהם עברו ואני יכולה להגיד קבל עם ועדה ובמפורש שמה שאנחנו עברנו ופעמיים היה מדהים.
שתי פונדקאיות, בהפרש של 3 שנים שכל אחת מהן ילדה לי בן עם מירב המדהימה שעזרה לי מהרגע הראשון שהבנתי שזה מה שצריך לעשות בשביל שאני אהיה לאמא ועד חדר הלידה כולל כשכל תהליך מתחילתו בפניה לועדה ועד סופו לקח שנתיים בדיוק זמן המתנה לפונדקאית היה חצי שנה בהתחלה ואחר כך שנה שלמה, מה לעשות שאין מספיק פונדקאיות??? אבל היה שווה לחכות קיבלתי שתי פונדקאיות מדהימות מקסימות שאני מאוד אוהבת אותן ואני בקשר איתן עד היום ומקווה שלכל החיים.

עברתי הריון שלם עם שתי שנים כל אחת בזמנה זה היה מרגש מדהים הייתי חלק מכל בדיקה כל שלב ראיתיא תהעובר שלי צומח וגדל , ראיתי אותו זז וקיבלתי אותו לזרועותי בחדר הלידה כשהפונדקאית מברכת אותי בכל שלב ושלב אני לא יודעת על מה שהבחור הזה מדבר ואני מצטערת בשבילו אבל אני מכירה המון המון זוגות עשרות זוגות שעשו את התהליך הזה כמוני בדיוק, אתה חביבי עברתה תהליך אצל שרלטנים מצטערת.

נכון שזמן ההמתנה קצר יותר בחו"ל למען השם אני לעולם לא הייתי עושה את זה שם, בלי לדעת מה קורה... אז חיכיתי כמה חודשים ועברתי הריון שלם ממשי ואני אמא ל3 ילידם מקסימים.
אני אשמח לעמוד לשרותך בכל עת לעזור לך לייעץ לך וללמד אותך ממה להזהר ואיך עושים מה.

מירב לוי שאיתה עברנו את התהליך הזה בתיווכה עמדה לצידי כל יום ויום במשך כל התקופה ועד היום!!! מעולם לא היה מצב שלא היתה זמינה בשבילי החזיקה אותי ואת הפונדקאית בחדר הלידה בלעדיה זה היה נראה אולי אחרת, היא מצאה בדיוק את הפנדקאיות שמתאימות לי היתה מעורבת בכל שלב לא הייתי לבד לא הסתבכתי בכלל הכל היה מדהים.

היום זמן ההמתנה בועדה קצר מאוד הם מתכנסים פעמיים בשבוע - עובדה.
זמן המתנה לפונדקאית התקצר משמעותית ברגע שהתאפשר בחוק לפונדקאיות להיוץ נשואות לא רק גרושות או חד הוריות כמו שהיה בעבר וברוך השם זמן ההמתנה התקצר משמעותית ביותר מחצי.

הרפואה בישראל מעולה הכל זמין הכל בפיקוח שלי יחד עם הפונדקאית יד ביד עם רופאים מהשורה הראשונה בעלי נסיון בטיפול באמהות ופונדקאיות כשרוב התהליךם מבוצע דרך קופות החולים לא עלה לי שקל מיותר בחיי.

עמליה אני מקווה שאת רואה את הדברים האלו ואת יכולה לפנות אלי בכל שאלה או הבהרה ואני אשמח לעזור לך.

עצוב לשמוע סיפורים קשים אבל כמו שאני מכירהא ת העולם הזה של פונדקאות 99 אחוז מהסיפורים הם מקסימים כמו שלנו.

למעלה