איך מתחילים?
תשמעי יקירתי
אם את עושה את זה בארץ זה התהליך:
1. תחכי בסבלנות אין קץ (אנחנו חיכינו שנה וחצי יקרות!!!) לוועדה של משרד הבריאות שנפגשת פעם בשבועיים ל4 שעות (את זה לא תשמעי מאף אחד שעוסק בפונדקאות בארץ...)
ובדרך הם יאבדו לך את התיק מינימום 2-3 פעמים... (לנו הם איבדו את התיק 4 פעמים- מה שנקרא "מדינה מערבית")...
2. תחתמי על הסכם עם מישהי שתסחט אותך רגשית וכלכלית...
3. אם יקרה משהו בדרך- את עם עצמך.
עלות? בסביבות 250000. (לא כולל הרבה מאוד כסף מהצד לפונדקאית שתבכה לך בטלפון שאין לה מה לאכול... הבגדים שלה לא מתאימים להריון... ועוד הרבה תירוצים כאלה ואחרים ובמילים אחרות- תסחט ממך כל מה שהיא תוכל. למה? כי החברות הפונדקאיות שלה יגידו לה לעשות את זה...).
4. אה... והכי חשוב- לא בטוח שתקבלי בסוף את מה שאת כל כך רוצה.
למה? כי בארץ חושבים שאם את רוצה ילד אז גם מותר "לחלוב ממך כסף" וגם להתעלל בך, ועם קצת חוסר מזל- תקבלי פונדקאית שבכלל לא מתאימה לתהליך.
(אצל מינה ועדה יש גם כאלה...)
אנחנו (לצערנו הרב) נאלצנו לבצע הפלה כי העובר לא התפתח טוב.
והפונדקאית??- למרות החוזה סרבה לאפשר לנו בדיקות גנטיות- שלפחות נדע מה היה לא בסדר... וגם לא הסכימה לחזור לתהליך...
ואחרי כן עוד איימה עלינו בתביעות שונות ומשונות...
מה האלטרנטיבה?
לעשות בחו"ל.
נכון זה עולה יותר. אבל אם משקללים את כל מה שתצטרכי לשלם בארץ כאקסטרות- זה אפילו יצא לך זול יותר.
בחו"ל אין צורך בהמתנה, את מקבלת כמעט מיד בחורה שמתאימה לעניין.
משרד הבריאות והרבנות לא דוחפים את האף שלהם לעניינים שלך - וזה לבד סיבה טובה.
ולמעט בלבולי מוח שבסיכומו של דבר אין להם באמת שום משמעות (תהליך האימוץ עומד בכלל להשתנות- ככה שבכלל אין לך ממה לחשוש).
ואם את שואלת מי אני? או מה או אם יש לי אינטרס?
אז בקצרה:
1. ניסינו לעשות פונדקאות בארץ במרכז להורות- אל תתקרבי לשם- הם ביזנס שרק מקבלים את הכסף שלהם ונעלמים כמעט מיד אחרי. (ומדובר ב"עמלה" של 40,000 שקלים - רק לידיעתך).
2. ניסיתי את הודו - נסעתי לשם כמה פעמים, פגשתי את דר אלבדיה בכבודו ובעצמו- עשינו כמה וכמה החזרות- אבל אין לי מושג אם הם באמת עשו את זה או שפשוט זרקו את העוברים (היקרים שלנו) לפח. כי את יודעת: בהודו כמו בהודו...
3. עכשיו אנחנו עושים פונדקאות בגאורגיה.
קיבלנו פונדקאית תוך שבוע.
התחלנו בדצמבר.
הפונדקאית בחודש שלישי.
ועכשו תעשי את בחשבון בעצמך לעצמך.
אין בלבולי מוח. אין סחטנות רגשית. אין משחקים. כל אחד עושה את החלק שעליו הוא חתום בחוזה.
לא מאמינה לי?
הנה המייל שלי
[email protected].
אני עומד מאחורי כל מה שכתבתי.