איך מתחילים ?

eden7771

New member
איך מתחילים ?

באתרים שבדקתי על חלומות צלולים כתוב לפי פרקים . ז"א קודם יומן חלומות אח"כ בדיקת מציאות וכך הלאה . אז מה בעצם אני צריכה לעשות כדי להגיע לחלום צלול: להתחיל מספר שבועות בכתיבת חלומות וכל זה ורק אח"כ לקרוא את הפרק הבא ובעצם להתקדם לפי השלבים שכתובים ? או שזה לא באמת עניין של שלבים ואני צריכה לקרוא ביחד ולהבין ? מה רצוי ?

ravehor

New member
שלום

אני מניח שקראת באתר של אלון ברמן שמוזכר כאן למעלה. בתור התחלה אכן מומלץ לך להתחיל לרשום יומן חלומות ולבצע בדיקות מציאות (במקביל, לא קודם יומן ואז בדיקות). אלה ישפרו את הזיכרון והמודעות, ובהדרגה תזכרי יותר חלומות בלילה והם יהיו מפורטים ומורכבים יותר. יש להתאזר בסבלנות, אבל בסופו של דבר תגיעי לחצלול
. בהמשך כשתהיי קצת יותר מנוסה, תוכלי לנסות להשתמש בטכניקות המתקדמות (WILD, MILD) עליהם את גם יכולה לקרוא באתר. בהצלחה ואם יש לך שאלות את מוזמנת לשאול

eden7771

New member
עוד שאלה:)

דבר ראשון תודה:) אבל בנוסף לזיכרון והמודעות . מה בעצם יצא מזה ? יגיע מצב שאני יגיד לעצמי תוך כדי חלום לעשות בדיקת מציאות ? ואם כן, איך זה יקרה ?

ravehor

New member
בדיוק

אני אפרט קצת יותר
יומן חלומות- כדאי לרשום את החלומות מיד עם ההתעוררות, זה הזמן שזוכרים אותם הכי טוב. ככל שעובר היום והמוח מתמלא במציאות שוכחים יותר פרטים מהחלום. אם אין לך זמן בבוקר, אפשר גם לעבור עליו בפרטי פרטים בראש (באוטובוס כזה), עוד פעם פעמיים במשך היום וכשמגיעים הביתה לרשום אותו. המטרה בזה: להביא לשיפור זיכרון החלומות (מספר חלומות בלילה ומורכבותם) ושיפור המודעות. בדיקות מציאות- זה החלק האקטיבי יותר להשגת חלומות צלולים. אלה בדיקות שמבצעים בזמן המציאות באופן שגרתי (מומלץ לשלב את זה בזמן - כל שעה, או לעשות אותם "כל פעם ש..." - כל פעם שאת שותה, כל פעם שאת קמה, כל פעם שאת רואה משהו וכו'). ככל שמבצעים את הבדיקות באופן תדיר יותר והופכים אותן לפעולה אוטומטית, כך גובר הסיכוי שנבצע אותן גם בזמן החלום, כי דברים שעושים הרבה במציאות - בסוף עושים גם בחלום. ופה נכנסת המטרה של כל התהליך - ברגע שאת מחליטה לבצע את הבדיקה בחלום - היא צריכה לצאת שלילית ולגרום לך להבין שזה חלום. הבדיקות המומלצות הן בדיקת ההגיון, בדיקת השעון, בדיקת הקריאה (יש עליהן באתר) והרבה פה מבצעים גם בדיקה של דברים על טבעיים. כמו בדיקה האם יש לך יותר מ-5 אצבעות ביד, האם את יכולה לרחף וכו'. מקווה שיותר ברור

eden7771

New member
..

אגב, כמו שאתה רואה -אני נורא חדשה בנושא הזה . אבל ממש נכנסתי לזה -אפילו דיי חזק . בכל מקרה, התעוררתי היום בבוקר הרמתי טיפה את הראש, וראיתי את אמא שלי עומדת שם ואז עצמתי את העיינים שוב -זה היה מטושטש אבל לקחתי את זה באותו הרגע בתור סיבה לעייפות (לא חשבתי יותר מידיי). כמה שניות אחרי זה (אולי יותר, אין לי באמת מושג) הרמתי את הראש והיא בכלל לא היתה שם . אח"כ חשבתי על זה והבנתי שאני בעצמם ישנתי. וכדי להיות בטוחה, שאלתי אותה אח"כ אם היא באה. נחש מה? היא לא חח
והשאלה שלי.. מה אתה חושב שקרה לי היום בבוקר ? :S (אגב, זה לא פעם ראשונה שקורים לי דברים כאלה..)

ravehor

New member
זו התעוררות כוזבת

אבל לא חלום צלול, כי לא ידעת באופן מפורש שאת בחלום. אם יש לך הרבה כאלה - כדאי לך לעשות בדיקת מציאות בכל פעם שאת קמה (בנוסף לבדיקות במהלך היום). ככה כשתהיי במצבים כאלה תעברי ישר לחצלול - אם עושים בדיקה כל בוקר אין מצב שבהתעוררות כוזבת תחמיצי את ההזדמנות. זו תופעה שקוראת הרבה גם אחרי חצלול שהיה לך - המוח ינסה לעבוד עלייך ולגרום לך לחשוב שהתעוררת. לפעמים זה באמת ולפעמים זו התעוררות כוזבת, לכן כדאי להתיות מוכנים :p

היי, אתה יכול להסביר את הקשר

בין כתיבת יומן חלומות לשיפור זכרון של חלומות? קניתי יומן, התחלתי לכתוב, אני ממש בהתחלה. אבל עדיין לא הצלחתי להבין- אם אני כותבת את החלום של אתמול בלילה, איך זה יעזור לי לזכור את החלום של מחר?

ravehor

New member
העיסוק בחלומות שחלמנו

כמו כתיבה, מעבר בראש, מתן פרשנות - הוא שמאותת למוח שיש תועלת בחלומות. וכמו הרבה תהליכים אחרים בגוף, כל יום משתפרת בהדרגה יכולת הזיכרון. זה לא שהחלום של אתמול בלילה יעזור לזכור את החלום של מחר, אלא שכתיבת החלום של היום משפרת את כושר הזיכרון של המוח. באותו אופן, אם נזכור הרבה חלומות בלילה אך כלל לא נחשוב או נתעסק בהם במהלך היום, הם פשוט ייעלמו לתת מודע וזה יאותת למוח שזה לא כל כך חשוב לנו ואין צורך להתאמץ לזכור חלומות.

תודה, עוד שאלה

לפי מה שאני מבינה כל עוד אנחנו חולמים אנחנו נמצאים במצב של שיתוק שינה ולכן לא מצליחים להזיז שום איבר בגוף (בין אם החלום צלול או לא). לפעמים כשאנחנו מתעוררים אנחנו ממשיכים להרגיש את השיתוק ולוקח קצת זמן עד שהוא עובר. עכשיו, נניח שאנחנו בחלום צלול, מה בעצם גורם לנו לאבד את החלום ולהתעורר? האם זה איבוד השיתוק?

ravehor

New member
לא - השיתוק הוא תוצאה של השינה ולא להיפך

הגורמים להתעוררות בחצלול לא שונים מבחלום רגיל. אלה יכולים להיות רעשים מבחוץ, סיום מחזור שינה או התרגשות בזמן החלום (בחלום רגיל - סיוט, בחצלול אפשר להתרגש בכוונה כדי להתעורר). אבל אפשר להגיד שהשיתוק הוא דבר הכרחי לשינה, ואי אפשר להפריע לשיתוק כך שזה ישפיע על התעוררות (הכוונה כמובן באופן נורמלי, אנשים סהרוריים הם חריגים, אצלהם ישנה בעיה במנגנון הזה).

למעלה