איך מתחילים?

איך מתחילים?

שלום לכולם לא קראתי אף אחד מהספרים, אבל אני רוצה להתחיל... מאיפה מתחילים? יש כ"כ הרבה ספרים ואין סדר מסויים (עד כמה שאני יודע לפחות...). אז מה אתם אומרים? מאיזה ספר כדאי להתחיל?

La Gamba

New member
תלוי באיזה גיל אתה

אם זו פעם ראשונה שאתה הולך להתמודד עם ספר כזה, אני ממליץ על שישיית המפגשים, ואז רשומות רייסטלין, רשומות, אגדות, הדור השני, ולהבות.

Nuitari Girl

New member
לדעתי דווקא הכי עדיף להתחיל מרשומות

כי אלו בעיקרון הספרים שאמורים לקרוא ראשונים. אחר כך את אגדות, הדור השני, דרקוני להבת קיץ ואת מלחמת הנשמות. אחרי זה הסדר לא משנה במיוחד, כי השאר אלה ספרים שמספקים בעיקר רקע על הדמויות וההיסטוריה של העולם.

La Gamba

New member
הסיבה היחידה שאת חושבת

כך היא בגלל שאת התחלת מרשומות! אני יכול לדמיין את הבלבול וחוסר ההבנה שחשת כאשר קראת את הספר הראשון....

Palass

New member
כדאי להתחיל מרשומות

גמבה, ספרים בדר"כ מתחילים ככה. לא מבינים כלום בהתחלה לאט לאט הכל מתברר, לא?

La Gamba

New member
לוקח ספר שלם רק כדי להגיע לקיטיארה

כמה זמן בדיוק לקח לכם להבין את מהות הקנדר? האם מישהו מכם הופתע כאשר התחילו להתייחס לרייסטלין כאפל או זדוני? האם מישהו חשב על רייסטלין אי פעם כנורמלי? מישהו כאן הבין מה זה אומר לתניס לחזור למולדת שלו?? אחרי כל הניכור שעבר? דרך אגב, איך קוראים לאבא של טיקה?

אאל"ט???

אוטיק הוא אביה המאמץ של טיקה. אביה היה קוסם זוטר, מבצע פעלולים, בשם...אוף, אני שונא כשזה קורה לי...שכחתי את שמו...אבל אני זוכר שב"לב אפל" רייסט הלך להופעה שלו.

alond

New member
אם אני לא טועה=אאל"ט

קראתי את הספרים מזמן!!! אני אפילו לא זוכר שהוא האבא המאמץ שלה ובטח שלא זוכר שאביה היה קוסם.

Palass

New member
ההממ...

אני שחקתי מ"ת (לא זוכרת איזה - אני חושבת ערבוב של כמה) לפני שקראתי רומח. ידעתי מה זה קנדר, מה זה אלף ומה זה חצי אלף. וקראתי לפני זה הרבה מאוד ספרים כך שאני הייתי מסוגלת לדמיין מצב של רייסט נורמאלי. או דברים דומים.

Raist

New member
לה גמבה, לא../images/Emo70.gif

כבר דיברנו על זה באיציק. עדיף להתחיל ברשומות

אמרתי את זה פעם ואגיד שוב

למה לחסל קוראים טירונים??? אם תתחילי בשישיית המפגשים, מהר מאוד תמעיטי בערך הספרים ואולי אף תפסיקי לקרוא. הספר היחידים שם ששווים קריאה הם שני הראשונים "נשמות אחיות" ו"תאוות נדודים", וגם הם לא ברמה הכי גבהה ומופרזים בדמיון. תתחילי מהרשומות!

או שאם את רוצה

לקרוא בסדר כרונולוגי, תתחילי מהספר, שהוא הכי טוב לדעתי, "כבשן הנשמה".

La Gamba

New member
טוב, אז תקטלו את ששיית המפגשים...

מי כאן קרא אותם קודם?? אם כבר אז מכבשן הנשמה...

Ophel McNeil

New member
בתור מישהי שסדר

אצלה בקריאה לא בדיוק היה (התחלתי ברשומות השני, המשכתי לשלישי, קפצתי לשני שישיית המפגשים הראשונים, המשכתי עם החמישי, קראתי את אגדות הראשון, רק אז נזכרתי לקרוא את רשומות הראשון - הצתה מאוחרת - חזרתי לשישיית המפגשים, קינחתי עם אגדות, ואז שוב עברתי לרשומות רייסטלין), אני יכולה להמליץ לך, למען הסדר הטוב וההגיון - תתחילי לקרוא מרשומות!

למעלה