איך מתחילים

איך מתחילים

ברור לי שבמצבי הנוכחי אני זקוקה לעזרה מקצועית ויש בידי 4 שמות של פסיכולוגים. מה עושים עכשיו? איך בוחרים? מה שואלים בטלפון? יש פגישה שהיא פגישת גישוש ובדיקת התאמה? בפגישה כזו ניתן לתת לי הערכה לאורך הטיפול? מה העלויות?

גרא.

New member
בטוח שיהיה טוב,יש לך 4 שמות של פסיכולוגים,זו

כבר התחלה טובה,שכן יש כאלה ,בעיקר תושבי המרכז,שבידם רשימה ארוכה של כמה עשרות/מאות של פסיכולוגים.הדרך לבחירת המטפל המתאים לך,עוברת כמה שלבי מיון.ראשית,החלטה,מטפל?או מטפלת? האמת שזה לא ממש משנה,אבל יש כאלה שלהם חשוב מאד מין המטפל.בשלב השני,עליך לברר את הנסיון והוותק של המטפל,בהנחה שזה רלוונטי לאיכות הטיפול.כאן מה שקובע זה מספר הרשיון,כלומר מספר גבוה יותר,ניתן לפסיכולוגים ומתמחים שסיימו ללמוד.מכאן מספר נמוך יותר מעיד על וותק ונסיון רבים יותר.אם כי אין ספק שיש פסיכולוגים צעירים,גם כאלה שבמהלךההתמחות הרשאים כבר לטפל,שרמתם המקצועית גבוהה ביותר.כך שהוותק והנסיון חשובים,אבל לא בלעדיים.כעת אם נשארת עם מטפל אחד,או כמה,בשלב הזה,כדאי לבקש פגישה אישית,אפילו תמורת תשלום,אם אפשר יחסי לזמן. בכדי להכיר בצורה בלתי אמצעית את המטפל,להתרשם מנכונותו לטפל,להרגיש אם נוצרת כימייה או שהוא ממוקם מרוחק/מנוכר.לשאול על גישת הטיפול,מחיר(?),אורך הטיפול ה מ ש ו ע ר,כי את זה ממש אי אפשר להעריך כאשר הטיפול עדיין לא החל.וכשכל הנתונים בידך,חשוב לסמוך בעיקר על האינטואיציה שלך בכדי להגיע להחלטה.לרוב זה עובד טוב.

פגישה אישית

מקובל לקבוע פגישה אישית לבחינת התאמה? אתה יכול לתת לי כיוון של עלות למפגש, בתהליך הטיפול עצמו? (אזור ירושלים אם זה משנה*)

גרא.

New member
שעת טיפול,דרך קופת חולים,עולה כ-160 ש"ח

במשך כל תקופת הסבסוד של 30 שעות.לאחר מכן,זה עלול להיות כפול,אולי קצת יותר.זה בתנאי שאתה מטופל אצל פסיכולוגים בהסדר עם הקופה,יש הבדלים בין קופות החולים השונות,אבל העיקרון זהה.לגבי פגישת הכרות,ממש אין לי מושג.יתכן שיש פסיכולוגים שבכלל לא יבקשו תשלום.את זה עליך לשאול ולתאם לפני פגישה כזאת.

תודה על המידע ושאלה

איך מגיעים לטיפול דרך קופת חולים? עד עכשיו לא חשבתי בכיוון הזה ויש לי כמה שמות שהשגתי דרך חברה של חברה וכו'

דעי שבקופ"ח חייב להתנהל רישום לגבי כל תהליך

הטיפול.אופציה נוספת לטיפול - באחת האוניברסיטאות,שם יש להם קליניקות לטיפול.שוב,כדאי לבדוק עם מי מתקיים הטיפול - סטאז'ר או פ. וותיק.מיועד גם לאנשים שלא קשורים לאוניברסיטה.גם שם העלויות נמוכות יותר מפרטיים,אך גם שם מתנהל רישום,שהם מחוייבים לבצעו,דבר שלא קיים אצל מטפל פרטי...! בהצלחה.

גרא.

New member
אין בעייה,גשי למזכירות הסניף של קופ"ח שלך,

ובקשי לקבל את שמות הפסיכולוגים שבהסדר איתה.

למעלה