איך מתחילים מחדש?

איך מתחילים מחדש?

אני עומדת רגע לפני התחלה מחדש. בעלי עומד לעזוב את הבית (הבטיח כבר בסוף השבוע הקרוב, אבל המציאות מלמדת שהבטחות לחוד ומציאות לחוד). יש לי שני ילדים קטנים. אני צריכה להתארגן. אומנם גם היום אני מטפלת בהם לבד, אבל חשוב לי לעשות סדר במחשבות כדי לראות איך מתחילים מחדש. חשבתי למשל, להכין לי רשימה של דברים שאני צריכה לעשות כל ערב (כדי לא לשכוח כלום וכדי להקל על עצמי) - להפעיל מכונת כביסה. לנקות כל יום חדר אחר וכו'. איך אתם התחלתם מחדש? האם סיגלתם לעצמכם הרגלים חדשים שהקלו לכם על החיים?

אופירה 1

New member
תראי אני בקטע הזה רק 4 חודשים...

אצלי השינוי לא היה כלל בסדר יום או בהרגלים כי גם קודם עשיתי הכל לבד בבית הוא היה מגיע בשנמונה בערב נותן לילדה נשיקה ורואה טלויזיה\מחשב אצלי השינוי הגדול הוא פשוט להיות בלעדיו, פיזית ונפשית חסרה לי מאוד התמיכה שלו, החיבוק שלו, זה הכי קשה לי אבל זה מה יש, מנסה להמשיך הלאה...קשה גם לי, תמשיכי כי אין ברירה פשוט תתגלגלי עם החיים ותהני מהילדים זה מה שאני עושה, שיהיה בקלות.

מיקי 43

New member
גם המסע הארוך ביותר

מתחיל בצעד קטן אחד תצעדי אותו ברגל ימין וחתשתדלי בבטחה בהצלחה מיקי

שאלת השאלות

בהתחלה לא מעכלים, סדר יום הוא רעיון מצויין כי בהתחלה מתנהגים כמו רובוטים כך אצלי זה היה לפחות. אם את מרגישה צורך לבכות בלילות אל תהססי, תוציאי הכל. להקיף את עצמך בתעסוקה ובבני משפחה וחברים כך שכתשימי את הראש על הקר תיפלי לישון ולא תחשבי. אני גם בעד שיחות כי בהסתכלות לאחור אני מצטערת שעברתי את התהליך הזה לבד ללא מקום מקצועי לפורקן. מאחלת לך המון בהצלחה בהתחלה החדשה והלא קלה.

ד ו ל ה

New member
לאט לאט...

מתחילים בזה שמתמקדים בילדים ובעצמך ובשינוי שאתם עוברים עכשיו ופחות בבית ובמטלות כמו כביסה ונקיון. קחי נשימה עמוקה, תהיי קשובה להם, תני מקום לעצב שלך לא חייבים לשדר "עסקים כרגיל". ומצטרפת להמלצה של צדף - דברי על זה עם מישהו קרוב (חברה או אחות) זה מקל על הבדידות ועל ההתמודדות. וגם אנחנו כאן , את יודעת... בהצלחה .

אמרת שגם היום את עושה הכל לבד

אם כך אז הדבר היחידי הוא לצאת מהפאניקה. את אותם דברים המשיכי לעשות כמו שעשית עד עכשיו. אם הכביסה נערמת כמה ימים או הבית לא מבריק במיוחד זה באמת לא נורא. אני חושבת שאת צריכה להתרכז בדברים האחרים הגדולים יותר, כמו פרנסה, הסדרי ראיה של האב חוזה טוב שמגן עלייך ומאפשר לך להמשיך את החיים ולטפל בילדים ובסופו של דבר הגט שמשחרר אותך ממנו. תעזרי בחברה קרובה, באמא או אחות - מישהו שאת יודעת שהוא לטובתך ולצידך ושיוכל להקשיב לעזור. בסופו של דבר תראי שהכל יסתדר - ואני לא סתם אומרת, זה בדוק. בהצלחה

מגשימה1

New member
מאחלת לך בהצלחה והתחלה חדשה

וטובה שתוביל לחיים הרבה יותר טובים מקודם ודברים חדשים וטובים !!! אני לא הייתי נשואה , אבל חויתי דברים אחרים , קודם כל כמו שכמה אנשים כבר אמרו לך תשתדלי לא להישאר לבד , את יכולה לכתוב כאן קודם כל כמה שאת רוצה ולהעזר באנשים שאוהבים אותך ושנית נראה לי רעיון טוב לשמור על הרוטינה והסדר ואולי לתכנן לך סדר יום חדש , כי גם ככה זה שינוי קיצוני וכדי שהחיים שלך לא יהיו פתאום בבלגן מכל הצדדים אז לפחות שמבחינת סדר החיים עם הילדים זה יזרום וגם אם זה לא בדיוק יזרום לא נורא , אם אין לך כוח יום אחד להכין אוכל תזמיני פיצה , תשימי לילדים סרט בוידאו ותשבי לצפות איתם , קחי לך פסקי זמן , אל תתישי את עצמך . אם מישהוא מהמשפחה יכול לעשות בייבי-סיטר , אפילו תשאירי את הילדים אצלם לשעתיים שלוש וקחי זמן לעצמך מידי פעם אפילו סתם בשביל לחשוב בשביל לתכנן את העתיד הקרוב , לעשות משהוא נחמד למען עצמך , לסדר את הבית או לערוך קניות בלי "לחץ" . וכמו שאמרו לך כאן בסוף זה יסתדר , הרבה אנשים עברו את זה וגם את תעברי את זה בשלום . שוב בהצלחה ושיהיה לך ולילדים שלך רק טוב !

קחי המון אויר.

השינוי היחידי שתרגישי בו..שהוא לא בבית. אולי אפילו תרגישי הקלה. כל יום..תעשי דבר קטן עבור עצמך. לא רק בשביל הילדים. משו קטן קטן עבורך. ולאט לאט את תתארגני בלי הרבה מחשבה. הדבר הקשה יהיה להתמודד עם הילדים ..ועם חברים שפתאם יעלמו לך. תנשמי עמוק זה הכל.

זה לא עניין של איך

זה רק עניין של להחליט להתחיל מחדש. יש הרבה שיגידו שהם מתחילים מחדש, אבל לא באמת יחליטו כך. אם באמת תחליטי שאת מתחילה מחדש, ה"איך" כבר יזרום מעצמו ללא בעיות. חכי שהוא באמת ייצא מהבית, ואז תרגישי איך הריאות נמלאות פתאום באויר חדש של חופש. בהצלחה!

maof

New member
ועל זה יש רק דבר אחד לומר...

מי שיש לו למה מספיק חשוב יצליח להיתגבר על ה...האיך הכי קשה. מעוף

מגשימה1

New member
חשבתי פתאום על זה שבעצם גם הילדים

שלכם מתחילים מחדש במידה מסוימת ובטח גם להם יהיה קשה , טוב את גם בטח תראי את זה מייד , אז חשבתי על עוד רעיון , אולי כדאי לך להקדיש כל יום זמן איכות מיוחד לילדים ולך ביחד ואם את יכולה גם לכל אחד לחוד , אבל אם לא אז לעשות משהוא ממש מיוחד וכייפי ביחד לדעתי זה יעזור להם ולך אם תיצרו כל יום חוויה נעימה חדשה וזה ישאר לכם לתמיד . משהוא חדש ומיוחד שאף פעם לא עשיתם קודם וששלושתכם תהנו מאוד ממנו , זה לא חייב לעלות כסף או להיות אפילו מחוץ לבית , אבל לא לענות לטלפונים באמצע או רק רגע לשים כלים בכיור , רק זמן איכות , אפילו רק חצי שעה , אבל נקי ללא הפרעות . למשל אתם יכולים לבנות אוהל בסלון ולשבת בפנים ולהקריא להם סיפורים , עשיתי את זה פעם עם האחיינים שלי כשהם היו קטנים ופעם אחת אפילו הם באו לישון אצלי וישנו כולנו באוהל כמו בפיקניק , זו היתה ממש חויה נעימה גם להם וגם לי , זו סתם דוגמה אני מקווה שירדת לסוף דעתי . בהצלחה!!!

למעלה