איך מתחילים לכתוב?

idodo35

New member
איך מתחילים לכתוב?

יש לי שאלה לכל מי שכתב בעברו קומיקס או ספר או משהו...
איפה מתחילים?
יש לי רעיון כללי ויש לי רעיון לדמויות אבל איך להתחיל לכתוב ממש? אני רוצה לכתוב את הסיפור לפני שאני מחפש מישהו שיעזור לי עם האיור (או לפחות לבוא מוכן עם הסיפור פחות או יותר גמור) אז איך אתם ממליצים להתחיל?

תודה לכולם ורביעי שמח!

mulon1984

New member
תתחיל בהתחלה

סתם :)

הממ... זה מאוד תלוי המ אתה רוצה לכתוב, אבל אני אתן עצות באופן כללי.

אז קודם כל לא משנה מאיפה מתחילים, כי בכל פעם זה משתנה. לפעמים יש לך רעיון מגניב לדמות, או סצינה מגניבה שעולה לך בראש, או סתם קונספט, ומשם אתה מתחיל לצמוח לעולם שלם. אז כדאי באמת בשלב הזה לקחת את הניצוץ הראשוני הזה ולהתחיל לבנות סביבו רשת גדולה של רעיונות. אבל הכי חשוב זה להחליט מה בעצם המסר או הרעיון אותו הסיפור מנסה להעביר? איך אפשר יהיה לתאר את כל הסיפור במשפט אחד?

עכשיו צריך להתחיל לבנות את הסיפור בתכל'ס, וחשוב להתחיל לבנות אותו מהבסיס: דמויות ומערכות היחסים בין הדמויות, כאשר הדמויות הם כלים המאפשרים ביטוי של המסר שלנו.
קודם נחליט על דמויות ראשיות, ואז נבנה אותן באופן יסודי.
עכשיו נבחר דמויות משנה ונעבוד עליהן, כאשר חשוב לזכור שהתפקיד של דמויות המשנה הוא להציג צדדים שונים בדמות הראשית, ולכן קודם בונים דמות ראשית ורק אח"כ דמויות משנה.
כעת נבנה מערכות יחסים וקשרים בין כל הדמויות השונות, כאשר אנחנו עדיין מאפשרים לעצמנו לעשות שינוייים בדמויות (החל משינויים קלים ועד ביטול של דמות שלא תורמת לעלילה).

על הבסיס הזה של המסר העיקרי ומערכות היחסים אפשר להתחיל לבנות בעצם עלילה.
ושוב כל הדמויות הם רק כלים לקידום העלילה כאשר העלילה היא רק כלי להעברת המסר (זה במידה ואנחנו בונים סיפור מבוסס עלילה).
כל דמות צריכה להתנהג בצורה שתגרום לסצינה לעבוד בצורה הכי טובה שאפשר,
ואילו כל סצינה צריכה לשבת בדיוק במקום הנכון בעלילה כדי להעביר את המסר בצורה הכי ברורה.

אחרי שיש לנו עלילה אפשר לפרק אותה לסצינות, ולבנות כל סצינה באופן נקודתי כולל דיאלוגים והכל,
וכשמדובר בקומיקס אז בשלב הזה אנחנו גם משלבים תכנון של עמודים וחלוקה לפריימים.

כמה סייגים:
1. כל ההוראות הנ"ל רלוונטיות בעיקר לסיפורים מבוססי עלילה. יש סיפורים מבוססי דמות או מבוססי רגש ואז העקרונות קצת שונים.
2. כדאי ללמוד כתיבה. אני ממליץ ללמוד מהספר הזה: http://israblog.nana10.co.il/blogread.asp?blog=372444&blogcode=10495256
3. במידה וכותבים סיפור הומוריסטי שמטרתו להצחיק נטו, אז אין כללים, אין חוקים ואין עקרונות. אם זה מצחיק זה טוב וזהו.

בהצלחה!

idodo35

New member
זה מה שיש לי בינתיים

הרצון שלי הוא לעשות מעין יקום קטן משלי... אני יודע שזה המון עבודה אבל פשוט יש לי מלא רעיונות שאני לא עושה איתם כלום שאני רוצה לעשות איתם משהו...
מה שיש לי בינתיים זה:
רעיון לדמות ראשית וכמה משניות עם מקום להתחיל רעיון כללי לסיפור ראשון
רעיון כללי לאיפה להמשיך
0 ניסיון...
הבעיה המרכזית שלי עד כה הייתה לסדר את הדברים האלה לנרטיב מסודר בראש או בכתב ובינתיים הם סוג של צפים לי בראש ללא שום כיוון...

אני חושב שבעיקר מדובר כרגע בבעיה של ארגון כי יש חלקים שאני ממש יכול לדמיין על דף של קומיקס אבל אני לא ממש יודע איך להגיע מכאן לשם... יש לך איזושהיא עצה בנוגע לבעיה כזו?

mulon1984

New member
כן

פשוט תתחיל לצייר.
עזוב שטויות, תתחיל לצייר את מה שעולה לך בראש.

תלמד, תתאמן, תתקדם, אבל כל הזמן תיצור עוד ועוד קומיקס.

idodo35

New member
אני לא יודע לצייר...

ממש ממש ממש לא יודע לצייר... זו הבעיה המרכזית שלי... אני מנסה לפתח עלילה לרמה בה אני אוכל לחפש מישהו שאוהב לצייר כדי שיעזור לי...

mulon1984

New member
אז תכתוב

תכתוב המון. כל הזמן. כל יום כמה עמודים גם אם זה עמודים שיילכו ישר לפח (אגב, זאת עצה שתקבל מהמון אנשים מאוד יצירתיים). ועדיף בכתב יד ולא במחשב!!!

mulon1984

New member
ועוד משהו קטן...

קשת סיפורית היא בעצם תהליך המתאר שינוי.
איזה שינוי חל בסיפור שלך?
שינוי בדמות הראשית? בחברים שלה? בעולמה?

מה הם הכוחות המנוגדים הפועלים בסיפור ויוצרים מתח וקונפליקט?

למעלה