איך מתחילים לחפש פרטים?

איך מתחילים לחפש פרטים?

דיברתי עם סבתי שתחיה (בת 92), והנה הפרטים ששמעתי ממנה: חיה (1914) בת יהושוע ולאה - שם משפחה קודם מנקוב, נולדה בליטא, בעיירה קורשן. דוד ז"ל - שם משפחה אוסלנד (נפטר 1983), נולד בפולין, עבר לדנציג (חצי גרמני, חצי פולני). למד לבורנט. אחים של דוד - רוזי, חוה, יצחק עלו לארץ. ההורים ובן נוסף לולק, נשארו שם ובמלחמה ברחו לורשה (פולין), שם היתה הבת הגדולה שהתחתנה, ובסוף לקחו את כולם.

למה אתם לא עונים?

הפורום הזה רק לקבוצה מצומצמת? צריך לשלם דמי חבר? מה? שרשורים רצים פה ורק לי לא עונים, אז אני לא מבינה....

dashar

New member
שלום מיכאלה מהמרכז

אני יכולה להגיד שגם אני מצטרפת ירוקה כאן לפורום, מדי פעם שואלת, אבל בעיקר מתבוננת ולומדת מהדיונים המתפתחים פה. התחלתי עם מעט מאד ואספתי וצברתי ידע על החיפוש ממה שעולה כאן. אני מציעה שבשלב הראשון תבקרי בכל הלינקים שיש לפורום, הקישורים השונים ותלמדי קודם כל את שפת החיפוש ואת המפה הטופוגרפית הראשונה של איך ומה מחפשים יש אין סוף כיוונים כנראה למה ששאלת, ולכן באמת אני מציעה קודם כל לקרוא ולקרוא ולקרוא ממה שיש מסביב, ללמוד איך אוספים פרטים, איך מתעדים אותם, איך שומרים אותם, באילו אתרים כדאי להיעזר ובאילו תוכנות חיפוש ותיעוד כדאי להשתמש, מהניסיון המאד קצר שלי אני יכולה להגיד, שהמסע ארוך ומורכב מאין ספור פרטים והחיפוש הוא בסופו של דבר עבודה אישית את, מאגרי המידע שתוכם תאספי א מה שרלוונטי. שירה

עשיתי את זה

ואני לא מוצאת את הידים והרגלים באתרים באנגלית. למה יש לך שמות משפחה שאת מחפשת, זה במסגרת פרטית, או לימודית כלשהי?

dashar

New member
לא מסגרת לימודית

ההתחלה היא מיפוי ראשוני של שמות המשפחה הידועים של ההורים אחר כך של הסבא והסבתא משני הצדדים שכמובן גם אצלם יש שני צדדים הרי: הסבתא באה עם שם אחד והסבא בא עם השם האחר שלרוב "הגדיר את שם המשפחה... וכך הלאה והלאה. השמות שציינתי אותם כשמות שהתחלתי לחקור הם שמות של הורי, הוריהם וכו'. המאגרים באנגלית אכן קשים בהתחלה אבל לומדים לאט לאט איך להסתדר איתם. תנסי קודם לאסוף את שמות המשפחה הראשוניים לתרגם אותם לאותיות לעזיות וככך לחפש, אין קיצורי דרך. אישית אני יכולה להגיד שאני עוברת על ההנחיות והצעדים הראשונים כמה וכמה פעמים (ולא כי יש לי בעית זיכרון אלא באמת עצם ההתמצאות היא לא פשוטה

אני באתר של יד ושם

חיפשתי אוסלנדר, כשם משפחתו המקורי של סבא שלי, רק שאני לא יודעת שמות האחים, שמות ההורים, או שנות לידה. לא בטוח שהם נרשמו בכלל..... תודה שענית.

zogu

New member
ברוכה הבאה בצל קורתנו../images/Emo140.gif

החבר'ה עסוקים....סופ"ש, חגים, .... אבל, בתור התחלה, נסי לשוחח עם בני המשפחה הקרובה, קבעי לעצמך "מה אני רוצה לחפש", מה מטרת החיפוש, שוטטי להנאתך בגואישג'ן, הרשמי לקבוצת עניין (סיג דנציג), ספרי איפה כבר חיפשת, מה מצאת (שלא נחפש במקומות שכבר חיפשת) וחזרי אלינו אם שאלות ממוקדות יותר. בהצלחה בהמשך

א ב ג ד

תודה על התשובה. א. אני רוצה לחפש פרטים על האחים והאחיות של סבתי וסבי, הם היו שישה ילדים (שישה אצל סבא שלי ושישה אצל סבתא שלי). ב. מה זה גואישג'ן? ג. "הרשמי לקבוצת עניין (סיג דנציג)" - מה? איך? איפה? ד. מה אני אמורה לעשות עם הלינק הזה?

איך אני מוצאת את שם הוריו

ושנת לידתו של סבי - דוד אביאל (אוסלנדר), אני רק יודעת שנפטר ב-1983. פניתי לחברת קדישא באי מייל, עוד לא ענו לי, כתבתי להם ביום ד'. למישהו יש קשר לאיזה מרשם ישן?..... אפשר במסר. (מותר להגיד את זה פה?).

zogu

New member
חסרים פרטים

לא ציינת היכן התגורר באיזו עיר, (סבך)תפרטי. מרשם ישן?- איפה חיפשת? מה חיפשת.

כוכה

New member
קראי את המאמר משמאל באותיות האדומות

וזה כשלב ראשון והתחילי צעד צעד לבדוק ולחפש. הדרך ארוכה, קשה ולא תמיד מביאה תוצאות מיידיות. בכל מקרה שיהיה בהצלחה.

חוה3

Member
חברה קדישא רחובות

ראשית ברוכה הבאה לפורום. ממליצה על פנייה טלפונית לחברה קדישא לאחר החג. הם מאוד אדיבים מנסיון שלי ויוכלו לסייע לאתר את סבך במאגר שלהם (הגיוני שלא קיבלת תשובה בדוא"ל בגלל החג). לגבי המשך הדרך מומלץ כפי שגם קודמי כתבו, לשוטט בקישורי הפורום ולהתחיל בקישור בצבע אדום משמאל. הסבר לגבי אתר הג'ואיש גן JewishGen תוכלי לקבל באתר מצד שמאל : ויקי הגנאלוגי העברי, בצבע ירוק.( מנהל הפורום ארנון הרשקוביץ כתב הסבר על אתר הג'ואיש גן). בהצלחה בהמשך

קראתי מדריך מפה בקשר לאתר הזה

נרשמתי ומה שמצאתי היה .........רשימה של אנשים אחרים מהעולם שמחפשים קרובי משפחה....

חוה3

Member
החלק של אנשים המחפשים קרובי משפחה

הוא רק חלק קטן מהאתר הענק של הג'ואיש גן. תוכלי להרשם לאתר ולהוסיף את המשפחות שאת חוקרת ובהמשך לאט לאט לעבור על המאגרים . הדרך היא ארוכה מאוד וצריך ים של סבלנות על מנת לחפש שורשים.מגלים עוד פרט ועוד פרט עד שהפזל מתחיל להתמלא.

zogu

New member
גואישג'ן

אתר הבית של כל המחפשים..... שמות משפחה, צייני בבקשה

SORRY לא מבינה

את האתר הזה. אם התכוונת שאת רוצה שמות משפחה, כתבתי בהודעה הראשונה בשרשור הזה

zogu

New member
דפי עד יד ושם

ישנם מספר דפי עד (לא הרבה) העונים לשם מנקוב, האם עיינת בהם? אולי יתנו לך קצוות חוט

למעלה