איך מתחילים גינה?

etihe

New member
איך מתחילים גינה?

שלום, שמי אתי ואני חדשה כאן, אנו עומדים לקנות בית קטן עם שטח גינה של כ 150 מ"ר. שאלותיי הן: א. מה אמורה להיות עלות של גינה (דשא, מספר עצים). ב. האם ניתן לעשות זאת ללא עזרה מקצועית ואם כן איך מתחילים. תודה, אתי.

פ123

New member
הקמת גינה

לשאלתך אשר לעלויות: אני ביצעתי גינה לבדי בשטח של 100 מ"ר להלן העלויות: תשתית (דישון הקרקע)200 ש"ח. מערכת השקייה ממוחשבת (המטרה לדשא וטפטוף לצמחייה) 2000 ש"ח. טוף (המחיר הינו לשק המכסה כ- 0.5 מ"ר) 10 ש"ח סה" לפי 45 מ"ר 800 ש"ח. דשא 14 ש"ח למ"ר סה"כ לפי 55 מ"ר 770 ש"ח. צמחים כאן השמים הם הגבול אני הוצאתי כ-1700 ש"ח. שונות ומשונות (תוחמי דשא, U לקיבוע וכו´) 400 ש"ח. סה"כ 5870 ש"ח. זה כמובן עבודה עצמית ולא של גנן, מנסיון כל משתלה נותנת אחלה ייעוץ ופועלים אפשר לקחת ביומית, אבל הכי כייף זה לבדדדדדדדדדדד ב ה צ ל ח ה

ketem

New member
הצעה לייעול

לגבי רכישת טוף כדאי לרכוש כמות כזאת בבלה וכך את מצמצמת את העלויות משמעותית. צמחייה כדאי לקנות במשתלות לגידול"

לארי

New member
אתי ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

כמה דברים שיעזרו לך להתחיל: במאמרי הפורום ישנו מאמר על כללים בבניית גינה חדשה. במקביל, מעיון בסקר האחרון שנעשה עולה כי רוב העונים בנו את הגינה בעצמם, אם כי לדעתי רצוי לשלב עבודה תכנונית מקדימה עם בעלי מקצוע.

למעלה