איך מתחילים בלי לסיים.

באבט

New member
איך מתחילים בלי לסיים.

היי. שמי לי אור. משוחררת שבועיים, אבל את המספר 6179197 כנראה שאזכור גם באמצע הלילה, גם עוד עשרים שנה. יש גם כמה מספרי מירס, תדרים ושמות שבטח לא יימחקו עד אחרי הטיול להודו. הייתי סמב"צית, בהתחלה בחטיבה מרחבית ואז כמעט שנה בחמ"ל גדודי. התאהבתי בגדוד- בחיים שם, בגזרה, בצורת העבודה, אבל יותר מכל- באנשים. דווקא גדוד חי"ר, מה שקוראים "הצבא הגדול", גרם לי להאמין שצה"ל מסוגל. דווקא החיילים שטחנו כל היום בט"ש במחסומים וסביב היישובים גרמו לי להעריץ את מה שהלוחמים עושים. את היכולת לקום יום אחרי יום לאותן משימות משביזות, שוחקות, ובכל זאת להוריד תוך שנייה מחבל שהגיע למחסום והתחיל לירות כמו משוגע. לצאת למעצר בלילה ולהביא את המבוקשים שלהם, לחזור ב-5 ולקום שוב ב-7. לשמוע ירי, לפרוק ולהשיב אש, גם אם זה באמצע מחנה פליטים ולא רואים ממטר. בזכותם הייתי מאושרת- מהסיפורים, מהצחוקים, ומהידיעה שגם אם להיות חמ"ליסט זה לא קל, להיות לוחם זה קשה פי אלף. חייתי הרבה יותר מה-12 שעות של המשמרת כל יום. הייתי נשארת ערה עד שהם היו חוזרים מהמבצעים שהיו כמעט כל לילה, ואז בעצמי לא נרדמת אחרי שהם בטח כבר נפלו על המיטות במוצב. אירוע ירי על ציר היה מתכון בדוק בשבילי לנדודי שינה של כמה שעות. גם אבן שפצעה חייל בהפס"ד. אתם יודעים מה זה לזכור פרצוף של מישהו, ותוך שנייה לא להיות מסוגל לדמיין אותו בלי עין מדממת? האמת היא שלא רציתי להשתחרר. רציתי לנסות לפרק את כל זה בסביבה של אנשים שחיים את זה. בבית יש לי חברים ג'ובניקים. הם דואגים, מקשיבים, אבל לא באמת מבינים. לא באשמתם. גם ככה לא ממש ידעתי איך להתחיל לדבר על זה. אז לא דיברתי, עד שזה הגיע למצב די גרוע. אם יש ביניכם אקס-לוחמים, יכול להיות שהם חושבים, "מה היא יודעת בכלל". אבל מה שבטוח הוא שהם מבינים. יש דברים שנשארים מאחור, ויש דברים שנושפים לך בעורף. אז ללוחמים לשעבר שביניכם, שאלה כנה- איך אתם מפרקים את זה כשזה מאחוריכם, אבל לא לגמרי עוזב?

DoubleD

New member
לי אור היקרה

תאמיני לי כשאני אומרת לך שכל אחד מאיתנו שעשה שירות כהלכה לוקח משם משהו איתו לכל החיים אם זה קצת עצבות מהולה בצחוק והרבה התבגרות פנימית או זכרונות מתוקים ומרים כאחד. כל אחד יזכור את החוויות שהם עברו או הדברים שהם ראו... ויש שראו גם דברים שעדיף שישכחו. בכל אופן - יש שקצת יותר קשה להם להתנתק מהמערכת והסביבה המוגנת הזאת, או לפחות האשליה של אחת כזאת.. נסי לנסות להשתלב בחיי האזרחות בהדרגה.. קחי לך זמן. הזמן יעשה את שלו, את כבר תרגישי את ההבדל. בהצלחה

תשובתי הכנה

לדעתי הגעגוע העיקרי שלך הוא לא למוצב, אלא לאנשים. האנשים הם אלו שעושים את השירות. הייתי מציע לך לנסות לשמור על קשר עם אנשים מהצבא, עם בנות שעדיין במוצב שייתנו לך עדכונים (זה תמיד נחמד) להצטרף לערב פלוגה ואפילו לארגן מפגשון עם כמה חבר'ה שאהבת וגרים באיזור. אל תתני לכינוי שלי להטעות אותך, אני גם אחרי צבא...

באבט

New member
דניאלו

אתה צודק. העיקר הוא האנשים, אבל אי אפשר להתעלם מהמסגרת שחיברה אותם יחד. מקום כזה שרק גורם לך לרצות לעשות עוד, לא ללכת לישון... מקום שאם אתה חלק ממנו אתה בהכרח חלק מכל מה שעובר עליו, מחילוף של מ"פ עד אירוע עם פצועים. יש לי עוד קשר עם חברים מהפלוגות והם מעדכנים אותי, אבל אין לך מושג כמה קשה לשמוע משהו שמכניס אותך להלם, ושנייה אחר-כך לומר לעצמך שזה כבר לא נוגע לך. שלא תחזור לשם ביום שני ותקרא על זה בדו"ח, ולא תראה בעיניים את האנשים ותוודא שהם בסדר. כל פעם שאני יוצאת עם מישהו מהגדוד הם אומרים שהם מקנאים בי ולא מאמינים שעדיין אכפת לי, אבל בכל זאת הגדוד זה הדבר היחיד שמדברים עליו. נראה לך שזה יעבור לנו אחרי שגם הם ישתחררו?

Shaycus

New member
בוקר טוב

תשמעי, בתור לוחם ומפקד אני יכול להגיד לך שזה לא בהכרח מאחוריך.. תמיד יש אפשרות של לחתום קבע.. זה באמת לא בשמיים, השאלה היא אם את באמת רוצה את זה? לי נראה שאת מתגעגעת לאווירה ולא למדים, לאנשים ולא לשעות הפעילות המוזרות.. על קשר אפשר תמי לשמור, אם זה באמת חשוב לך אפשר גם להפוך אותו לקשר טוב מאוד.. לא בהכרח עם 10 אנשים שהיית מסתובבת איתם שם בשעות הלילה הקטנות.. גם עם 2-3 שהכי אהבת.. זה קשה יותר כי אתם לא ישנים ביחד ולא עובדים ביחד אבל זה בהחלט אפשרי ותלוי לחלוטין בך.. את משוחררת סך הכל שבועיים.. תני לזה זמן.. את גם יכולה לקפוץ לבקר שם, זה לא משהו תלוש מהמציאות, לא חסרים אנשים שבאמת ובתמים נהנו מהשירות הצבאי שלהם. אני מאמין שאחרי טיול נחמד בדרום אמריקה או אחרי חצי שנה בבית תרגישי שונה לגמרי, תכנסי לאווירה אחרת לחלוטין.. יהיה בסדר :)

באבט

New member
שי

בתור לוחם ומפקד אתה בטח יודע שתקני קבע אין בשפע. כנראה שיותר חשוב להשאיר בקבע ג'ובניק בגלילות מאשר להשאיר במערך החי"ר אנשים מקצועיים ומורעלים. אז בינתיים האפשרות הזו ירדה מהפרק. אבל השאלה היותר חשובה שלי אליך- מה היית אומר לחייל שלך שמושך שבוע שלם בלי שינה כי הוא פוחד להירדם? מה אתה עושה עכשיו אם כל הדברים שראית ולמדת שם חוזרים אליך כל יום, כל לילה, אבל הסביבה שלך מתעקשת ששום דבר מזה כבר לא רלוונטי? תבין, כל העורף לא היה קיים בשבילי במשך שנתיים. ועכשיו אני הולכת בתל אביב, או במושבה שלי, או נוסעת ברכבת, ומרגישה זרה לגמרי. זה לא הלם אזרחות. עשיתי שמונה-שש כל השירות, אני יודעת מה זה להיות אזרחית. אבל אני לא רואה איך אהיה אי פעם חלק מכל האנשים השמחים והשאננים האלה. כי אני יודעת משהו שהתמזל מזלם לא לדעת. שהם לא רוצים לדעת. אני בבית עכשיו, אבל הראש והלב שלי בגזרה כמו שהם היו כל השירות. מי לעזאזל יבין בחוץ את כל מה שאני חייבת לדבר עליו?

Shaycus

New member
באבט

את נשמעת לי בחורה מאוד רצינית, ואני אתן לך תשובה רצינית שתשמע לך מצחיקה. אם את שואלת אותי, לשקול ללכת לפסיכולוג זה לא יוצא מן הכלל.. אני חושב שיש לך סוג של "אובר צבא".. יותר מדי צבא חדר לתוך המערכת שלך.. גם אני עשיתי וראיתי דברים שלא רואים באזרחות, אני פשוט ידעתי לבצע את ההפרדה שכנראה לך קשה לעשות.. אולי את בכלל לא רוצה לעשות. בקשר לקבע, סתם שתדעי שאני השתחררתי התקשרו אלי אחרי 3-4 חודשים והציעו לי לחזור לחמשושים קבועים לתפקיד לא קשה ולקבל 6 אלף בחודש.. סירבתי בלי לחשוב פעמיים.. גם אם היו מציעים 9 הייתי מסרב.. זה לא העניין של הכסף כמו שזה העניין של החירות.. אבל מה שמתאים לי כנראה שלא מתאים לך ולהפך.. שיהיה לך המון בהצלחה

באבט

New member
זה לא מצחיק בכלל,

כבר הייתי בטיפול בהקשר אחר. אולי עוד כמה זמן אני אבין שאין ברירה. ההבדל בינינו הוא שאתה חיית את העבודה שלך. אני חייתי את העבודה שלך דרך הלוחמים שסיפרו לי סיפורים ולקחו אותי לטיולים. רציתי להיות בתוך זה יותר משבחורה עם רובאי 02 יכלה להיות. אולי בגלל זה ספגתי הכול כל-כך ללב. ובעניין החירות, עוד בתור צעירה בחטמ"ר למדתי שהחופש מתחיל מבפנים :)

לא אמורים לשכוח את זה

אבל אמורים להמשיך קדימה ולהתחיל לחיות חיים אזרחיים. תמיד יהיו זכרונות , טובים רעים, זה חלק ממה שהפך אותנו למה שאנחנו היום. והכלים האלה הם גם מה שנותנים לנו פרספקטיבה בחיים. אני למשל עובד ורואה שכולם שם בלחץ ונמאס להם מהמנהלים וכל זה ואני שעדין לפעמים אומר ה'מנהל אמר' מתבלבל ואומר ה'מפקד אמר', אבל חוץ מזה הכל באיזי, כי הייתי במצבים אחרים קשים יותר. מצבים של חיים ומוות ולא מצב של כסף יותר או פחות למשמרת.

באבט

New member
זה בדיוק מה שבאזרחות לא יבינו עכשיו

שיש לוחמים שיום-יום עומדים במקומות שהם סכנת חיים, כמו למשל מחסום שנשלט מכל הכיוונים. וכשאתה באמת נקלע לכמה שניות האלו שבהן התגובה שלך תקבע אם תחיה או תמות, יש לך רק ברירה אחת, והיא לחתור למגע. לוותר על ההיגיון, לוותר על הפחד, לשכוח איפה אתה נמצא ולשכוח שיש איתך רובאית 02 בצמד ברזל, פשוט לפרוק ולהשיב אש. ראבק, זה בלתי נתפס.

אבל זה לא קשור כל אחד ממשיך הלאה

כל אחד בשלו ועכשיו מה שמעניין אותו זה מה שהוא כרגע עושה חייל שיושב במחסום זה מה שמעניין אותו כרגע, הצבא וכל מה שמסביב, ושהוא שומע שהדולר ירד אז מעניין לו ת'חבר. ושאחד יושב בתל אביב ושומע שהדולר ירד הוא כולו מברר עוד בירורים ושהוא ישמע שהיו יריות במחסום לא יעניין אותו כל כך. ככה זה גם אני שאני כבר משוחרר, פחות כבר מעניין אותי עניינים שקורים יום יום מבחינת ביטחון, כבר קסאמים לא כל כך מעניינים אותי כי זה רחוק לי, אני עדין מבין ואני יודע מה זה ,אבל זה רחוק ממני, ורחוק מהעין רחוב מהלב. וגם לצערנו אנחנו חיים במציאות שרוב האנשים עברו דברים בצבא שהם לא נעמיים כל כך ורובם כיום אנשים מצליחים בחברה הישראלית אז זה לא נכון שאף אחד לא מבין ואף אחד לא אכפת, פשוט כולם ממשיכים הלאה אני ישבתי שלוש שנים והייתי בעזה, פיניתי את מקומי ועכשיו אחד אחר יושב ועושה מה שאני עשיתי, בזמן שהוא ישב בלימודים וחגג, אני טחנתי, ובנתיים בזמן שהוא טוחן, מישהו אחר אמור לחגוג, זה מעגל החיים, לא כולנו צריכים לשבת ולהיות בשבזה בגלל שהוא טוחן.

באבט

New member
אני מפחדת להיות ככה.

קסאם זה פיגוע, ירי על מחסום זה פיגוע. שניהם באותה מידה לא צריכים להיות, ולכן שניהם באותה מידה צריכים להדאיג את כל מי שחי בישראל. מה שאני כרגע מקווה עבור עצמי זה שבעבודה הרצינית שתהיה לי עדיין יעניינו אותי אותם הדברים בדיוק. אני מתארת לעצמי שכל אזרח ישראל שלא היה כל חייו ג'ובניק חווה דברים קשים. הם מדחיקים עכשיו, אני הדחקתי כל השירות. עכשיו זה כנראה קצת מתנקם בי, ולבד זה הרבה פחות קל.

את צריכה לחשוב מה מפריע לך כרגע

זה שהשתחררת ואת מתגעגעת לצבא ולחיים שהיו לך שם או זה שעכשיו את יוצאת לדרך חדשה ,וצריך עכשיו תכונות חדשות ולהתחיל הכל מאפס? כי לי היה קשה עם חלק 2. שמחתי סוף סוף שיצאתי ל'חופשי' ועכשיו אני אזרח, אבל מה הלאה, מה לעשות. מה אני עושה עם כל האינסטינקים שיש לי מהצבא, כמו לדעת איך להגיב לירי, איך לנהוג בגשם סגול וכו', באזרחות. הרי מה זה יתן לי שם. היה לי קשה ולא ידעתי מה לעשות עם עצמי, בסוף לאט לאט מוצאים את הדרך ומתחילים דרך חדשה, עדין הדברים שלמדת הם חלק ממך, אבל זה רק מוסיף ועוזר.

באבט

New member
שניהם

1 זה ברור, כי אין שום דבר דומה לזה. ו-2 גם. לא הייתי לוחמת, אז האינסטינקטים הבסיסיים שלי לא מאוד השתנו. אבל יש ידע וצורת חשיבה שלמדתי בשביל התפקיד שלי ונעשיתי בזה הכי טובה שיש. לך תדע אם יהיה באזרחות תפקיד שידרוש את זה. ויש דאגות שפעם היו בשבילך טבעיות כמו עוד איבר בגוף, ופתאום אומרים לך שזה לא איבר, אלא גידול. קל לי לתכנן מעשית מה אני הולכת לעשות, אבל כל עוד יש לי את המשקעים האלה אני מרגישה שאני פשוט עושה כמו זומבית מה שכולם עושים.

מי אמר לך שאת צריכה לעשות מה שכולם עושים

את צריכה לעשות מה שאת רוצה לעשות ומה שיהיה הכי טוב בשבילך "שפעם היו בשבילך טבעיות כמו עוד איבר בגוף, ופתאום אומרים לך שזה לא איבר, אלא גידול. " לא הבנתי את ההקשר

באבט

New member
מה שניסיתי להגיד

זה שאנשים אומרים לי עכשיו שדברים שהתרגלתי בצבא לראות בהם מאוד מהותיים, וחוויות שלקחתי מאוד קשה, זה בעצם אוסף של פרטים לא רלוונטיים שצריך להדחיק.

זה לא נכון שזה לא רלוונטי

אבל זה רק תקופה בחיים, וממשיכים הלאה כמו התיכון , וכמו ביסודי וכמו בגן

eli1986

New member
לא חייבים לפרק את הכל עם השיחרור..

קודם כל, כל הכבוד לך שהצלחת להוציא כל כך הרבה דברים טובים משירות שנחשב למאוד קשה, ואני מכיר הרבה סמבציות שבוזות ששנאו כל רגע בשירות שלהם ולא התחברו להווי וללוחמים כמו שאת התחברת.. אני מניח שזה אף פעם לא באמת יעזוב, וזה גם לא צריך לעזוב, אני אישית בטוח שאני אף פעם לא אפסיק לחשוב, בכל יום שיעבור, על הטירונות, על החברים מהצבא, על הפעילות ועל אלף ואחד דברים שקרו לי בצבא, ורק בגלל שתקופת הצבא הייתה כל כך מיוחדת ולא רגילה. ובתור אחד שהחודשיים האחרונים שלו בשירות היו ממש מסריחים(בלשון המעטה), לקח לי בדיוק שבועיים מהחפש"ש כדי לשכוח ולהשלים עם הכל, ולהיזכר דווקא בתקופות היותר יפות בצבא, וזה מה שיפה בכל הסיפור, שאחרי השיחרור זוכרים את הדברים הטובים, וצוחקים על השביזות שהייתה.. הנקודה שלי, שזה טבעי שכל המטענים מהצבא יישארו, ואני מקווה בשבילך שתזכרי רק דברים טובים ומעודדים..

באבט

New member
ואני חשבתי שאין דבר כזה מ"א שבוז...

את ה-3 החודשים האחרונים שלי עשיתי במפח"ט שלא מתחשב בפז"מ בכלל, לא בהיבט של תנאים ולא בהיבט המקצועי, שזה הרבה יותר קריטי אצלנו. אבל אין מה לעשות- סמב"צית שבוזה זו אותה אחת שעושה חמ"ל מיטה ולא מרימה את הראש ומסתכלת כמה יפה מסביב (בכל זאת, חור באמצע השומרון) וכמה צחוקים אפשר לעשות בחוץ. אני הייתי יוצאת לשנייה החוצה להגיד שלום ונשארת עד אמצע הלילה. אני מאוד מקווה שהטראומות שלי יתכווצו עם הזמן עד שהן ישקעו ושרק הטוב יישאר. אבל כרגע הן חלק בלתי נפרד מהזיכרון שלי, ובאופן מוזר הן גם חלק מהגעגוע, כי את רובן עברנו כל הגדוד יחד.

אני מבינה אותך

אני שירתתי בבסיס של מג"ב...התחלתי כלוחמת ואח"כ עשיתי תפקיד שונה לגמרי אבל ישנתי שם והייתי מודעת להכל. נהניתי מכל רגע, אני משוחררת 3 חודשים והייתי עושה הכל כדי לחזור, זה תמיד יהיה חלק ממני. יהיה בסדר, את לגמרי לא לבד בזה.

למעלה