איך מתגברים

אברהם מ

New member
איך מתגברים

על תחושת הריקנות הכל בסדר האשה הילדים העבודה אך בכל זאת זה לא זה אין תחושה של סיפוק אין בשביל מה החיים היקרים כל כך הזמן שעובר מה לעשות כולם מחיכים והלכים הלאה ממשיכים יש שבוכים והולכים הלאה ממשיכים למה אין תשובה אחד מכלה את ימיו על כסף אחד מכלה את ימיו על משפחה אחד מכלה את חייו על הובי מטורף אך כולם כולם ממשיכים נגמרים יושבים אצל הפסיכולוג אולי הוא יפתור יושבים אצל הפסיכיאטר אולי הכדורים יעזרו האם יש מיבינכם מישהו שיקום ויגיד הנה מצאתי בואו נשמע אותו זה יכול להיות מעניין

איל באש

New member
אברהם ברוך הבא ../images/Emo23.gif../images/Emo42.gif../images/Emo65.gif

אני אוהב אותך על שבאת לפה ושאלת, אני אוהב אותך על שקמת והעזת , אני אוהב אותך על שנמאס לך ואתה רוצה לשנות, אני אוהב אותך על שאתה מחפש תשובות . אני חושב שאין נוסחאות , ואין חוקים, כי לכל אדם מתאים משהו אחר. באשר לך ידידי : בוא והשאר עימנו, בוא היה סבלני וסובלני, בוא והקשב. בוא וקבל מתנה שיש לנו להעביר לך. בוא וקבל אהבה.

אברהם מ שלום ../images/Emo13.gif

אם הכל בסדר, האישה/הילדים/העבודה מדוע תחושת הריקנות? מדוע אין למה? אולי כדאי שתבדוק אולי כלום מזה אינו בסדר... איך מתגברים? כל אדם בדרכו אך הדרך המתאימה לרובם זה לחיות מתוך שמחה. כאשר אתה נוסע בבוקר לעבודה, תסתכל על העצים והפרחים מסביב או על כל דבר יפה שתראה בדרך, מה שלא נהגת לעשות עד כה תראה את היופי בכל דבר-זה ממלא בשימחה ואכן, החיים כצל ציפור עוברת... זמן שעבר לא ישוב לעולם יש את עכשיו מלא אותו וריקנות לא תישאר עוד. מחבקת באהבה בת חן

אברהם מ

New member
את האושר

אי אפשר לרדוף הוא לא נימצא באיזה מקום שאפשר לרדוף אחריו האושר הוא דבר שנובע מהבטן אני קראתי המון שיטות וספרים על רוחניות להתחבר לנשמה אך איני מרגיש את האמת שבדבר אני לא חושב שאני צריך לחפש את האושר והסיפוק אלא אני צריך להיות מאושר ומסופק משום כאשר אתה עושה את הדבר הנכון האושר והסיפוק נובע ומתפרץ מתוכך ללא מודאות וללא חיפוש אחריו כאשר אני עסוק ביום יום בשגרה של עבודה משפחה אשה וילדים אינך נפגש עם האושר הזה ועובר עוד יום ועוד יום ואתה לא יודע למה העבודה לא מביאה את הסיפוק ואת האושר כמו כן האשה והילדים אז מה לפרק את החבילה הרי הם לא הבעיה לא יודע צריך לחשוב

אז תיכנס לשם-וקח אותו ../images/Emo13.gif

אם האושר נובע מהבטן, תיכנס לשם וקח אותו, מה הבעיה? ונכון, אין צורך לרדוף אחרי האושר יש צורך לרדוף אחרי הסבל-לטפל בו, לנקות אותו, לשחרר אותו כדי שהאושר שמסתתר מאחוריו יתגלה. כל מה שעובר אותך כעת, מסתיר לך כמו וילון ענק. תזיז את הוילון. ודע איש יקר, שום דבר אינו מובע ומתפרץ ללא מודעות לכל דבר יש סיבה ומסובב אם לא היה לילה לא היה יום אם לא היה יום לא היה לילה וכאשר אתה עסוק בשגרת היומיום-אינך מאפשר לעצמך לנגוע ברובדים העמוקים יותר ומה שעל פני השטח הופך להיות חסר עניין כי כבר אין בו עניין איש יקר- אף אחד שום דבר לא הבעיה הבעיה היחידה היא אתה מחשבותיך האהבה שלך האושר שלך אך אחד אינו יכול לגרום לך להיות מאושר אף אחד אינו יכול לגרום לך להיות מסופק אתה בלבד הוא שצריך לספק את עצמך לאהוב את עצמך ולגרום אושר לעצמך אל תאשים את הסביבה חפש בתוכך איש יקר הזז את כל מה שמסתיר ולאט לאט יתגלה הכל מחבקת באהבה בת חן

יאירו

New member
רוחניות ללא מאמץ

אני בעניין המודעות מעל לעשור - ביחוד דרך אומנויות לחימה. שמתי לב שזה לא עובד: אם צריך כל הזמן להשקיע במשהו - במקרה הזה - במודעות, אז משהו לא בסדר. אני אומר את זה ממקום של אדם שהיו לו בעיות בריכוז וקשב ובתור תלמיד אמרו לו - אתה עצלן, אתה לא מתאמץ מספיק וכו'. המודעות היתה הכלי הכי טוב שהיה לנו עד לא מזמן. בשנים האחרונות התפתח משהו חדש שהוא מהפכה של ממש בתחום הנפשי-רוחני. מבחינתי, חשיבות הגילוי שלו עבור הרוח-נפש שקול לגילוי האנטיביוטיקה לגוף. לכלי הזה קוראים איזון אנרגטי (או בשמו המלא והמקורי THE EMF BALANCING TECHNIQUE). כדי לעבור את זה זקוקים עקרונית ל - 4 פגישות של שעה בלבד. במהלך הפגישות לא צריך להתאמץ - יש הרבה כאלה שבכלל נרדמים. אבל !!! זה מפעיל שינוי שמתחיל להתחולל מבפנים. ללא מודעות או אם תרצו - המודעות הפנימית שלנו - האנרגטית, הגופנית הנפשית והרוחנית שקיימת אצל כולנו באשר אנחנו בני אדם. זה דבר מ ד ה י ם !!! מילים פשוט לא יכולות לתאר את זה. כמי שחיפש רוחניות מגיל צעיר מאוד, אני כבר לא מחפש. כמי שראה ברוחניות דבר גבוה, נעלה - אני כיום רואה בזה משהו יום יומי - חלק שגרתי מהחיים כאן ועכשיו, חלק מהגוף ומהנפש. דוגמא טובה שיכולה להמחיש את ההשפעה הפנימית. חבר'ה שחוזרים מהמזרח אומרים שבהתחלה שעולים בחזרה על הכבישים בארץ עוד נוסעים רגוע, אבל אחר כך זה לאט לאט מתפוגג וחוזרים ללחץ שבא מסביב. אני, כאדם מודע (לפני האיזון), הייתי מפעיל כל העת מודעות עד כמה שניתן לי בכל רגע, והייתי מתמודד עם התחושות, הרגשות והמחשבות שהיו עולות בי כל פעם שמישהו היה מצפצף לי, חותך אותי וכו'. היום - פשוט כלום - ברוב המקרים שום דבר בכלל לא עולה - אין למה להיות מודע ו"לעבוד" על עצמי - אין צורך להתאמץ ואני לא עצלן. הרוגע והשקט קיימים מבפנים. הגוף-נפש-רוח שלי - עבר טראנספורמציה/אבולוציה מעצמו. היום אני חווה את המציאות ממקום אחר - בלי צורך לבזבז כל הזמן אנרגיה על מודעות ועל התמודדות עם מה שעולה במחשבות וברגשות - כי כאמור - זה לא עולה. אני מקווה שזה מספיק מרתק אותכם לברר עוד על העניין הזה ואולי ללכת להתנסות. זהו כמעט הסוף של הדיבורים על הרוחניות (LIFE SHOULD'NT BE WHAT HAPPENS TO US WHILE WE ARE MAKING OTHER PLANS) כמילות השיר. בהצלחה לכולם

ערב טוב אברהם מ../images/Emo117.gif../images/Emo141.gif

חג שמח .אתה מדבר על תחושה של אי-סיפוק. אתה מרגיש ככה משמע זה קיים, ועם אני למשל ארגיש ככה, ז"א שאני יודעת שזה קיים,ואחפש את המקור, מדוע אני מרגישה ככה,ואעשה הכל כדי לגרום לי ולחיים שלי סיפוק,שמחה, לכל אדם יש (או היה פעם)איזה רצוןלעשות עשייה מיוחדת,איזה "חלום" ,או איזה צורך מסויים לעשות פעם בחיים משהו מסויים, משהו מיוחד שממלא בסיפוק עצום . ולא היה את הכח,או הרצון ,להוציאו לפועל,לקום ולעשות . ועכשו הזמן הנכון לעשות זאת,להוציא לפועל. בברכת ערב "מואר"
ושמח. אביבה.

השאלה היא לא איך...

אלא למה? למה יש ריקנות? איך תוכל לדעת מה לעשות אם לא תבין את המקור של מה שמפריע לך? כמובן שרק אתה יכול להגיע לתשובה הזאת , אני רק יכול לשתף אותך ב"למה" שלי... קצת לפני שהתחלתי את התהליך ההתפתחות הרוחני שלי הרגשתי את הריקנות הזאת - לשום דבר לא היה באמת טעם , הכל חסר תוכן למרות שכלפי חוץ הכל באמת בסדר... ואז התחלתי לשאול שאלות ולאט לאט התשובות התחילו להגיע חקרתי את האמונה שלי , חיפשתי כיוון , וקיבלתי הרבה תשובות מכל מיני כיוונים.... החיפוש הזה של מה יש מעבר לחיים הרגילים בעולם הזה , מה המשעות של זה , מה עומד מאחורי הכל , זה היה הריק שלי , כי כל זה פעם היה לא ידוע. להגיד שהיום אני יודע את כל התשובות? ממש לא אבל יש לי התחלה , יש לי דרך , ועל כל תשובה שקיבלתי שאלתי עוד שלוש שאלות... וכך נכנס עוד צבע לחיים שלי , הכל קיבל משמעות רחבה יותר , הריק התחיל להתמלא באור... הריק הוא רק ביטוי של הרצון "לראות את האור" - המודעות , ההבנה...

Rinor

New member
להיות אנו...

אברהם היקר. החיים הם שלנו לחיות אותם, לטוב ולרע. כל רגע הוא חדש, ואנו יכולים לעשות בו באשר אנו רוצים. עשה את אשר חלמת עליו, עשה את מה שהינך באמת רוצה לעשות, למד מהחיים, חווה אותם...אל תלבש מסיכה, הסר ממך את כל אותן "תרבויות" שאימצת לך, החיים הם לא שחור ולבן, אין חוקים עליהם עלינו לחיות...פשוט הייה עצמך...פשוט הייה! מקווה שתמצא את אשר אתה באמת רותה לעשות, זכור שאלו הם חייך...לטוב ולרע, ושכל רגע הינו חדש...פשוט הייה... אהבה ואור ניר...

ל ש ם

New member
אברהם, אל תלך לשם...

ראשית כמובן מודה לך על הזכות שאיפשרת לנו לגעת בשאלה הנפלאה שהבאת לכאן, אני יוצאת מנקודת הנחה שכל אחד מאיתנו נוגע בשאלה הזו בנקודת חיים זו או אחרת. אני מחלקת את בני האדם לשני חלקים (היפוטתי לרגע-ברשותך): 1.שחקנים 2.שופטים השחקנים, עושים את העבודה, חווים את החוויות הן הטובות והן הפחות. השופטים, יכולים לחוות דעה, לעמוד מן הצד - להשקיף - ולומר מה הם רואים. היכולת לצאת לרגע מן הבועה השיגרתית של החיים ולומר, זה לא מספיק לי זה לא מרגש לי, משעמם לי אינטלקטואלית או רגשית היא יכולת מופלאה - אלא, שצריך לדעת לקחת באותה נשימה את היכולת להפיק מהיכולת הזו את המירב והמיטב. ישנו הבדל עצום בחיים כדרך השחקים ההוייה והחוויה לבין החיים כדרך הביקורת המתאפשרת לשופטים. משתחליט באיזה צד של החיים אתה מוצא לנכון לחיות, יקל עליך למצוא ענין. ללא כל קשר, יכול להיות שמקום העבודה כבר אינו עומד ברמת הדרישות שלך מבחינת הגשמה עצמית - יכול מאוד להיות כי מבחינת קשרים ריגשיים שבבית, החיים כל כך רוויים בהפתעות, שאני מוצאת קושי עצום לראות את החיים האישיים כמשעממים אלא אם מדובר בנתק או בסוג מערכת יחסים קלוקלת של מוביל ונגרר - ואני מקוה שלא כך הם פני הדברים. בתוך התא המשפחתי הגרעיני קל מאוד לספק ריגושים מכל סוג וגוון ודי אם תיקח רמת החוויה צעד אחד קדימה בשביל לראות את הדברים נכוחה. על הדרך תוכל להוסיף לך מקור נוסף של ענין בחיים אגב מציאת תחביב חדש גם זו דרך נפלאה להעשיר את המלאי הריגשי והאינטלקטואלי גם יחד ואם תעשה זאת עם אחד מבני המשפחה או כפרוייקט משפחתי - אדרבא ואדרבא. תודה לך על ההזדמנות לחוות את השאלה ולהציב את עצמי במקום הזה, וכמובן - בהצלחה.

אברהם מ

New member
מדהים

כמה מעודד מה שכתבתם ועניתם אני אקרא את התגובות האלה שוב זה מאוד עזר לי מוראלית אולי גם אעשה משהו למעשה אני מאוד מאוד מודה לכם

למעלה