איך מתגברים על "מכשול"?

גלעד63

New member
אין בהכרח קשר

אם הגורל, המזל, הקארמה, הורים עשירים, וואטאבר סידרו לך חיים קלים ונוחים את יכולה להיות מאושרת ומסופקת בלי להיות אפקטיבית בכלל - פשוט כי ככה יצא. "אפקטיביות", להגדרתי, היא מכלול התכונות שמאפשרות לך לנהל את החיים שלך - לקבל החלטות ולבצע, לסמן מטרות ולהשיג. אני יכול לקבוע שאנשים אפקטיביים הם יותר שמחים ומסופקים מאנשים לא אפקטיביים אבל זה בסך הכל כלל אצבע - יש חריגים לכאן ולכאן. הייתי מציע לך לקחת את המצב הזה בתור מבחן לאפקטיביות שלך - יש לך את ה"מכשול", אימון אישי הוא פתרון אפשרי - בעד ונגד, רווח והפסד, סיכוי וסיכון, עלות תועלת - שבי עם עצמך ותקבלי החלטה. התקשרת עם מאמן אישי, התחייבת כלפיו וכלפי עצמך לתהליך - החלטת בעד. כל פעולה או אי פעולה אחרת שלך - החלטת נגד. שתי האופציות טובות (לא יכול ולא רוצה לשפוט החלטות של אנשים אחרים), המבחן הוא אם הצלחת לקבל את ההחלטה באופן מלא ונכון. בהצלחה.

גלעד63

New member
אם אכן מדובר בבעיה נקודתית

בתוך הוויה שהיא בסך הכל אפקטיבית לא הייתי ממליץ על אימון - להרגשתי אין כאן מספיק "בשר" כדי לקיים תהליך מלא. מצד שני, היכולת לסייע לך כאן היא מוגבלת מראש, עוד יותר מוגבלת עקב הרתיעה שלך מלמסור פרטים. אני הייתי ממשיך עם התהליך שענבל התחילה למעלה ובודק לאן נגיע - הרבה יותר מזה קשה לי להאמין שהפורום יכול להציע.

isaacm

New member
חוץ מלענות על ההגדרה של גלעד ל"אפקטיבית"

1. מהי ההגדרה שלך ל"אפקטיבית"? 2. האם את עונה על ההגדרה הזו? 3. איפה כאן משחקות תפקיד נפשות נוספות? תהיות שלי איציק

isaacm

New member
שלום לך

קראתי את התגובות אלייך ואת מה שאת כותבת. לדעתי, מכשול בחיים שלנו הוא כמעט יישות בפני עצמה, ולרוב ההתנהלות שלנו מול המכשול היא מקור העיכוב - לא המכשול עצמו. והרי יש הרבה מכשולים שאנחנו אכן מתגברים עליהם. מעניין, מה מיוחד מבכשול זה? אולי כדאי להכיר את המכשול קצת יותר לעומק. בואי, אזמין אותך למסע קטן אל תוך נבכי הנסתר בתוכך. דו שיח עם השדון הוא דבר נפלא - את יכולה ממש (בינך לבין עצמך - לכאורה) לשבת ולנהל משא ומתן עם השדון. אבל לפני זה - המסע הקטן. קחי לך שלשה עמודים (נייר של מדפסת). דמייני לך את המכשול כדבר ממשי (עם גודל, נפח, צורה, צבע, מראה החומר ממנו הוא עשוי, לבוש - אם יש, צורת טיפוח - אם קיימת). תארי את המכשול הזה (אם יש משמעות לתכונות שאת רושמת - רשמי גם את המשמעויות. עד כאן עמוד אחד (מותר לגלוש, ומותר קצת פחות - רק תני לעצמך מספיק אינפורמציה כדי שיהיה לך עם מה לעבוד). על הדף הבא רשמי מדוע המכשול הזה קיים, איפה הוא מגן עלייך, ממה הוא מגן עלייך, מה יותר קל לך בגלל קיום המכשול. תארי את המכשול באור הכי חיובי שאת יכולה, ואת כל המשמעויות החיוביות שנגזרות מקיומו של המכשול. והדף האחרון, צריך להסביר? נראה לי שלא - אבל בכל זאת ארשום. כאן תרשמי את כל הדברים (בפירוט מה) שרצית לעשות ולא עשית באשמתו של המכשול הזה. (אשמתו? - שווה מחשבה). תרשמי מה את מרגישה כשאת נתקלת במכשול, מה זה עושה לך אחרי שוויתרת על עשיה מסויימת באשמת המכשול. אחרי שסיימת קראי את מה שכתבת שוב, ברצף (אני יודע, הרגע כתב את זה). עכשיו את מכירה את המכשול ! ! ! מה עולה עכשיו בדעתך? שתפי איציק

מבטיחה לעשות זאת במהלך הסוף שבוע

ולחזור לכאן, יש לנו חתונה , ימי הולדת וביקור אורחים מחול אז זמני הפנוי התקצר.

למעלה