איך מתבגרים?

איך מתבגרים?

הי כולם! אני חדשה כאן ובכלל בעיניין הפורומיםת נכנסתי כמה פעמים דרך הסלולרי ו החלטתי לנסות לעזר בחכמת הניסיון שלכם. אני אם חד הורית (רווקה) לשון בן ה 5 חודשים. כיום אבא שלו רואה ומבקר אותו מדי פעם, ואני מאושרת שלבני יש אבא, אבל איך אני עושה כדי להפסיק לשנוא אותו? אבא של שון הוא חבר שלי לשעבר. תמיד ידעתי שאם אכנס להריון ,אלד(הפלה לא הייתה אופציה מבחינתי) ודאגתי לעדכן אותו שכך יהיה עוד לפני שנכנסנו למיטה בפעם הראשונה. נכנסתי להריון שכבר לא היינו ביחדת ויומיים אחרי שנודע לו על כך הוא הגיע, אמר שרוצה שאפיל, ושאם לא אני יכולה לשכוח ממנו, ושהתינוק לא קיים מבחינתו. (אנחנו מדברים כאן על רווק בן 40+, לא על איזה ילד בן 20 שלא יודע מה הוא רוצה מעצמו.) באותה הזדמנות ניסה לסכסך ביני ובין אמא שלי, שהוא ידע כמה אני צריכה אותה. כשביקשנו שיעשה בדיקת טייזקס, סרב ואמר שהבדיקה היחידה שיעשה היא בדיקת אבאות אם אני אתבע. כשהייתי בחודש השישי פתאום התקשר ואמר שהוא רוצה לקחת חלק בחיי הילד ו אני מתוך דאגה לכך שהילד שלי יגדל עם אבא, ניסיתי לשים הכל מאחוריי. כיום הוא מבקר אצלנו, ןאפילו תומך כלכלית. אך אם כל זה, וכמה שזה ישמע נורא: אני שונאת אותו, אני כועסת עליו נורא!!!! הוא מעולם לא התנצל, או אמר כמה הוא שמח שלא הקשבתי לו ולא הפלתי. הוא לא ראוי לשון.זה נורא לא פייר שהוא שלא היה שם כל תחילת ההריון, שכיום רואה את שון פעם בשבוע זוכה לאותו תואר כמוני, שאהבתי אותו מהדקה הראשונה שידעתי שהוא שם, זה פשוט לא פייר!!!!האמת היא שלא סלחתי לו מעולם, ניסיתי להדחיק. איך אפשר לסלוח על משפט כמו"הילד הזה לא קיים מבחינתי"? את כל זה אני סוחבת בפנים, משתדלת לא להחצין את זה כדי לא לפגוע בשון לא חושבת שזה בריא לילד להרגיש שאמא שונאת את אבא. ואני משתדלת להיות בסדר כלפייו, לא "להבריח " אותו, כדי שלשון יהיה אבא. אבל זה אוכל אותי מבפנים, אני חולמת על הכעס שלי כלפיו, אפילו קשה לי להסתכל עליו כשהוא בא. איך אני מתגברת על זה, למען ילדי הקטן, הנסיך, שלא צריך לסבול מהדפיקות של הוריו? נורא קשה לי. אני נורא אשמח לקבל עזרה ממי שמסוגל להבין תודה

חד2

New member
../images/Emo39.gifאת יכולה להוקיר אותו

תסתכלי על שון וזכרי שבלי האבא הזה הוא לא היה לך.ואז את יכולה לבחור להודות לו כל חייכם.פרח

יסמין43

New member
קודם כל, שאלה:

כיום, כשהוא פעיל ותומך וכולי, האם הוא מתנהג בסדר? כלומר, כמו בן-אדם? מתייחס יפה אל הילד? פחות או יותר מתייחס יפה גם אלייך? כלומר, הכעסים שלך כלפיו הם רק מהעבר או שגם כיום יש מספיק סיבות לכעוס? ואני אלך כרגע על האפשרות שהכעסים הם רק מהעבר (כי זה מה שאני הבנתי מההודעה שלך): אם אכן זה כך, אז שני דברים: ראשית, בשביל ההבנה האישית-פנימית שלך, אולי יעזור לך לבלוע את זה אם תחשבי שהבן-אדם היה באותו זמן במצוקה. (אני לא מצדיקה, אני רק מנסה לחבר פה הסבר שיהיה קל לעיכול.) הוא נכנס לפחד גדול (לגברים במצב כזה יש נטייה להיבהל עד כדי פאניקה, אולי משום שהמצב אינו נתון בשליטתם), ומתוך הפחד הגדול הזה הוא השתולל, ועשה דברים שהם לא בסדר. לאחר מכן הוא נרגע (שוב, תופעה מוכרת), חזר בתשובה, נאמר, החליט לעשות סיבוב פרסה וכן ליטול חלק בחיי בנו. ומתוך ההבנה הזאת, אולי תוכלי לסלוח לו באיזשהו מקום. נכון, עדיף אם היה מתנצל. אין ספק. (אגב, ניסית פעם לדבר איתו על מה שהיה?) אבל אולי הוא לא עד כדי כך גדול בנשמתו. ואם תראי אותו באיזשהו מקום כטיפ-טיפונת ילד בנשמתו, אולי תוכלי לגייס הבנה אימהית כלפיו ולסלוח לו גם בלי שיבקש סליחה. שנית, אם כל זה לא יעזור, אני חושבת שאני במקומך הייתי עושה דבר כזה: הייתי הולכת לכמה פגישות ייעוץ עם פסיכולוג, כדי שיעזור לי לעבד את זה. לא לאיזה טיפול של שנים ושל חפירה בנשמה, אלא לכמה שיחות עזר. תנסי לברר, אולי מישהו יכול להמליץ לך (לפסיכולוג לא כדאי ללכת סתם כך מדפי זהב). ולעבוד רק באמת על הפגיעה הקשה הזאת, וכיצד אפשר לסלוח. באמת שווה לנסות, כי זה קשר לכל החיים.

קודם כל תודה!!!../images/Emo51.gif

למרות שזה עדיין קשה, זה טוב למצוא מקום לשפוך את הלב מבלי שיחשבו שאני משוגעת, מבלי שייתנו דסלגיטימציה לרגשות הקשים האלה. הדברים הופכים להיות קשים אף יותר, כשמאז שכתבתי את ההודעה, הוא לא היה אצלנו, לא ראה את שון מעל שבועיים, זה קשה. הכעס הוא במידה מסויימת גם על עצמי, על שזה האבא "שבכרתי" לבני. כנראה אני באמת אפנה לטיפול מקצועי, כי זה קשה מידי, אני לא ממש מסוגלת להתמודד לבד. אותו אני לא אשנה, הוא ילד קטן ו מופחד, ותכלס ההפסד כולו שלוץ שוב תודה לכן

לסלוח

מכירה את ההרגשה הזאת.גם אני מנסה לסלוח ולפעמים נחנקת מהכעס ויודעת שהוא לא הכתובת לכעס כי הוא פשוט כזה ולכן אינני איתו.הבעיה היא שהכעס חוסם אותנו וגם לפעמים גורם לנו לחלות.נסי לעשות דברים שאת אוהבת ולהסיח את דעתך מהכעס.אך אם הוא בא לפעמים ומציף תני לגל לעבור מעל ראשך אך לא להטביע אותך.יש עוד הרבה סיבות לחיות ובטח הנסיך שלך.יישר כוח שאת שומרת על אביו של בנך כי בשורה תחתונה הוא יצא ברווח,ואם הוא ירויח בהכרח את אמו גם תרוויחי

למעלה