איך משתפרים

k xoxo

New member
איך משתפרים ../images/Emo35.gif

אני ניגשת למבחן בדצמבר...... פעם שנייה שאני עושה אותו..(ציון קודם שלי זה 671..) עכשיו אני לומדת הרבה .. אין לי יותר מידי חיים עכשיו חוצ מהמבחן הזה כי אני צריכה ציון ממש גבוה.... אני עושה את הקורס של יואל גבע ואני מרגישה בסדר גמור שאני מבינה את כל החומר ומסתדרת עם הזמנים והכל אבלברור שיש נושאים שהם יותר בעייתיים בשבילי.. (כמו בעיות למשל, אלה עם הנעלמים/יחסים, בעיות ממוצעים, בעיות תנועה או כל סוג של בעיות עושה לי חום..) אז אמרתי את זה למורה שלי, יש לנו ספר "תרגילי רשות" הוא אמר לי לעשות את הבעיות שם ומה שאני לא מצליחה נשב ביחד.. עשיתי והצלחתי את הכל.... עכשיו זה אמור להיות טוב אבל עדיין אני מרגישה לא בטוחה עם הנושאים האלה אז איך אני ישתפר?? או לפעמים אפילו בגאומטריה נגיד שאני יחסית הכי אוהבת.. אז גם אני לא מצליחה כי אני פשוט לא "רואה" את זה... זה יכול לקרות בכל נושא בעצם.. אנלוגיות בכלל.. שרוב הפעמים אני אהיה ממש טובה ויעשה הכל טוב ופתאום תבוא איזה שאלה שאלוהים אדירים אין לי מושג איך אני לא יודעת אותה, או, איך חשבתי שידעתי וטעיתי... איך משפרים את הדברים הקטנים? של לעבור משלוש טעויות לשתיים או משתיים לאחת?? איךךךךךךך???????? איך??? איך???........ מי שיודע....בבקשה תגלו לי גם1!!

אולי הבעיה שלך היא בגישה לשאלה

גם בבעיות וגם בגיאומטריה הגישה לשאלה מאוד מאוד חשובה (זה בכלל חשוב בפסיכומטרי), כי כמה שתתרגלי ותדעי את החומר, וגם אם את אוהבת את זה ובבית מצליח לך והכל, אם את לא ניגשת נכון לשאלה, את יכולה להיכנס ללחץ באמצע המבחן ולהשתגע אפילו על שאלה מטומטמת, ולמה? פשוט כי היית מקובעת על דרך מסויימת או שפעלת בצורה אוטומטית שהצליחה לך בשאלה אחרת, ותחת לחץ לא יכלת להביא את עצמך למצב של להתנתק ולשנות כיוון. אני ממש שם לב לזה אצלי בזמן אמת תחת לחץ, במיוחד בשאלות שיש לי נטייה לפתור בדרכים של עצמי ולא בדרכים של הקורס (זה קורה הרבה בגיאומטריה). ברגע שאת ניגשת נכון לשאלה, אז יש לך כללים ומין קווים מנחים שאת פועלת לפיהם וזה גם מכניס אותך לפוקוס וגם עוזר לך לפתור את השאלה בצורה די מבנית בלי ללכת לאיבוד.

k xoxo

New member
נכון יש בזה משו..

כשיש לך את הדרכים שלך זה פשוט נפתר יותר מהר... עד שפתאום זה פשוט לא נפתר.. במקרה כזה צריך באמת "לקחת צעד אחורה" וללכת אחד אחד אחרי ה"שיטת עבודה" כן זה נישמע הגיוני תאורטית ככה... ניראה היום אם זה יעבוד
תודה!

1234191

New member
את צרכיה גם להבין

שלא תבוא לך שאלה מהשמיים שאי אפשר לפתור אותה. אין דבר כזה. וגם לזה עם 790 בפסיכומטרי הראשון שלו, שדרך אגב הוא עשה אותו בכיתה ו', הייתה כנראה שאלה אחת כזו שנחתה עליו מהשמיים - והוא חי עם זה עד היום!

עצה(*את בכיתה שלי במקרה?)

גם אני לומדת ביואל וזה קורס שני שלי ואני לפעמים נעזרת בשיטות שלמדתי בקורס אחר כשאני לא מצליחה והרבה פעמים זה עוזר... בהצלחה!

למעלה