איך משתמשים בתמ״ל?

ניימלס10

New member
איך משתמשים בתמ״ל?

שלום לכולם,
אני אמא לתינוק בן שלושה חודשים. אנחנו על הנקה מלאה.
טסים לחו״ל בקרוב ואני רוצה לקחת תמ״ל לכל מקרה שלא יהיה.
במידה ואצטרך:
איזה סוג עדיף?
איזה שלב? ראיתי שיש לכל חברה כמה סוגים? מה אנחנו צריכים אם הוא רגיל לחלב אם עד כה?
האם צריך לתת בהדרגה בפעמים הראשונות? ובכלל איך מתחילים לתת?
תודה רבה

אמא בעמ

New member
תמ"ל

יש שלושה סוגים עיקריים - נוטרילון, סימילק ומטרנה. עד גיל חצי שנה את צריכה להשתמש בשלב 1. אני מציעה שתרגילי את התינוק לתמ"ל עוד לפני הטיסה, ככה שבזמן החופשה לא יהיו לכם הפתעות בצורה של אלרגיה, סרבנות בקבוקים וכו'. אופציה נוספת, אם לא בא לך לתת לו תמ"ל לפני הטיסה, זה לתת לו חלב אם שאוב בבקבוק - כדי שיתרגל לפחות רק לבקבוק. קני את הקופסה הקטנה ביותר של תמ"ל מסוג מסויים, אפשר גם חבילה של TO GO עם כמה מנות אישיות ונסי לתת לתינוק. אם הוא אוהב, תזרמי עם סוג התמ"ל שנתת לו. כיוון שהוא על הנקה מלאה ואריזת תמ"ל שפותחים צריך לזרוק אחרי זמן מה, אל תתפתי לקנות קופסאות גדולות כל עוד התמ"ל הוא רק תגבור או לשעת חירום.
ייתכן והוא לא ירצה לשתות תמ"ל מבקבוק מידייך, כי את מניקה. אם הוא מסרב, נסי לתת לאבא/ סבתא/ חברה האכיל אותו ותראי אם זה עוזר.
לגבי הטיסה לחו"ל, שוב - קחי איתך קופסה קטנה או אריזות TO GO.
לגבי בקבוקים, קני בקבוק אחד - אם התינוק מתחבר אליו - מה טוב. אם לא, נסי עוד סוג. הבקבוקים צריכים לעבור ניקוי ראשוני וכמובן סטריליזציה לפני כל שימוש - בסיר מים על הגז או בסטריליזטור למיקרוגל.
את התמ"ל להכין לפי ההוראות של האריזה ועם מים שרתחו למשך 2 דקות לפחות וצוננו. לעתים התינוק יאהב מים חמימים בטמפרטורת הגוף ולפעמים מים קצת קרים יותר - ענין של ניסוי וטעייה. זהירות לא לתת לו בקבוק עם מים חמים מידי.
בהצלחה!

לא יודעת לאן אתם נוסעים ולכמה זמן -

אבל ליתר בטחון הייתי מבררת איזה תמ"ל יש שם ויש גם בארץ, ומתחילה את הבדיקה בארץ איתו, כדי שתוכלי לקנות גם שם בעת הצורך.

אושר מ

New member
רגיל

אם אפשר לשאול: אם אתם טסים איתו, למה את מעדיפה לקחת תמ"ל? נראה לי שבמיוחד במקום שונה וזר הרבה יותר קל להסתדר עם הנקה...

ניימלס10

New member
אני רוצה לקחת קופסא קטנה רק לגיבוי

לא אתן לו אלא אם כן מסיבה כלשהי יסרב לינוק.

michal@gal

Active member
מנהל
קחי אריזות של TOGO

זה הכי נוח לשינוע כשנוסעים לחו"ל.
חשוב מאד לבדוק עוד בארץ, לפני הנסיעה, שאין אלרגיה לתמ"ל, שלא תצטרכי לרוץ לחפש רופא בחו"ל בגלל התפתחות אלרגיה.
לא צריך לתת מנה שלמה כל פעם בשביל לבדוק אלרגיה. את יכולה, 3 ימים רצוף, להכין בקבוק מכפית אחת בלבד של תמ"ל (סה"כ אריזת TOGO אחת), רק כדי לבדוק את עניין האלרגיה.

למעלה