איך משנים התנהגות?

crema2

New member
איך משנים התנהגות?

הבנתי את מקור הבעייה אות ניסתה העובדת לשעבר להסביר לי.
הייתי היום בפעם השנייה בסדנת הרזייה והדאטנית הסבירה לנו דברים.
בגדול הדברים ידועים ולא סיפרה משהו חדש .
הזדהתי עם רוה הדברים שאמרה ובסוף הסדנא היא שאלה את כולם אם הכל בסדר, ואז בהדרגה הביטה בי שוב כמו בםעם הראשונה. "אתם לא בהלם, נכון..?
גם בפעם שעברה כנראה הייתי מן בשוק כזה, כאילו אני מופתעת, אבל ככה אני מגיבה כשהנושא מעניין אותי גם בלי שיהיה משהו חדש שגיליתי.
באותו הרגע נזכרתי בדברייה של העובדת שאיתה הייתי מיודדת בעבודה וכמה שהיא צודקת.
יש לי גם קטע הפוך. אם מדברים על נושא שאינו מעניין אותי , אז קורה ההפך . אני נסגרת מתנתקת מהשיחה וחושבת מחשבות ונראית מרחפת כלפי חוץ. פשוט לא נעים לתקוע בן אדם שהנושא שלו לא מעניין אותי.

זה מה שהעובדת ניסתה להסביר לי וביקשה ממני להשתנות אם אני מעוניינת לעבוד בחנות, ושאין לה כוונה לשקר לי .
כנראה שאני משדרת כלפי חוץ מאין הגבלה נפשית כזאת מממנה אני מעוניינת להימנע דחוף.
תמיד ידעתי שאני עפיפונית לפעמים אבל לא ידעתי שזה מה שיגביל אותי בחייו המקצועיים .
אני מעוניינת להשתנות דחוף , להפסיק לבהות כשמספרים לי משהו , כאילו גילו לי משהו חדש שלא שמעתי עליו מעולם ולהיות עם הבעת פנים רגילה. אז למה כשאני מנסה אני מתקשה?
למשל יום הייתה לקוחה בתחנה שסיפרה לי על הדיאטה שלה , שהיא הורידה 30 קג ואכלה מסודר ומדדה כמויות. התחלתי להתפעל מזה . המנהל בי ולא יודעת מה עבר לא בראש. אולי נראיתי מוזרה?

הייתי רוצה לשנות את מה שאמרה לי, לא רוצה לרחף יותר או לשדר את זה, להפגין ביטחון עצמי . יש לי בעעיה יותר קשה של תקשורת. נורא קשה לי לתקשר , לשאול שאלות בעצמי
אני הייתי מעוניית לעבור סדנא לתקשורת מכייון שאולי המנהל לא רוצה אותי בחנות גם כי אני שקטה ומעולם בניגוד לאחרים לא ממש מתקשרת איתו , קשה לפתח איתי שיחה קולחת אלא קלילה ביותר.

בקשר לחנות , היום פניתי למנהל בטענה שאמר לי שאצטרך לדבר עם מנהל מעליו לפני שבוע . הוא אמר נכון .
שהמנכ"ל חוזר מהחו"ל מחר ושהוא והמנהל מעליו יעשו איתי ישיבה ויחליטו אם אני יעבוד שם או לא, שהוא לא יודע על מה ידברו איתי.
העובדת הותיקה שמיודדת עם המנהל סיפרה לעובדת אחרת שהמנהל והמנהל מעליו לא רוצים אותי בחנות. זה נאמר עוד לפני השיחה שהייתה לי עם המנהל שאמר "שילחם עלי בשיניים" .
הבנתי ממה שסיפרה לי העובדת שהממנהל מרחם עלי ומנסה לעזור , אך המנהל מעליו לא חושב שאני מתאימה.
ואני חושבת שהבנתי למה :בגלל ההתנהגות שכזאת, הרי נניח ולא מעריכים אותי כאן , עם התנהגות שכזאת -הריחוף, חוסר הריכוז וכשאני נלחצת לפעמים בשום מקום לא יעריכו.

קצת לא נעים לי שצריכים לעשות איתי ישיבה ושאני צריכה להוכי להם שאני ראוייה לעבודה בחנות.
זה אפילו מלחיץ אותי. מה אני יגיד להם? כיצד אני ישכנע אותם שאני מתאימה?
ואם כבר אעבוד שם אהיה תחת זכוכית מגדלת , מקווה לא לפשל (כשאני לומדת משהו חדש אני לחוצה יחסית מהממוצע).

חשבתי להתקשר כב השבוע לפסיכולוגית כי הבנתי שקשה לי נפשית כרגע.
אבל אולי יותר כדי לי מאמן אישי או לעבור סדנת תקשורת או אפילו דמיון מודרך? מה הכי יתאים לי כרגע?
כי יש לי קשיים ביצירת קשרים, אני נורא בודדה ומתוסכלת. כל היום החנות אצלי במחשבות..

גרא.

New member
crema2,כל שינוי בהתנהגות מחייב לפני הכל רצון

ומוטיבציה רבים להשתנות.איך וכיצד משתנים,זו כבר שאלה נוספת.דומה שאין מקום להתערב בתהליך שאת עוברת ברכישת היכולת
לשמור על דיאטה.את כבר בקבוצה,ויש לך הדרכה והכוונה נכונה.עקרונית לגבי שינוי מהותי בהתנהגות,אפשר תמיד לעבוד זמן קצר
עם מאמן אישי (קאוצ'ינג)ובאשר להשתתפות בקבוצה לרכישת מיומנויות תקשורת,כרעיון,זה עשוי מאד לעזור לך.מצ"ב אתר
בשם "קבוצות" בו תוכלי למצוא מידע על קבוצות רבות ושונות בכל רחבי הארץ יתכן שאחת תתאים לך.בהצלחה.

http://www.igroups.co.il/

answer110

New member
איך היה התפקוד שלך בחיי היום יום

ובעבודה לפני שהעובדת אמרה לך בפעם הראשונה את דעתה עלייך?

crema2

New member
התפקוד היה בסדר

מעולם לא חשתי מגבלה מסויימת .
אני מודעת לכל שאני צריכה לשנות את ההתנהגות שלי אך מתקשה.
פתאום מישהי אומרת לי את האמת בפרצוף והיא לא היחידה.
גם אח שלי טוען שאני בתוך בועה, שאני לא מחוברת למציאות. שאני צריכה להתעניין יותר בסביבה .
אבל זה לא ממש עוזר לי כי גם כשאני מודעת לכך שאני מתנהגת לא נכון עדיין חסר לי הכוונה איך לשנות.
הלוואי והייתי לומדת לתקשר עם אנשים בצורה שהייתי רוצה : שלאנשים היה כייף בחברתי , שהייתי מספרת סיפורים ומתעניינת באחרים. אך אין לי על מה לדבר במיוחד. אני לא יוצאת, לא מבלה וכאלה.

איזה טיפול הכי יעיל יהיה בשבילי?
ולגבי השיחה עם המנכ"ל ? מה צפוי לי שם? לאן התדרדרתי כדי לעבוד שם? כולה חנות , לא הייטק.
וחוץ מזה אם ישימו אותי לשם, ולי יש הרגשה שאני יהיה רק כ-סותמת חורים.
למשל יש אחת ותיקה שחושבת להתפטר היא חולה שבועיים . אך לא יפטרו אותה. יש את הקטע שהבנות לא יכולות להחליף אותה. אולי זאת היחידה שינסו לשים אותי כן בחנות ושזה יהיה התנאי שלהם.
אם אעבוד בחנות לבסוף , אני יוכיח את עצמי שאני ראוייה למרות שזה לא רק יהיה תלוי בי .
אני יעשה הכל טוב: אנסה לצאת מגדרי כדי להוכיח להם שהם סתם מזלזלים בי . אני מתכננת גם להיות נחמדה ללקוחות בצורה יוצאת דופן , כמו זאת העובדת החדשה שעובדת חודשיים , שכבר קיבלה אחריות להיות זאת שמקבלת הזמנות ומאזינה אותם למחשב. יש לציין שלא כל הבנות זוכות לזה . אם אני הייתי מקבלת אחריות כזאת הייתי גאה בעצמי.
אך יודעת שבהמשך ארגיש מנוצלת כי המשכורת היא אותה משכורת . מה שכן יתרון זה היחס.

answer110

New member
כן, אבל..

נסי לענות על השאלה ששאלתי בפירוט מבלי לפרט על מצבך הנוכחי.

מצחיק

בסיכום את כותבת "יודעת שבהמשך ארגיש מנוצלת כי המשכורת היא אותה משכורת . מה שכן יתרון זה היחס.".

סליחה? היחס אלייך בתחנת הדלק הזו זה יתרון??
את כבר חודשים כותבת כאן איך דוחים ומשפילים אותך שם.

crema2

New member
הכוונה

הכוונה ארגיש מנוצלת זה אם נגיד אראה להם שאני עובדת טובה אז רק לעובדות טובות בחנות הוא נותן גישה להאזין למחשב נתונים של הזמנות.
אז מצד אחד אני ירגיש גאה שהוא סומך עלי , ומצד שני המשכורת היא אותה המשכורת , רק אעבוד יותר קשה בלי מנוחה.

לגבי המשתמש ANSWER 10
אני לא ממש מבינה את השאלה. התפקוד הוא אותו תפקוד היה.
כנראה שחוסגר ביטחון משתקף החוצה .

נראה לי אני קצת מקנאה בעובדת בחנות .
כי וואלה היא עובדת שם חודשיים ואני מתה עליה כבן אדם.
אבל זה לא נעים שאחרי 4 שנים לא נותנים לי לעבוד שם, בעוד אותה מקדמים סומכים עליה. באוקטובר היא מתכננת לעזוב . משום מה יש לי תחושה שהמנהל יבקש ממנה להישאר ויתן לה בונוס במשכורת כמו לעובדת החולה.
אני גם רוצה להרגיש מאמי כזאת, שהמנהל יחמיא לכולם עלי מאחורי גבי, כי עליה הוא החמיא שכל מי שנכנס לחנות היא מאירה אותו. שיותר קונים אצלה במשמרות לעומת בנות אחרות שעובדות שם .
זה גם הסיבה שנפגעתי ששמעתי ממנה שהמנהל דיבר עם אבא שלה ושאל אם יש לו עובדת טובה כמוך ולא לקח אותי בחשבון למרות שהבטיל להילחם עלי בשיניים.
אני רואה איך היא עובדת ואני אחקה אותה. בניגוד לשאר הבנות (חוץ מעוד אחת ותיקה גם) כמעט ולא רואים אותה יושבת. תמיד או שהיא מנקה בחנות , או מסדרת , או בודקת פגי תוקף. ממש כך . היא גם לא מדברת בטלפון במשמרת. לא פלא שמעריכים אותה.
לזכותה יאמר שאם הייתי מנהל גם אני הייתי מפסוטית ממנה.

עצוב.

פשוט עצוב-- שאת עושה כל מאמץ על מנת לקבור את עצמך בתחנת הדלק הזאת.
לא נראה לי גם שאת מקשיבה למה שאנשים כותבים לך כאן.

כנראה שאת חייבת לטפל בבעיית הביטחון העצמי, כי -- כן.זה משתקף החוצה.
לא רק בתחנת הדלק, גם כאן בפורום את משדרת "אני לא מוצלחת, לא מגיע לי".

וזה בזמן שמגיעים לך עבודה טובה, יחס טוב וחיים טובים -- בדיוק כמו לכולם.

crema2

New member
אני מתכוונת לטפל בזה

אני פשוט לא יודעת איז טיפול הכי יתאים לי : דמיון מודרך? אולי סדנא לתקשורת? כי אני מש רוצה להשתנות .
אני מפחדת שאם אני אחפש עבודה אחרת לא יקבלו אותי.
אפילו המחשבה על ראיון עבודה מלחיץ אותי.

אני שמחה לשמוע את זה.

אני באמת באמת שמחה לשמוע את זה.
כי -- האמת -- כבר התחלתי להתייאש.

כן, אפשר להעלות ביטחון עצמי. זה יעזור לך גם בעבודה, גם בחיים האישיים ואפילו בהרזיה.

כן -- דמיון מודרך זה רעיון טוב.
את רואה? את חכמה ויודעת.

גם תרגול של חשיבה חיובית יכול לעזור.
וגם שיטה כמו NLP. שזה קצת משניהם...

כל שיטה שתרגיל אותך לחשוב:
"אני טובה, אני מוכשרת, מגיע לי" (!)

שנוי התנהגות

מתחיל בהבנה כלשהי לגבי למה את מתנהגת כך

אני למשל לא הייתי שוללת אבחון קשב. רחפנות כמו זו שתיארת מאוד נפוצה אצל אנשים עם הפרעת קשב.

איפה היא עוד נפוצה? אצל אנשים עם חרדה.

שורה תחתונה, התחילי באבחון כלשהו, ואחריו יהיה יותר קל למקד אותך לכיוון של טיפול מתאים

crema2

New member
אממ..

יכול להיות יש לי הפרעות קשב. לא יודעת אולי.
איפה אני עושה את האבחון?
אולי זאת הסיבה שאני חוששת ללכת ללמוד כי בלימודים לא הייתי מרוכזת (רק מרוכזת בדברים שהיה מענין לי לשמוע). לכן במקצועות כמו מתימטיקה התקשתי, או כל מקצוע לא מעניין.
בבית הייתי לומדת הכל בע"פ. רק המחשבה על הלימודים מלחיצה אותי נורא. האם יש פתרון לבעיית קשב? אפשר להתגבר על זה ? או שזה לכל החיים?
אני בכל אופן אנסה לא לרחף או לשדר את זה . אני יודעת שיהיה לי קשה אבל אולי אני יצליח עם הזמן. יש לי גם כרגע בעייה של זיכרון שפעם לא הייתה לי . אני שוכחת דברים שקו לפני רגע אבל דברים שקו לפני הרבה זמן אני כן זוכרת. אולי אני לא ערנית , אני לא יודעת.

רציתי דווקה ללכת לפסיכולוגית התנהגותי קוגנטיבי ? או שיותר עדיף לי דמיון מודרך(הבנתי שדמיון מודרך טוב לאנשים שמתקשים לרדת במשקל. אני די אובסיסיבית בקטע הזה).

שאלה:
אם נגיד אני קולטת את עצמי מרחפת או לא שקועה כלפי חוץ במשהו , מה עלי לעשות? איך להשתחרר מזה? איך להתנהג רגיל?

answer110

New member
...

מה ששאלתי היה אם כל התופעות שאת מתארת ליוו אותך כל חייך והרגשת שלאורך כל החיים שלך הם הפריעו לך? או שאת מרגישה שהם הופיעו או החמירו רק מאז שהבחורה שעובדת איתך העירה לך על כך? למשל, תמיד, הזיכרון היווה בעייה עבורך או רק בזמן האחרון? תמיד אמרו לך שאת מרחפת או רק בזמן/ בשנים האחרונות?

crema2

New member
כן..

בקשר לרחפנות האמת עוד בטירונות כנראה הייתי ככה.
לא מזמן נתקלתי במישהי מהטירונות . הייתי עם עוד מישהי מהעבודה והיא העירה לה שזה בסדר, שהיא מכירה אותי ככה עוד מהטירונות שאני מעופפת.
הבעייה של הזיכרון נהייתה לי רק אחרי שהשתחררתי מהצבא במהלך עבודתי בדלק.
הקטע למשל זה לא פוגע לי ממש בעבודה -כמעט ואין לי חוסרים. היום שוב לא הייתי מרוכזת ועדיין הייתי עם עודף של כמה שח לעומת עובד אחר שהעיר לי שאני מסטולית(הייתי מוטרדת מהידיעה הכואבת )היה לו חוסר של 100 שח.
אבל קורה שמישהו אומר לי תדלקי ב100 ואני שואלת פעמיים .ואז מגלה שהוא אמר מלא בכלל.או ההפך..
אני חושבת שאולי אני לא מרוכזת בעצם.

היום הגעתי לעבודה ויליתי מתלמדת לדלק. לא נראתה לי טוב בעין .
היא ניסתה להתחבר אלי , הציגה את עצמה ואמרה שהדודים שלה חברים של המנהל , והיא מעוניינת לעבוד גם בחנות בהמשך.
אח"כ העובדת החרוצה מהחנות שלחה לי הודעה במשמרת שהמנהל הבטיח לה שאיך שהמקום בחנות יתפנה היא מיד תיכנס לשם. אני מבינה שיש פה קשרים חברתיים אבל עדיין נראה לי כל בחורה אחרת מלבדי שהייתה מבקשת הייתה מתקבלת אצלו.

במהלך המשמרת לקראת עליית המחיריחם הגיע המנהל לרגע לבדוק את המצב.
בדיוק הייתי בדרך לשירותים וניצלתי את המצב שוב לשאול מתי השיחה עם ההנהלה.
ראיתי אותו לא ניחוח, קראתי את שפת הגוף שלו. אולי אני טועה :
עינין נפלו לריצפה, הוא לא ממש הביט בי , ניסה להתחמק.
אמר לי " לא יודע מתי השיחה שתהייה להם עדיין"- מנסה לברוח מהבטחה שלו.
ואז התעקשתי לדבר איתם בקרוב , והוא בקול לא מבטיח אמר שכשיהיה לי שיחה הוא יודיע.
ראיתי עליו חוסר נוחות עקב הבטחה שנתן לה ואולי כי לא תהייה שיחה אמיתית איתם.

במהלך המשמרת הלחוצה הגיע רכב שעליו היה רשום קאוצינג. ישר ניגשתי לשאול ולברר.
אולי זה יתאים לי? היא אמרה לי שזה יותר טוב מפסיכולוג. שפסיכולוג דנים על בעיות ואילו באימון אישי פותרים אותם.
היא גם אמרה לי בקשר לחנות שאולי זה סימן משמיים לעזוב . היא אמרה שאצלם מטפלים בביטחון עצמי , בזוגיות בכל תחומי החיים ויש הצלחות. המחיר הוא 150 לפגישה ומספיק כמה פגישות כדי להגיע להצלחה.
השאלה אם זה יתאים לי או שאני צריכה משהו יותר מורכב כי למשל איך יפתרו שם את הבעייה החברתית את הבדידות?

אני מרגישה די מושפלת כרגע .
מרגישה לא רצוייה בחנות ואכן שוקלת להתפטר. האגו שלי מאוד מאוד פגוע.
והקטע שאני מעריצה את המנהל שלי , ודווקה ממנו מכל המנהלים לא ציפיתי ליחס כזה.
גם לדעתו אני לא מתאימה לחנות למרות שאני תמיד זמינה לו למשמרות, מבטלת תוכניות (עד שיש לי משהו גם אותו מבטלת למען העבודה) וכולם זמניים ללא יוצא מן הכלל ואני לא.
אני מעולם לא יגנוב לו, ואני היחידה שבאמת הערכתי את העבודה שם בניגוד לשאר שבאו רק לעשות את העבודה וללכת הביתה. אצלי העבודה (והאוכל) מרכז החיים .
הלוואי והיה לי האומץ לזרוק להתחיל ולזלזל בעבודה , לא לענות לטלפון כמו אחרים למנהל .
אבל יש לי נשמה טובה ואף אחד בתחנה לא מעריך אותי.

בקשר לאבחון של קשב? לאן עליי לפנות?

את שואלת שאלות

שאין עליהן תשובות - כי אין לנו מושג למה את מתנתקת. האם מדובר במשהו חרדתי, קשב, משהו רגשי אחר, משהו נוירולוגי?
כדי להגיד לך מה לעשות, צריך להכיר אותך ולהבין מה זו הרחפנות הזו שלך.

גשי לאבחון.

n l m

New member
אני לא חושב שהבעיה בהתנהגות

הבעיה היא בגישה שלך כלפיי עצמך
גם אם תשני התנהגות, תעבדי למופת ותחקי את העובדות האחרות בחנות באופן מושלם
עדיין אנשים ייראו את החוסר בטחון שלך ועדיין יירתעו ממך בגלל זה
בן אדם משדר שהוא לא שווה, אנשים מאמינים לו.

אני חושב שדבר ראשון את צריכה לעזוב בהקדם האפשרי את התחנת דלק הזאת
המקום הזה לא תורם לך בשום דבר, תוקע אותך במקום והאנשים שם קוברים לך את כל הבטחון העצמי

דבר שני
אני חושב שההסתכלות שלך על אנשים לא נכונה
אני מבין אותך קצת כי גם אני כזה
מפאת חוסר ניסיון בחיים ביחס לבני גילי האחרים אני תמיד מסתכל עליהם מלמטה
הם "השווים" ואני הקטן שצריך ללמוד מהם
וכשמסתכלים על אנשים מנקודת המבט הזאת באמת נראים בהלם
והאנשים שמולנו רואים בדיוק את מה שאנחנו משדרים "אנחנו קטנים".
תחשבי קצת על כל העובדות והאנשים שאת מקנאה בהם
בסופו של דבר כולם עוברים את אותו מסלול
כולם חוזרים הביתה, כולם הולכים להתקלח אחריי יום עבודה מעייף בקיץ מטורף זה
לכולם יש את הדאגות שמטרידות אותם על הראש
אתלא שונה מהם, את לא עוף מוזר
תסתכלי כל בוקר במראה ותגידי את זה לעצמך, את לא עוף מוזר
את יפה, את חכמה, את מוכשרת, יש לך תפקיד בעולם הזה ואת יודעת שאת במסלול כמו כולם להגשים אותו.

crema2

New member
נכון

אני חסררת ביטחון ברמה מאוד גבוהה.
וכן, אני מסכלת עליהם שאני "הקטנה" והם הגדולים ויש לי מה ללמוד מהם.

אני בנתיים לא מתפטרת למרות שאגו שלי נורא פגוע. יש מצב שאעשה את זה.
יש מצב כזה שבסוף כן אעשה הפללגה בחו"ל כמו שרציתי ואז אלך ללמוד בשילב עם העבודה.

כבר לא יעבוד להם 5-7 משמרות אלא 4 מקסימום.
בנתיים אני שם.
היום התקשרתי לפסיכולוגית חדשה וקבענו פגישת היכרות בשבוע הבא. זה התקווה שלי לשינוי.
הלוואי והיה לי האומץ להתפטר אין לי . אני ירגיש חרטה עמוקה אם אעזוב משם.
כי תכלס אני עושה להם פרינצפ, אני מנסה להוכיח להם שאני כן ראוייה לעבוד שם. לכן אני לא רגועה שמונעים ממני את הזכות להוכיח להם. זאת גם הסיבה שבא לי למצוא עוד עבודה כדי להוכיח להם(וגם לי) שאני עובדת טובה וכן מתאימה לעבודות שמונעים ממני.
נראה מה יהיה , הרבה סבלנות אין לי. אולי יום אחד אאבד את הסבלנות שיש לי וארים ידיים.

איזה יופי

שמחה לשמוע שקבעת להיפגש עם פסיכולוגית.
אולי היא תעזור לך לצאת מהפרינציפ -- אל הבריאות הנפשית והפיזית שלך.

למעלה