איך משכנעים?

חמוטל11

New member
איך משכנעים?

איך ניתן לשכנע הורים, שבנם, אובחן כ ADHD עם לקויות נוספות לתת לילדם רטלין כדי שיוכל לתפקד בכיתה ומחוצה לה? אני נפגשת עם הילד בפינת החי לשעה בשבוע.

פרחיה2

New member
לא משכנעים!

פעם בביקור אצל הכירופרקט, שאלתי אותו מה הוא עושה כדי לשכנע את מכריו לבוא אליו לטיפול כשהם סובלים מאוד והאורטופדיה לא עוזרת להם. הוא אמר שהוא לא עוסק בשכנוע, הקדוש ברוך הוא יחליט מי יבוא אליו ומי לא, מכריו ובני משפחתו יודעים במה הוא עוסק, ומכירים את היתרונות של המקצוע הזה. אם הם מחליטים שלא לקבל טיפול ולסבול זו בעיה שלהם, אין אפשרות ואין לו גם זכות לשכנע אף אחד. אף אחד לא הצליח לשכנע אותי לתת לבן יקיר ריטלין, לוקחת את כל האחריות על עצמי, ולכן אני היום יכולה להאשים רק את עצמי שלא נתתי לו את זה לפני שעבר את כל מדורי הגהינום כמעט. עם כל הצער, הקטנצ'יק שלי, יקבל ריטלין מיד כשיציע זאת הנאורולוג.

רצוי לא לנסות לשכנע.

אם הילד אובחן, אני מניחה כי הרופא שאבחן הסביר להם את חשיבות הטיפול התרופתי. ההחלטה והאחריות לה, הם בידי הוריו. חבל מאוד כי הילד הוא הצובר תסכולים ומשלם על כך, אך איש מלבדם לא יוכל לשנות זאת. אם יחסייך עם ההורים טובים, אם הם אלו שסיפרו על האבחון, אולי תוכלי לתת להם כתבות מכאן לקריאה, כדרך אגב. אך לא הייתי ממליצה לך להתערב, אם הילד נהנה ומפיק תועלת מזמנכם יחד. יכול להיות כי הדבר יגרום להם לתגובה לא רציונלית.... הרבה שיקולים בדרך...

spidergirl

New member
אני דווקא בעד להסביר

לתת כדוגמא ילדים שאת יודעת שריטלין חולל אצלם שינוי, לשלוח אותם לפורום, לבדוק מדוע ההורים מתנגדים ולהפריך דעות קדומות. הילד יכול רק להרוויח מזה

חמוטל11

New member
הפורום

ברגע שנחשפתי לפורום מיד שלחתי איימיל למחנכת הכיתה עם כתובת הפורום כדי שהיא תוכל להשתתף בו להתלבט יחד אתכם בנוגע לילד המדובר אך גם על ילדים אחרים. כמו כן הצעתי לה שתספר להורים על הפורום. בתשובה היא אמרה שלהורים יש התנגדות מאוד גדולה לרטלין ודיבור על כך רק יחריף את המצב.בנתיים נבנתה תוכנית אישית לילד. כמורה הנפגשת איתו אני אומרה לדווח את זמן הריכוז שלו בפעילויות השונות שלנו. לדעתי רוצים להביא את האמא למצב שבו היא תבין שהילד לא יוכל להמשיך וללמוד בבית הספר עם דברים לא יזוזו, כי בנתיים הוא צובר פער לימודי שוודאי לא תורם גם למצבו הרגשי. האמא נתלית על העובדה שגם אביו של הילד לוקה באותה התסמונת והוא מתסתדר בחיים גם בלי לקחת רטלין.

zivadina

New member
מה להגיד לאמא:

אני מציעה למחנכת של הילד שהיא צריכה להסביר להורים שהאחריות להתנהגות הילד היא קודם כל על ההורים, כי למחנכת של 30-40 תלמידים אין זמן להשגיח באופן צמוד על ילד אחד ולקפח את שאר הילדים. בית ספר לא יכול לפתור את כל בעיות ההתנהגות של הילד, ולכן, אם ההורים לא ידאגו לו לטיפול הולם, הוא יצטרך לעבור למסגרת אחרת שתדע לטפל בו, ושם בטוח שזה יהיה על חשבון הרמה הלימודית.

חמוטל11

New member
אמא סרבנית

כן, זה בדיוק מה שנאמר להורים. מחנכת הכיתה מלווה את הילד מכיתה א' והקשים כמובן היו גם אז. ההורים מוזמנים מידי פעם לפגישה עם מנהל בית הספר, מחנכת הכיתה, מורה לחינוך המיוחד ופסיכולוגית בית הספר. בנתיים בונים תוכניות התערבות ומערכת מיוחדת לילד אבל זה לא מספיק, כפי שאת יודעת. האמא מבינה ומודעת למצב הילד, היא בעצמה שולחת אותו למליון חוגים, רק שלא יהיה בבית ושהיא תצטרך להתמודד איתו.

zivadina

New member
זאת בעיה קשה מאוד

כי כנראה שהאמא לא רוצה לקחת אחריות על ההתנהגות של בנה. או בגלל אגואיסטיות או בגלל הרגשה של חוסר אונים או בגלל סיבה אחרת. ממש אין לי מושג מה אפשר לעשות במקרה כזה. צריך אולי התערבות של עובדת סוציאלית שבית הספר יפנה לבית. מצד שני, זה לא מקרה שמוגדר בחוק, להבדיל ממקום לישון, אוכל, ביגוד, הליכה קבועה לבית הספר. האם למישהי מן הקוראות יש מושג איך אפשר לשכנע אמא לקחת אחריות על הקשיים של בנה?

TikvaBonneh

New member
אל תכעסי עליהם

למה את חושבת שהיא שולחת לחוגים כדי לא להתמודד איתו? יותר קל וזול לקחת ביביסיטר ב-30 שקל שעה אחר הצהריים מאשר "לשלוח למליון חוגים". ההורים מגיעים לפגישות בבית הספר, נכון? הם לא בחרו בדרך הקלה. הם מנסים להתמודד בלי ריטאלין כי הם חוששים מתרופות. רבים מאיתנו היו במקום הזה. תני להם את הזמן שלהם, אל תלחצי עליהם ואל תכעסי עליהם. לריטאלין יש יתרונות וחסרונות, זה לא כדור פלא, זו תרופה. אל תקחי יותר מידי אחריות על עצמך.

zivadina

New member
קשה לשכנע

אני נוהגת "להשחיל" לשיחה סיפורים על מקרים של טיפול מוצלח בעזרת ריטלין אצל הילדים שלי וילדים אחרים שאני מכירה מקרוב. לפני זמן מה נסעתי עם אישה, שידעתי שהיא האמא של הילד הכי מופרע בכתה של הבן שלי. להפתעתי התברר לי שהיא פסיכיאטרית. מן המילים הבודדות שנתתי לה להגיד, הבנתי שהיא לא בעד ריטלין. אז פשוט סיפרתי לה עד כמה זה עזר אצלנו, ושהיא תחשוב הלאה בבית.

חמוטל11

New member
גיל הילד

הילד בכיתה ב' ואם הוא לא מודע לתוצאת האבחון הוא בוודאי מודע למצב שלו הבולט ביחס לשאר ילדי הכיתה.

b a r b a i m a

New member
יש לך אפשרות לשוחח איתו באופן

של משחק? לשאול אותו אם הוא משהו מפריע לו? אולי "לחטט" בעדינות אם הוא יכול להגיד להורים שמשהו מציק לו... חבל על הילד

לרכוש את אמונם ...

שלום חמוטל, כדי להגיע אל ההורים את צריכה להכיר אותם (ממש להכיר) לרכוש את אמונם ואולי אז הם ירצו להוועץ בך לגבי נושאים הקשורים בילד, הילד הזה כנראה אובחן לפני זמן לא רב, הוא רק בכתה ב'... מאוד יכול להיות שההורים עדיין בשלב של הכחשה, שלב שמאוד קשה לגורם מקצועי לייעץ להם...כאחת שפוגשת את הילד פעם בשבוע נסי להכיר יותר את ההורים, להבין מדוע אינם רוצים, האם זה בגלל דעות קדומות על ריטלין, האם בגלל התנגדות למערכת או אולי אינם מבינים את התועלת בכך... כל מניע ידרוש תגובה אחרת מאלו שהוצעו לך כאן החל מהפנייה לפורום זה או פגישה עם הורים שילדם לוקח וכלה בחשיפת קשיי הילד. בכל מקרה השלב הראשון יהיה הכרות עמם ורכישת אמונם. אנחנו לא יכולים להכריח הורים לתת תרופות לילדם אנחנו רק יכולים להביא לידיעתם את האפשרויות היתרונות והתוצאות בכל בחירה. בהצלחה רבקה

אולי יש להם מידע שאין לך.

או ערכים שונים משלך. לא משכנעים. נותנים כבוד לדיעה של הלקוח ונותנים את השירות שהלקוח מבקש כל זמן שהשירות עצמו לא מזיק לו.

למעלה