איך משכנעים?

gmgy

New member
איך משכנעים?

טוב, אז אני פונה אליכן כבעלות נסיון. היו אמורים להיות לנו בסביבות 350 איש בחתונה (400 מוזמנים פחות אלו שלא יגיעו). עכשיו ההורים שלו אומרים שסוף סוף הם הכינו את הרשימה ורק להם יש 350 איש
מה הוא עושה?! איך אפשר לקרוא את זה?! אני מאוד אוהבת את המשפחה ולא בעד לעשות ברדקים גדולים מדי אבל איך אפשר להסביר להם? נ.ב. הם מממנים את האורחים של עצמם אז כסף זה לא סיבה שאני יכולה להשתמש בה. עזרו לכלה במצוקה

keren1877

New member
האם המקום שבו תינשאו יכול

לארח כמות כזו גדולה של מוזמנים?!!!

אוי. אנחנו היינו בדיוק באותו מצב

אבא שלי הזמין 300 איש (והגיעו 210, נדמה לי). בהתחלה חשבנו להלחם על זה ושלחנו את אמא שלי. ואז הם התחילו לריב. נהיה מצב לא נעים ואז התחלנו לחשוב למה זה בעצם מפריע לנו. התברר שלהורים של גיא זה לא כל כך מפריע. לנו קצת הפריע שזה לא יהיה אינטימי, אבל נראה לי שגם 300 זה לא אינטימי (בסוף היו 460). אז החלטנו לא לריב על זה. בכל מקרה - מה את יכולה להגיד? את יכולה לבקש שינסו לצמצם מכרים וקרובי משפחה רחוקים (במיוחד אם הם לא הזמינו אותם לארועים שלהם) או ילדים של חברים/קרובים - כלומר להזמין רק את הזוג שבגיל של ההורים ולא את כל הצאצאים. אבל לא להגיד את זה בתוקפנות של "מה אתה מזמין את XY?" כי אז הם נעלבים (בכל מקרה כך היה עם אבא שלי). להסביר להם למה זה מפריע לכם - אולי להגיד שהמקום לא יכול להכיל כל כך הרבה אנשים? זהו בינתיים, אולי אח"כ אחשוב על עוד

ג טלי

New member
לא הבנתי למה זה לא טוב

אם כסף אינה הבעיה והמקום מספיק גדול אז? האם זה בגלל שאם לא רוצים כ"כ הרבה מוזמנים? וזה שיש להם 350 מוזמנים אומר שכל המוזמנים יגיעו? אצלנו בהתחלה היו מצד אחד 140 מוזמנים ולכן סגרנו על 350 מנות ואחרי חודשיים פתאום ירדו ל90 (!).בסופו של דבר הגיעו 120 כך ששום דבר אינו סופי עד שעושים אישורים. האמת, נראה לי שיריתי לכיוון לא נכון לגבי השאלה שלך אז מצטערת מראש אם בלבלתי...
ודבר אחד שלמדתי על בשרי מארגון החתונה - לא שווה לריב עם אף אחד בשביל אף אורח !!! חבל על האנרגיות !!!

gmgy

New member
הסברים

הסיבה היחידה שאני מתבאסת היא שאני לא רוצה שזו תהיה חתונה חד-צדדית. אנחנו תכננו שהאורחים יהיו מחולקים בערך חצי-חצי וההורים הסכימו. עכשיו זה הופך להיות להיות 2/3 ושליש. האם אני קטנונית?!

רחלילי

New member
חד צדדי?

תאמת לא הבנתי כלומר אם זה הבעיה אז לדעתי אני לא מבינה מה הבעיה בזה אצלנו לצערי לאייל יש מפחשה מאד מאד קטנה ומצד שני אצלנו די שבט ועוד המון חברים של הוריי הנאורים. והמון חברים של אייל ושלי. הצד שלו היה הפרה פחות משני שליש. למישהי זה שינה? הגבלתי את ההורים שלי בגלל זה? נהפוך הוא, שמחתי בשביל ההורים שלי שסוף סוף יש להם משהו שמח להזמין אליו אנשים. להם לא היה נעים ולי ולאייל דווקא היה סבבה עם זה. נראה לך שמישהו בחתונה ילך ויבדוק כל אורח מאיזה צד הוא? על מזה זה משפיע בכלל? זה לא אומר את מי אתם יותר אוהבים או יותר מעריכים. זה רק אומר שלצד ההוא יש יותר אנשים שהוא רוצה להזמין וזהו. תאמיני לי, קטן. בעיקר שהם מממנים את זה.

Hadar p

New member
אם זו הסיבה היחידה אז עזבי את זה!

מהצד לי היו 280 איש ומהצד של רוברט היו 70 איש! נו אז מה? במיוחד אם הורים ממנים את האורחים שלהם! תיהיה לך חתונה גדולה..שמחה ומהנה! בכל מקרה אם את רוצה לצמצמם אותם אז תבקשי שיערכו סינון על הרשימה שלהם וינסו להפחית את הכמות! מה שלא יהיה...לא שווה לריב בגלל החתונה אם אף אחד...כל התקופה הזו רצופה בחוויות והיא עוברת בטיסה לכן תשתדלי להנות כמה שיותר ולהניח בצד את הדברים השוליים יחסית! תהנו מכל רגע....

איילתי

New member
אני דווקא מבינה..

גם אצלנו האורחים של ההורים לא התחלקו חצי חצי, אבל מה לעשות שההורים שלי הרבה יותר צעירים מאמא של בעלולי ( היא אלמנה. אהה וגם רוב "החבר´ה" שלה לא בחיים) ורוב החברים של ההורים שלי בחיים? ככה זה, גם אני הרגשתי בהתחלה לא נעים עם זה, אבל כל עוד יש להורים שלי את מי להזמין, בהנחה שיכבדו את ההורים שלי והם אכן יגיעו אז בעצם למה לא. ואם את אומרת שכסף לא מהווה בעיה אז בהחלט אין פה סיבה לדאגה. יצא שלהורים שלי יותר חברים והמשפחה שלנו גדולה והעיקר שכולם ביחד עשו שמח. ודרך אגב, זה אף פעם לא ייצא חצי חצי. מקווה שעזרתי

האמת?

זה באמת קטנוני. מה זה משנה אם זה לא יהיה חצי חצי? בשביל זה לפגום בשמחת ההורים שלו? עזבי את זה. הם משלמים- שבי ותהני. לא קרה שום אסון.

אמיקה

New member
חמודי - אל נא באפך ..../images/Emo13.gif

מטבע הדברים אין חצי חצי בד"כ - בין אם זה כי בצד אחד המשפחה יותר גדולה (אובייקטיבית), ובין אם זה כי חוג החברים של צד אחד יותר רחב וכיו"ב.. אם ההורים שלו גאים כ"כ, ורוצים להזמין הרבה אורחים (וגם משלמים עליהם, וגם המקום בנוי להכיל יותר אורחים)- למה למנוע מהם? ממילא אף אחד לא ממש מבחין מי "מצד הכלה" ומי "מצד החתן" (לעניין העניין שמדאיג אותך)... אני בעד לא לעשות סערות בכוס תה, להיפך - תסתכלו על זה מהפן החיובי של העניין - ההורים שלו רואים בשמחתכם שמחתם, והם מבקשים לחגוג את השמחה עם כל (!) מכריהם.. באותה מידה, כמובן - תוכלו להציע להורים שלך להרחיב את הרשימה, אם הם רוצים... אצלנו רצינו חתונה קטנה, והמקום היה קטן (בהתאם) וגם אנחנו מימנו את כל האורחים, אז כשהרשימות התנפחו - פשוט העלינו את אחד הנימוקים הנ"ל, והרשימה חזרה למימדים סבירים.. מקס´ תגידו שאתם רוצים לשמור על צביון אינטימי, אבל אני לא רואה סיבה למה, ממה שכתבת... אמרתי לך כבר שאני חולה על הסיומות הפטריוטיות שלך ?

keren1877

New member
אני מבינה אבל...

גם אצלינו בחתונה זה הולך להיות ממש לא חלוקה שווה בין הצדדים, כי מה לעשות שלהורים של המיועד יש למעלה מ-200 איש, ולצד של אמא שלי יש בקושי רב רק 50-70 איש?... אנחנו פשוט מביאים המון חבר´ה צעירים (לפחות 100), שיפצו על החלוקה הלא הוגנת... ושיהיה שמח... לא שווה לריב בגלל זה. אולי ניתן לשאול (בעדינות!) אם הם יכולים קצת לצמצם את הרשימה, כי זה כבר יוצאץת חתונה נורא גדולה וחשבתם על משהו קצת יותר קטן. במידה ויאמרו שלא- עזבי, חבל על העצבים שלך ושלהם...

shelycat

New member
..................

גלית היום כשאני כבר אחרי כל הבלאגאן הזה אני יכולה לספר לך שאצלי כל אחד מהצדדים כמעט והכפיל את מספר המוזמנים שלו ולבסוף היה בהחלט מצב של 2/3:1/3 לטובת המוזמנים של הורי והקטע המצחיק הוא שבהתחלה באמת חששתי ממצב בו צד אחד יבלע בתוך ים המוזמנים של הצד השני (ודווקא היה נראה לי שזה יהיה הצד שלי שיבלע בגלל שהמשפחה של עמית היא שבט גדול-מה שקרה היה הפוך), בדיעבד מתוך כלל האנשים שקיבלו הזמנות היו הרבה ביטולים (התחתנו בזמן שכולם יוצאים לחופשות כך שזה היה צפוי מראש). בכל מקרה אם כל צד משלם על עצמו אני מציעה לתת לצד שלך "התרעה" על כך (הם יגדילו את מספר המוזמנים שלך עוד לפני שתספרי להם על כך-אבל שיהיה). דבר נוסף שעשינו עם אבא שלי (שרצה להזמין את כל העולם אשתו ושכנתו) היה להכין רשימה של אלה ש"חייבים" ורשימה נוספת של "אפשרי אבל לא חובה" ואז כל פעם שהיה לאבא שלי ביטול מאלו ש"חייבים" הוא נתן הזמנה למישהו מרשימת ההמתנה ("אפשרי אבל לא חובה" או בשפתנו ה WAITING LIST) וכך היתה קצת ביקורת על כמות האנשים שהוזמנו. בכל מקרה תני התרעה להורייך ותבררי באמת אם זה עלול להפריע להם, אבל אני בהחלט ממליצה לשמור את האנרגיות שקשורות במוזמנים ובחתונה לדברים אחרים, אני לא רוצה לספר לך כמה מריבות ואנרגיה הוצאתי על זה ולהגיד לך שזה היה שווה? אני לא יכולה! (עדיף שהייתי מתעקשת רק על אי הגעה/הזמנה של מוזמנת אחת שלא רציתי שם ונכנעת בכל היתר, מאשר להכנע בזה שאיפשרתי לה להגיע-בכל מקרה שימרי את האנרגיה לדברים החשובים באמת)

shelycat

New member
דרך אגב........

דרך אגב עם בכל זאת את רוצה לבקש מהם לצמצם פשוט תגידי חד וחלק "המקום לא מכיל באופן נוח יותר מ X מוזמנים ואם היינו יודעים שהחתונה תהיה עם Y אנשים היינו בוחרים מקום יותר מתאים לכך ולכן אנחנו מבקשים אם אפשר לצמצם את מי שלא חייבים ולשקול שנית את הזמנתו". זה לא משנה אם המקום באמת יכול להכיל את Y האנשים וזה מבהיר שזה לא עיניין של כסף ובו זמנית מבהיר בלשון נקייה שיש צורך בקיצוץ מצידם.

YaelSF

New member
שלי PLEASE בזמנך החופשי תסקרי

כמה מהתוספות של תפוא מהספר של בני סיידא. תודה!

POOH*

New member
גם אצלנו היו יותר אורחים מצד אחד...

וזה ממש לא הפריע... פשוט בסידור מקומות כל האורחים של ההורים שלי ישבו באותו גשו וכל האורחים של ההורים שלו בגוש אחר והאורחים שלנו בגוש שלישי... [הסידור קמום היה בערך בצורה של ח] בכל קמרה זה משמ לא הפריע שהיה גוש אחד יותר גדול מהאחרים... וגם לאורחים לא נראה לי שזה הפריע... כי גם ככה בתוך כל גוש היו גושים קטנמים שלא משמ הכירו בינהם זא זה לא שהיה גוש גדול של אנשים שחברים בינהם ועוד שני גשוים קטנים אלא כאילו הרבה גושים קטנים שאחד מהם היה קצת יותר גדול.. אוףף יצא לי נורא מבלבל... אבל בקיצור גם אצלנו לצד אחד היו יותר אורחים וזה ממש לא הפריע.. POOH

אתי@

New member
לא הבנתי למה זה בעייתי

לדעתי - אם אתם לא ממנים, אז שיזמינו כמה אורחים שהם רוצים.

נופר30

New member
להגיד לך את האמת

אצלנו אני לא יודעת למי היה יותר ולמי היה פחות ( ואנחנו מיממנו את החתונה שלנו ) ואפילו נתנו לאחים להזמין כמה חברים טובים ( הרי זאת שימחה גם שלהם ) יש כל כך הרבה דברים שמוצאים אנרגיה בחתונה למה להיתפס בזה ? מה את חושבת שבחתונות אחרות יושבים וסופרים טוב אנחנו הבאנו 150 אז אתם חייבים אותו מספר? יש לך חתונה עוד מעט תהני מזה אל תחפשי בקטנות זה לא שווה ( במיוחד אם לא אתם משלמים על המוזמנים ולא אתם תתקעו עם החוב ) וכן אני כן חושבת שזה קטנוני להיתפס למספר של מוזמנים

למעלה