איך מראיינים עוזרת?

איך מראיינים עוזרת?

בשעו"מ, החלטתי לקחת עוזרת. הגיעה אלי בחורה שהומלצה על-ידי העוזרת הקודמת שלי. מה לשאול אותה? מה צריך לוודא איתה? איך נותנים מפתח של הבית לבנאדם כמעט זר לגמרי? וכמה משלמים לעוזרת בימינו אלה? כל טיפ מועיל ית קבל בברכה.

YULI9

New member
עצות לגבי עוזרת.

-כדאי לבקש המלצות ממעסיקים קודמים (או נוכחיים). -לוודא שהיא מתאימה לך ואת מתאימה לה מבחינת זמינות והיקף עבודה. -בקשי לראות תעודה מזהה, כדי לוודא זהות, רצוי לברר גם כתובת (תסבירי לה שזה לצורך מילוי טפסים לביטוח לאומי). -ממליצה בחום לא לוותר על תשלום לביטוח לאומי, זה סכום זניח לעומת הצרות שאפשר לחטוף אם לא. -תחליטי מה בדיוק את רוצה שהיא תעשה ותבהירי לה את זה. -בפעמים הראשונות כדאי מאוד שתהי בבית כשהיא באה, כדי שתוכלי להנחות אותה ולהתרשם מאופן עבודתה. -אחרי שיבנה האמון תחליטי האם את רוצה לסמוך עליה ולתת לה את המפתח של הבית, אפילו כשהאשה הכי אמינה בעולם אני לא משאירה חפצים בעלי ערך רב מאוד כגון תכשיטים וסכומי כסף גבוהים. -כיום למיטב ידיעתי הסכום הממוצע הוא 40-45 שח' לשעה + נסיעות. בהצלחה.

maybesure

New member
עונה חלקית

לא ראיינתי. הכרתי את העובדת שלנו מבית אחר בו היא עבדה וגם ניקתה את המשרד בו עבדתי שיהיה צמוד לבית. ידעתי שהיא מעולה. לגבי המחיר - אני משלמת 30 ש"ח לשעה, היא עובדת אצלנו פעם בשבועיים במשך 6 שעות. נסיעות - 10 ש"ח לכל יום עבודה (20 ש"ח לחודש). מעולם לא הסתרתי ממנה כסף או תכשיטים.

אפרופו ביטוח לאומי לעוזרות

הבעיה עם התשלום לביטוח לאומי היא שרוב העוזרות לא רוצות למסור פרטים מזהים, מביסותיהן .... פעם אפשר היה לכתוב "מסרבת למסור". בשלב מסוים הודיעו בביטוח לאומי שזה כבר לא תקף. אני אישית ממשיכה לשלם ולכתוב "מסרבת למסור" - אם זה לא תקין - שיסרבו לקבל את הכסף. עד היום הם לא סירבו. יש למישהו איזושהי אינפורמציה אחרת בנידון? האם אתם מדווחים עם פרטים מלאים? נתקלתם פעם באיזו בעיה כי לא מסרתם פרטים מלאים?

פרטים מזהים חשוב לקחת

כל עוזרת מבינה את האחריות הגדולה המוטלת עליה כשנותנים לה מפתח. לכן, עושים חפיפה של יום אחד, לפחות. רואים איך היא עובדת, מבקשים תעודת זהות, ומעתיקים את מספר הזהות לצורך דיווח לביטוח לאומי. וזה חשוב מאד , כי במקרה תאונה , אפילו בדרך לעבודה, או ממנה, תיפול כל האחריות על המעסיק, וזה יכול להגיע לסכומים שימוטטו משפחה. במצב כזה, הנפגעת לא תהסס לדווח שזה קרה בדרך לעבודה... יש המבקשים גם שם של אדם קרוב. כמובן, כתובת וטלפון. אם יש בבית סורק, אפשר לסרוק את תעודת הזהות. אם מדובר במטפלת, אפשר לצלם ביום הראשון את המטפלת והתינוק בזרועותיה.

maybesure

New member
אנחנו משלמים

עבור העוזרת ביטוח לאומי עם כל הפרטים המלאים שלה כפי שנדרש. ידוע לי ממנה כי בכל הבתים בהם היא עובדת במהלך השבוע - משלמים עבורה ביטוח לאומי עם פרטים מלאים. מבחינת החוק הכל כתוב פה.

YULI9

New member
עוזרת שלא מוכנה למסור פרטים

לביטוח לאומי אני מוותרת על שרותיה. היתה לי כמה שנים עוזרת מצוינת שסרבה לביטוח לאומי, אני כל הזמן הזה פחדתי מה יקרה אם חלילה תקרה תאונה, אני יודעת שהתרוץ 'היא לא רצתה' לא תופס. הנזק יכול להגיע למאות אלפיי שקלים שנאלץ לשלם מכיסינו. העוזרת הראשונה עזבה ומאז אני מציינת כבר בשיחת הטלפון הראשונה שאני משלמת ביטוח לאומי, וכמעט לא היו בעיות. אינני יודעת האם ציון של 'מסרבת למסור' באמת יתפוס בעת צרה.

זהו, שעד לפני כשנה מותר היה לרשום "מסרבת"

בסעיף הפרטים האישיים, ועצם ההצהרה שלך שיש לך עוזרת ועצם התשלום היה אמור לכסות אותך.

מצאתי באתר של ביטוח לאומי:

"תיק זה ישמש אותך גם כשתחליף עובד, לכן אין צורך להודיע לביטוח הלאומי בעת החלפת העובד." אםאין צורך לדווח על החלפת עובד, כנראה לא חשוב כל כך פרטי העובד.

למעלה