איך מקשרים ??

unordained

New member
מילונים

לגבי הפעלים שהבאת בגרמנית, אלדד, אין מה לעשות, צריך לפנות למילון גרמני-גרמני, זאת הבעיה עם מילוניים דו-לשוניים, שהם לא עונים על שאלות כאלה. לגבי הפעלים הספציפיים שהבאת, אנסה עוד מעט.

Eldad S

New member
רב תודות, נועם

(Im Voraus
)

נֵץ

New member
לא האמנתי למקרא עיניי... ../images/Emo2.gif

יש לי בדיוק אותה "בעיה": מספרים מתקשרים לי לאותיות ולאו דווקא לפי גימטריה - בדיוק כמו שתיארת... המציאות עולה על כל דמיון.

Eldad S

New member
אין לי מילים...

ואם תבדוק את כותרתו של האימייל ששלחתי אליך, תראה משהו מפליא גם כן...

קרמיט524

New member
../images/Emo70.gif../images/Emo70.gifWOW

אתה מתכוון, שגם אצלך, מילים ומספרים מתקשרים לצבעים? אגב, אני יודעת שהתופעה הזאת מתועדת בכל מני וריאציות, אבל לי אישית עדיין לא היה העונג לפגוש עוד "משוגעים" כאלה... (אגב2: אנחנו כנראה דומים בעוד משהו: גם אני מאד אוהבת סוגריים...)

נֵץ

New member
(די ../images/Emo32.gif) צר לי לאכזב,

אבל התייחסתי דווקא למה שכתב אלדד בקשר למספרים והאותיות (בלי הצבעים). מצד שני, תמיד נחמד לפגוש עוד חובבי סוגריים. רוצה להקים ארגון (ששמו יכלול, ככל הנראה, סוגריים [לדוגמה, אפשר לקרוא לו "[סוגריים]" {אז מה אם זה לא מקורי}])? וההודעה הזאת הם רק דוגמא למה שהמוח שלי מסוגל לעולל עם הסימנים האלו, הסוגריים.

Eldad S

New member
מיכל ונץ - גם אני משתמש בסוגריים

עד בלי די. מה שקורה לי בד"כ זה שאני נעצר לאחר כתיבת ההודעה, ומתחיל להוציא כל מיני ביטויים מהסוגריים
פעמים רבות יש יותר סוגריים מטקסט שלא בסוגריים...

קרמיט524

New member
מה שקורה לי בד"כ

הוא שמרוב סוגריים אני שוכחת איזה סוגר סוגר מה, ונשארת עם לפחות סוגר אחד בודד (וזה קורה לי לפעמים אפילו כשיש פסקה מוסגרת אחת, בלי תת-רמות בתוכה), (אבל שיא השיאים זה פעם כששכחתי את הסוגר הפותח והשארתי רק את ה-) הסוגר [ותודה שצריך כשרון מיוחד בשביל זה]).

arifell

New member
(גם לי הייתה בעייה דומה

) אבל אחדי שמתעסקים עם סוגריים הרבה, בעיקר במסגרת של מתימטיקה, אז מתחילים להקפיד הרבה יותר...

Y. Welis

New member
זה קורה גם לי. אני חושב שהסיבה היא

שתוך כדי כתיבה עולים רעינות חדשים ויש צורך לפרט אותם לצד הרעיון הראשי שעדיין לא הושלם. מחשבה מעט מתפזרת - אני מניח. אצלי הכתיבה מחייבת כמעט תמיד עריכה, אחרת היא תראה כמו זרם-תודעה, מאשר רעיון ברור.

כל אחד והשיטות שלו

כל אחד מוצא מה הכי נוח לו. יש אנשים ששיטת האסוציאציות מתאימה להם (אחד האנשים איתי בקורס מודה לי כל שיעור על שלמדתי אותו לחבר האסוציאציות..) ויש כאלה שממש לא מצליחים. בכל מקרה אני אנסה כמה מהשיטות פה, אולי תהיה לי יותר הצלחה. תודה.

כששחיתי, ספרתי בריכות בכמה שפות

ואפילו הטיתי פעלים (מתחת למים לא שומעים ולא חשדו שהשתגעתי
). אחרי כמה ק"מ של שחייה, זוכרים הכל יופי. רק שאי אפשר לקרוא לזה תרגול יבש

ללילילל

New member
synesthesia

תופעה של "התערבבות" חושים שונים, התקשרות של צלילים לצבעים, ריחות, תחושות, אותיות, מספרים וכו' - לא זכיתי לחוות את זה אבל נשמע כמו מה שתיארתם (כולכם, באופן קצת מפתיע) - נבוקוב כותב על זה . הוא מספר שכילד היה לו ברור שלכל צליל יש צבע ומאוד הופתע שזה לא אצל כולם. עד היום כשמשתמש במילים מתלווה לזה בליל צבעים, טעמים, ריחות. זה נותן עוד פרספקטיבה על עושר השפה אצלו ובכלל... הוא מספר שגם אצל אמו זה היה כך (אם אני זוכרת נכון), אבל הצבעים היו אחרים.

Eldad S

New member
החכמתי!

לא הכרתי את המושג, ואת התופעה (רק עתה נחשפתי אליה, בדיון הנוכחי). מעניין שרק אתמול הייתה לי שיחה על נבוקוב, וגם על "לוליטה" שלו. האם התופעה הזו שאת מתארת (לגביו) מופיעה איכשהו גם בספרו?

ללילילל

New member
עד כמה שאני זוכרת

זה היה בעיקר בספרים האוטוביוגרפיים, אבל אצלו תמיד הכל מלא הפניות ואזכורים, אז לא מפליא אם זה היה קיים גם שם - לא זוכרת - אם יהיה לי מתישהו זמן לנשום, אחד התענוגות הכי גדולים יהיה לעשות מבצע של לקרוא שוב את הכל ואז אוכל לענות... דרך אגב, יש כאן מישהו (אולי) שקרא אותו ברוסית?

קרמיט524

New member
זה מופיע ב-"דבר, זכרון"

ואני זוכרת את הרגשת ההפתעה שהיתה לי כשקראתי את זה, כי פתאום הסתבר לי שזה לא רק אני... על סינאסטזיה קראתי כמה שנים לאחר מכן בכתבה בהארץ, גם, בהרגשת שמחה גדולה (כי אפילו יש ל-"דבר הזה" שם!").

feldrave

New member
../images/Emo45.gif

אני מזדהה איתך לגמרי בעניין ה"תענוגות". קראתי את הספר באנגלית די מזמן, ולפני כמה חודשים ישבתי וקראתי גם את הגרסה הרוסית. למרות שמדובר באותו ספר, ובאותה עלילה, החוויה היא שונה לגמרי. אותו עושר לשוני מועתק לרוסית - באמת תענוג

למעלה