איך מקפיצים כיתה?

מאיו

New member
איך מקפיצים כיתה?

הבן שלי סיים כיתה א'. במהלך כל השנה הוא טען שמשעמם לו נורא. אני יודעת שמבחינה קוגנטיבית הוא מסוגל הרבה יותר ממה שמאפשרים בכיתה. למשל- בתחילת השנה הוא כבר קרא את נרניה ובכל זאת המורה התעקשה שיעבור את כל החוברות כולל קמץ ופתח. בחשבון זה עוד יותר מתסכל כי הוא מסוגל לפתור תרגילי כפל וחילוק ובכל זאת כל השנה 'מרחו' אותו עם תרגילי חיבור וחיסור בתחום ה 20 !!!! בקיצור- אחרי שיחות רבות עם המורה לא נראה שיהיה שינוי בתפיסה גם בכיתה ב' ולכן אנחנו חושבים להקפיץ אותו לכיתה ג'. איך עושים את זה?

3תיתי

New member
הלימודים הם לא הדבר היחיד

שכדאי לשקול. צריך לבדוק גם התאמה ריגשית וחברתית לילדי כיתה ג'. אחרת אולי הילד ילמד יותר, אבל יהיה מסכן מאד. חוץ מזה, מה עם לימודי התורה? גם לימוד בראשית הוא חשוב וחוויתי. אפשר לקדם בבית, אבל לנצל את בית הספר לפיתוח תחומים וחוויות שאותן קשה ליישם בבית.

פלגיה

New member
יש אפשרות לעבור לכיתה מקבילה?

ולמצוא מורה מתחשבת יותר? לגבי ניסיון אישי של הדלגת כיתה - אני ממליצה לפנות לפורום "הורים למחוננים" (991) ולשמוע דעות בעד ונגד.

דנה5555

New member
למה להקפיץ כיתה ???

על המחנכת שלו למצא דרך לקדם אותו על פי רמתו, ולמצא לו חלופות למידה...השוק מלא בחלופות כאלה... אפשר לתת לו עבודות חקר בזמן שהכיתה לומדת מיומנויות קריאה (שאותן הוא כבר יודע...), משימות מתוקשבות וכו'... יש המון אפשרויות....ילד כזה הוא מתנה לכיתה ולמורה.. כפי שתלמידים מתקשים מקבלים הקלות, חומרי למידה משוכתבים וכו'...כך יש לדאוג לתלמידים טובים במיוחד... לא הייתי מקפיצה כיתה...הבעיות הנלוות לאחר מכן...נשארות לאורך זמן... בהצלחה !!

פלגיה

New member
שימי לב שכרגע

המורה לא מספקת לו חלופות, וזה לא הולך להשתנות בשנה הבאה (עפ"י ההודעה הפותחת)

דנה5555

New member
אם כך..יש לערב את ההנהלה...

שתדאג למצא פתרון הולם לילד...שתחייב את המורה למצא חלופות...או כפי שהצעת להעביר לכיתה מקבילה...השאלה אם הילד לא רכש חברים בכיתה הנוכחית...והעברה לכיתה מקבילה מקובלת עליו... זה תפקידה...לא ככה ??? הלוואי ואני הייתי מבורכת בתלמידים כאלה...

פלגיה

New member
להפתעתי ולצערי

גיליתי שלא כל מורה חושבת שילד חכם בכיתה הוא ברכה. לרובן זה מטרד. כמו אחיות טיפת חלב הן רוצות שכולם יהיו באחוזון 50, לא מעליו ולא מתחתיו, ושאף אחד לא "יקלקל" את השורה. את הבן שלי "פיצלנו" בכיתה ה': חלק מהשעות הוא היה בו', וחלק בכיתה ב' - בתור חונך לתלמידים. המורה של כיתה ב' התברכה בו. המורה של ה' לא ידעה מה לעשות איתו.

דנה5555

New member
הנה ההוכחה שיש פתרונות..צריך רק לרצות...

וקצת להתאמץ... ואם המורה צריכה הכוונה...מן הראוי שתנתן לה.. בקיצור..הכל (כמעט) אפשר...צריך רק רצון טוב...

פלגיה

New member
צריך רצון וצריך גמישות

ולא תמיד מוצאים אותם במערכת החינוך. לטעמי הדלגת כיתה היא פיתרון זמני בלבד כי התלמידים המודלגים משלימים את הפער - ומתחילים להיות המצטיינים בכיתה מעל, ואז שוב צריך למצוא פתרונות.

דנה5555

New member
כמו שאמרתי...למה להקפיץ כיתה ???

ואני אומרת אם נחפש "רעות חולות" במשרד החינוך....נוכל למלא משרות לכל המובטלים... העניין הוא לא להתמקד בבעיה, אלא להתמקד בחיפוש הפתרון...וזה מה שצריך להיות עיקר עניינם של הורים עם ילדים בלעי לקויות או מצטיינים... אגב, רצון וגמישות טובים בכל מערכת..ולא רק במערכת החינוך...רצון וגמישות הם פתח לשינויים ולהתפתחות... לצערי...לא כל האנשים מבורכים בכישורים האלה...אבל זה כבר נושא אחר לדיון...

למה את כ"כ נגד?

(ואני לא אומרת שזה צריך להיות הפתרון כאן, זה תלוי בעיקר עם איזה שכבת גיל עדיף לילד הספציפי הזה להיות)

למה לשלול בצורה גורפת?

יש ילדים שהקפצת כיתה מתאימה להם בול ומאפשרת להם להשתלב ולא רק להיות אלה שעובדים תמיד בנפרד (ואם כבר מצטרפים לקבוצה אז מהמקום של "זה שיודע ובא רק לעזור"). אגב, זה שיש המון אפשרויות לא אומר שהמורה מודעת להן או מעוניינת לעשות בהן שימוש...

דנה5555

New member
אני לא נגד.ולא שוללת..וודאי לא בצורה גורפת...

אבל...מאמינה...ויודעת... שיש דרכים רבות נוספות ל"טיפול" בילדים כאלה לפני הקפצת כיתה... ביה"ס לא מורכב רק מלמידה....ישנן חוויות רגשיות וחברתיות המתאימות לגיל מסויים...מאוחר יותר כבר לא... וחבל שילד יפספס אותן...גם אם הוא גאון... אם מיצו את כל האפשרויות והגיעו למסקנה שצריך להקפיץ...שיהיה בהצלחה.... אגב...מה אומר הילד ??? התייעצו איתו ??? שוחחו איתו ???? הרי הוא הדמות הראשית בפרשה הזו...לא ????

מה ז"א "מיצו את כל האפשרויות"?

אם יש ילד שהקפצת כיתה תתאים לו אז למה לנסות קודם את כל האפשרויות? ולחילופין, אם זה לא מתאים לאותו הילד אז מה זה משנה אם האפשרויות האחרות התאימו או לא?

למעלה