איך מקבלים קב"ן?

eliortomer

New member
איך מקבלים קב"ן?

שלום רב!

רציתי לשאול איך מזמינים תור לקב"ן?
איך אני מקבל הפניה לקב"ן?
האם חייב המלצה של מפקד לפני?
האם המפקד צריך לכתוב חוות דעת לקב"ן?

makmako

New member
מבקשים

מבקשים שוב ושוב מהמפקד, ואם יש צורך אז אומרים שזה דחוף ומסבירים גם למה. כעקרון גם אחריי שאתה מבקש אם לא מדובר בעניין של חיים או מוות, אתה תיאלץ לחכות בערך שבועיים לתור.

כדי לקבל הפניה לא דחופה לקב"ן צריך שהמפקד יראיין אותך ויכתוב חוות דעת, אצלי בטירונות המ"מ גם ראיינה אותי לפני.

חשוב שתדע שחוות הדעת של המפקד לא באמת משפיעה על האבחון והטיפול. היא נועדה רק כדי שהקב"ן\קפ"ס יידע בערך על מה לדבר ומה לשאול. כלומר, חוות דעת 'חיובית' או 'שלילית' לא תמנע ממך טיפול.

Gohan SSJ2

New member
יותר מזה

זו זכותו המלאה לא לספר למפקד לשם מה הוא רוצה תור לקב"ן. בשביל זה יש קב"ן - כדי לספר לו דברים דיסקרטיים.

makmako

New member
נכון, אבל לצערי הרב כשרוצים תור דחוף צריך

שתהיה סיבה וברוב הפעמים המפקדים הם אלה שצריכים להעביר את הסיבה. סיבה דחופה יכולה להיות נוהל התאבדות, חרדה מנשק, הרטבה וכו'. אם חייל יסרב להגיד מה הסיבה האישית הדחופה, יבקשו ממנו שימתין לתור לא דחוף כמו כולם. יש מקרים חריגים בהם המציאות מחייבת לא להתבייש ולדבר ואפילו לדרוש לראות עזרה נפשית באופן דחוף.

Gohan SSJ2

New member
אני אמרתי למפקד שלי בפנים שאני לא חיב לספר לו

ויום אחרי זה ראיתי קב"ן.
הצבא לא יקח על עצמו את האחריות על כך שחס וחלילה החייל יעשה לעצמו משהו. מה הם יגידו אחר כך להורים במצב כזה? שהחייל לא הסכים לשתף אותם אז הם לא עשו עם זה כלום?
אם אתה רוצה הם חייבים לתת לך לראות קב"ן במיידי.

makmako

New member
אתה צודק וטוב שהתעקשת

רק אמרתי שאם יש לך קשר טוב עם המפקד, לדבר איתו יכול לזרז את העניין (מבחינת מה שקשור אליו, להעביר את זה הלאה ולקבוע את התור).

לי בכל מקרה סירבו לקבוע תור דחוף, כשלא אמרתי מה הסיבה הדחופה.

ולא, הם ממש לא חייבים לתת לחייל לראות קב"ן במיידי אם הוא רוצה. הם בהחלט יכולים למרוח אותו לפרק זמן סביר של שבועיים, כמו שעשו לי.

אושי231

New member
מאוד פשוט

מבקשים לשבת בערב לשיחה עם המפקד,
מסבירים לו שיש בעיה ושאתה מבקש לראות קב"ן.
אתה כמובן לא חייב לתת את הסיבה אך מצאתי בשירות שלי שהרבה פעמים כדאי מאוד לשתף את המפקד הישיר או אפילו את מפקד המדור כי יש להם פתרונות שאתה לא חושב עליהם מנקודת המבט שלך.
המפקד יפנה לקב"ן היחידה וזה יזמן אותך לתור פנוי, בד"כ תוך שבוע שבועיים.
לפני פגישתכם, יעביר המפקד הישיר חוו"ד למפקד.

שיהיה בהצלחה!

למעלה