איך מקבלים החלטה??

Army 0f Me

New member
איך מקבלים החלטה??

מאז ומתמיד היה לי קשה לקבל החלטות גדולות, אני תמיד מתהפכת מצד לצד, חופרת שעות, מנסה למצוא יתרונות וחסרונות, וככל שאני מתלבטת יותר, כך אני יותר מתבלבלת. בעוד מספר חודשים, אני מתכננת לעזוב את הבית ולהתחיל ללמוד. אני מתלבטת נואשות בין שני תחומים (עיצוב או רפואה משלימה) ולא מסוגלת להחליט על מקום מגורים (מקום שקט ויפה בשביל הנפש, או ת"א הגדולה בשביל הנוחיות במציאת עבודה וכו') אפשר להגיד שזה די משגע אותי, ואני מרגישה שההתלבטויות הבלתי-פוסקות האלה אינן יעילות. אני רק מסתבכת יותר. איך מחליטים??

שריד

New member
יש החלטות ויש החלטות

בעצם החלטה או התלבטות דורשת בהכרח מנגנון של השוואה. כדי לערוך השוואה תצטרכי לבחור את הקריטריונים המשמעותיים עבורך. לא תמיד זהו הדבר הכי פשוט לעשות כיוון שקריטריונים משמעותיים הם מטבעם חמקמקים.... לחלק מהאנשים עוזר להעביר את ההתלבטות לכתב, לחלק לשוחח עם משהו אחר (לא תמיד יעיל כיוון שאחרים מביאים קריטריונים שמענינים אותם). לעיתים, עוזר קודם לעשות ואח"כ לחשוב. בתוך כל השוואה כזו צריך לקחת בחשבון את שאלת המחיר. לעיתים השאלה היא לא מה יותר טוב עבורי אלא, היכן אני מפסיד פחות (הזדמנויות, כסף, חברים וכו') זהו הפתיח, את מוזמנת לשתף אותנו בשיקולים ונראה איך אפשר לעזור לך. מהי המטרה שלך, לימודים או לנוח ?

למעלה