איך מצלמים את יהלומים ?

idogilad

New member
איך מצלמים את יהלומים ?

איך מצלמים את יהלומים ? שלום, ברשותי מצלמה דיגיטלית ואני רוצה לצלם את יהלומים, תכשיטים, וכל מיני נוצצים כאלה גם זהב מבריק ושאני מצלם תקריב, יוצא מטושטש. גם שאני מרחיק יוצא אותו דבר טשטוש... מה צריך לעשות ? תאורה ? זווית ? אשמח לטיפים ולהדרכה קצרה עידו

If6Was9

New member
יש מסננים המצמצמים את ההשתקפויות

והידועים בכינוי "מקטבים"; הם מצמצמים את כמות האור החוזר שיחדור מבעד לעדשה. עוד לא השגתי לי כאלה, אך למדתי עליהם בקורס צילום אותו אני לוקח בימים אלה.

idogilad

New member
שאלה

איני מתמצא כ"כ במושגים טכניים, אוכל לשאול מהי "מקטבים" ? אם זה פריט טכני שמוסיפים למצלמה ? אם כן אזי הכוונה שלי אינה הוספה פריט טכני אלא תיכנות מצלמה דיגיטלית שתצלם יותר טוב את יהלומים ותכשיטים נוצצים למשל מצב P או M או אוטו, עם פלאש מוגבר ? וכאלה... עידו

If6Was9

New member
מסננים הם אביזרים שמרכיבים על

העדשה ותפקידם לסנן אור (לדוגמה אור של פלורסנט, אור אולטרא סגול שמקורו בשמש, אור טונגסטן). לי אין מושג מהם מצבי P או M: אין אותם במצלמה שלי. פלאש אינו מומלץ הוא יוסיף אור שהשתקף בחפץ המבריק. אולי כדאי לצלם אותם כשהם נמצאים יחסית בצל.

PMBJ

New member
חפש את האייקון הבא במצלמה שלך

ונסה להתקרב ולהתרחק עם המצלמה שלך מהאובייקט ולשחק עם הפוקוס(או לא, אם הוא אוטומטי) עד שתראה את האובייקט חד. הזום מבוטל במצב מאקרו. וכנראה לא תצליח להנעל על האובייקט בפוקוס מלא ממרחק של פחות מ-10 ס"מ (אני משער שאתה משתמש בדיגיטלית קומפקטית או פויינט אנד שוט פשוטה) . אז אל תטרח לנסות לכוון את המצלמה על האובייקט ממרחק של 1 ס"מ כי התמונה פשוט אף פעם לא תצא חדה... יכול להיות שלא תוכל להשיג את התמונה שרצית (לא בקירוב מספיק) בגלל מגבלות מצלמה... בהצלחה

mmore

New member
תשובה פשוטה

ציינת שאינך מתמצא במושגים טכניים ולכן לא נסתבך בהסבר. בגדול, התאורה שבה תשתמש תכריע את גורל התמונה. ראשית, במידה וצילמת עם פלש, סביר שהתמונה לא תצליח. צילום מקרוב (עם פלש) של יהלומים, דברים נוצצים ואפילו צבע לבן מחזירים הבזק ו"שורפים" את התמונה. עליך להאיר את נושא הצילום בצורה אחרת, אולי באור יום או בעזרת נורת ליבון או פלורסנט, מציע שתערוך כמה נסיונות. בעבר העליתי לכאן קישור בנושא ובמידה ואמצא אותו אעלה אותו שנית.

mmore

New member
הקישור

מצאתי אותו

למעלה