איך מפסיקים???

tonyco1

New member
איך מפסיקים???

שלום, אני מעשנת קרוב לשנתיים בכל יום מספר סיגריות ולצערי למרות המודעות הרבה שיש לי לנושא ולנזקים שנגרמים מפעולה זו - קשה לי להפסיק!!!
אני מוצאת את עצמי לעיתים מאוד קרובות יושבת מול הטלוויזיה בשיעמום ולבסוף מוצאת את עצמי מעשנת כמה סיגריות...... יש לכם רעיון איך מפסיקים עם זה???

תבדקי עם עצמך

מה גורם לך לרצות להפסיק ומנגד מה את מרוויחה מהסיגריה, ותשתפי אותנו . להת' דרור.

tonyco1

New member
בדיקה עם עצמי

הכל גורם לי לרצות להפסיק כל הסיבות הקיימות שידועות לכולנו: הריח, מזיק לבריאות , הרצון להמשיך להתבטל במקום לעשות משהו אקטיבי, ובמיוחד עם בן הזוג לא מעשן או עישן אי-פעם.... הדבר היחיד שבגללו קשה להפסיק זו העובדה ש: 1) זה מרגיע לאחר יום עבודה עמוס וגדוש - יכול להיות שגורם השאיפה והנשיפה הם אלו שבעצם מרגיעים אותי אך לצערי זה עובד פחות טוב בלי הסיגריה 2) מפיג את השיעמום מול הטלוויזיה....

טוב , החלטתי להיות נחמד .

"מרגיע ומפיג את השעמום". כשאת אומרת לעצמך שהעישון מרגיע ומפיג את השעמום ,אפילו שאת יודעת שעישון מחובר בקווים אדומים ובוהקים לכל מיני צרות צרורות כמו ילדים פגים ונרקוטיים ,,,טוב ,טוב , זהו ,סופית ,החלטתי להיות נחמד ,,, אז כשאת מספרת לעצמך את הסיפור הזה ,אין שום סיבה שלא תעשני,את מתכנתת את עצמך במשפט הזה שאת מספרת לעצמך . אז מה עושים ? משנים את התכנות ופה העסק מתחיל להיות יותר מגניב ,תחזיקי חזק ,כי בפעם הראשונה שעשיתי את זה היד שלי סירבה לציית למוח . תיקחי דף ועט ותכתבי - פעם - חשבתי שעישון מרגיע ומפיג שעמום. היום - אני יודעת שעישון -ל א - מרגיע ו-ל א - מפיג שעמום . זה הגיוני ולא רחוק מהאמת ,כי כדי למלא את החור הריק של השעמום , הפעולה חייבת להיות עם תוצאה לא רגילה / מגוונת ולא חד גונית /משעממת . כשהתכנות משתנה הפעולה משתנית . אני מקווה שעכשיו לפני שאת מפיצה איומים על חיי קיבלת רושם קצת שונה עלי .

בשלב הזה

את צריכה למצא את עצמך מוכנה לסידור אחר לשעות הערב במידה והבנתי אותך נכון שזה אזור הזמן הבעייתי.במידה וכן אפשר למצא ביחד פתרונות יצירתיים להרגעה ולהפגת שיעמום. מה דעתך?

יש שני דרכים .

האחת - לחכות להתקף לב ואז להפסיק . השניה - להבין שהתקף הלב התחיל ביום הראשון שבו התחלת לעשן ולא שתי דקות לפני . אחרי שהבנת תמצאי משהו אחר לעשות כשמשעמם לך מול הטלויזיה (או בלי טלויזיה בכלל).

tonyco1

New member
הגישה שלך לא תוקפנית במקצת????

במיוחד לאור העובדה שאני מודעת לבעיה (שזה כבר חצי דרך לפיתרון....) חשבתי שאני אוכל למצוא בפורום פתרונות , אבל יכול להיות שטעיתי עם זאת התגובה שאני מקבלת ממך......

../images/Emo5.gifאמרתי משהו לא נכון ?

קראתי עוד פעם ועוד פעם את מה שכתבתי ועדיין לא מצאתי משהו לא נכון או לא מדויק . תוקפני ? גם אם הבן שלי היה כותב כך ,אותה תשובה היתי עונה לו ,

למעלה