איך מפטרים בהולנד

buffer

New member
איך מפטרים בהולנד

יש לי חבר שהשבוע לא האריכו לו את החוזה, שזה בעברית צחה כמעט כמו לפטר. אז הבנאדם הונגרי וגם הוא עובד בשביל לממן את הלימודים ולהיות זכאי למימון סטודנטים כמו כל אזרחי האיחוד בהולנד. העבודה, בחוזה, עם כן, מאוד חשובה לו. החוזה הוא לשנה. אז הוא מנסה לדבר עם הבוס, אדם חמור סבר בן כ-35 שמנהל 5 כפיפים ישירות וסה"כ עובדים בסניף איזה 80 איש, והבוס בכלל לא מתייחס אליו. שבועיים עד שהוא מקבל איתו שיחה. הוא בא לשאול אותו על הארכת החוזה, ואחרי כל ההתעלמויות הבוס אומר לו שהוא לא מאריך לו את החוזה. וזה בגלל הוא "תמיד" מאחר. עכשיו, גם אני מאחר ב-2-5 דקות פה ושם. אין מה לעשות, אני ישראלי וזה באמת המינימום, אבל ההולנדים רוצים שתגיע למשמרת 5 דקות לפני הזמן ויהיה מה. והם מסוגלים בלי בושה לצעוק על עובד 10 דקות על איחור כזה. בכל אופן, הקולגה שלי דווקא היינו בחור אחראי ועומד בזמנים, וזה סתם תירוץ לדעתי. הדבר השני שהאשימו אותו בו, היה קצב העבודה. שוב האשמה לא מבוססת, אבל כיוון שהם לא מודדים את הביצועים של העובדים, לא ניתן לערער על הקביעה של הבוס "אתה איטי". לדעתי זה בגלל הוא בן 23 והוא עולה להם פי 3 או משהו יותר משאר הילדים בני ה-16 שעובדים שם. עכשיו זה שבחוזה מגיע לכל אחד מהצדדים התראה של חודשיים זה טוב ויהיה, אבל החוזה שלו נגמר עוד פחות משבועיים ורק עכשיו מודיעים לו על הפיטורים. נהדר ממש. איפה האיגוד המקצועי? הוא עושה אגב תואר שני במשהו כמו סוג של מדעי המחשב, אני בכלל לא מבין למה הוא עובד באלברט היין. אילו רק היה דובר הולנדית, אני בטוח שהיה מוצא משהו טוב הרבה יותר. אותי לא פיטרו, אבל זה לא עושה אותי מאושר יותר, כלל וכלל לא.

Fair game

New member
שלום

שאלתי חבר הולנדי והוא אמר לי שההולנדים מאוד קפדנים בנושא של עבודה ואים אין חוזה קבוע אין בעיה לפטר.

ClearSea

New member
גם אצלנו

פיטרו איזה בחור בדיוק על אותם סיבות והם גם הוסיפו שהוא מדבר הרבה בטלפון שלא לצרכי עבודה... בחור די נחמד מאנגליה. (שאגב גם לא ידע לדבר הולנדית). הקטע שהכי הפריע לי זה שהם שלחו מייל ממש משמיץ אחר כך על למה הם פיטרו אותו וכדומה.. אני גם על חוזה לשנה ויש את "הפחד" הזה באוויר, אבל אני אופטימי....אף פעם לא פיטרו אותי אז אני עדין תמים :)

buffer

New member
הוא לא הולך לפנות לעו"ד

אין לו כוח\זמן\כסף לזה. ניסיתי לעיין בחוזה ולאתר את הסעיף שבו נדרשת התראה הדדית של חודש לפני סיום ההעסקה, אבל לא מצאתי. ההולנדית שלי לא טובה לקריאה מהירה. בכל מקרה, הוא כנראה פשוט יעבור סניף. הם לא כאלה חכמים. עיקר הרצון שלי במייל היה לשחרר קיטור, כי מה שלא-בסדר בעניין זה הרמה האנושית, לא המשפטית. אני די בטוח שהחוק עומד לצידם.

buffer

New member
מצאתי

1. De arbeidsovereenkomst eindigt: a. door opzegging met een daarvoor in acht te nemen opzegtermijn. Indien werknemer met de opzegging en/of opzegtermijn niet akkoord gaat, is vooraf toestemming van het CWI nodig. b. zonder opzegging en daarom zonder opzegtermijn: – tijdens een overeengekomen proeftijd van ten hoogste twee maanden indien de werkgever of de werknemer dit verlangt; – bij het ingaan van het ouderdomspensioen (65 jaar); – bij afloop van een arbeidsovereenkomst die is aangegaan voor bepaalde tijd; – wegens een dringende reden in de zin van artikel 7:672 BW (ontslag op staande voet); – op grond van wederzijds goedvinden; – krachtens een rechterlijke uitspraak; – in andere gevallen waarin geen opzegging is voorgeschreven, zoals bij overlijden van de werknemer.​
מתוך: http://www.werkenindesupermarkt.nl/pages/artikel.php

מלפפiן

New member
עקרונית, זה בעייתי, כי אי הארכת חוזה זה לא

פיטורים. כשלעובד יש חוזה לתקופה בלתי מוגבלת יהיה מאד מאד קשה לפטר אותו, לכן הרבה מעסיקים מעדיפים לתת חוזה לתקופה מוגבלת ואז להאריך אותו שוב ושוב לתקופות מוגבלות, כי זה הרבה יותר פשוט בצורה כזו "להיפטר" מהעובד כשלא צריך אותו יותר. אני לא יודעת אם החבר שלך יוכל לעשות משהו בעניין, סה"כ ההתראה של חודשיים מראש בחוזה היא לדעתי התראה במידה ומפירים את החוזה (פיטורים תוך פחות משנה), אבל שינסה לבדוק. באופן כללי ההולנדים אוהבים שמגיעים בזמן לעבודה, ואלברט היין זה סתם מונופול רשע, עדיף כבר לסגור את הבסטה ולעבוד במקום אחר...

ayala26

New member
אם יש לו חוזה זמני

לזמן מוגבל אז זכותם לא להאריך אותו. אחרי 3 חוזים זמניים כאלו חייבים לקבל חוזה לזמן בלתי מוגבל וחוזה כזה לא מסתיים ואז באמת החוקים של חודשיים מראש היו תקפים.

ayala26

New member
ואגב לדעתי גם לא חייבים לו הסבר

לסיבת אי הארכת חוזה

Fair game

New member
גם בישראל זה ככה

יש כאלה עם חוזה אישי וכאלה עם קבעיות(כמו בבנקים)שקשה מאוד לפטר אותם

מלפפiן

New member
ממש לא כמו בארץ, בארץ אפשר לפטר גם

עובד קבוע, עם ה"תירוץ" הנכון, מקסימום צריך לשלם לו פיצויים. בהולנד כמו בעוד מדינות מערב אירופאיות, החוק להגנת העובד הוא כל כך חזק, שזה פשוט בלתי אפשרי לפטר מישהו. צריך לשכור עו"ד מומחה ולנהל תהליך של לפחות חצי שנה בו יש רישומים ועדויות לכל המהלכים שבוצעו כדי לשפר את תפוקת העובד, ורק אם הצלחת מעל לכל ספק להוכיח, שהעובד אכן פוגע בהתנהלות החברה אז אולי תקבל אישור לפטר אותו. ממש לא פשוט.

Fair game

New member
אז אולי בארץ יותר קל

אבל עובדים עם קביעות בבנקים או בסקטורים אחרים ממש קשה לפטר ונכון שפיצויים מוגדלים הוא התמריץ לעובד לעזוב יש גם וועד עובדים חזק שנותן לך גיבוי (חברת חשמל,בזק וכו) ד"א עובד קבוע עם ותק עולה הרבה כסף למעסיק ולכן יש מקומות שמתיעלים ומוציאים לפנסיה מוקדמת ומביאים כ"א זול ללא קביעות עם אפשרות לפטר בכל רגע נתון

אספרסו2

New member
אבל אפשרי

גם בגרמניה,אם נעולים על לפטר מישהו, מחכים לו בפינה. כל מעידה שלו/שלה מתועדת לצורך ביסוס משפטי לעתיד ולעילה לפיטורין.

מלפפiן

New member
זה המצב שנוצר. מצד אחד זה טוב שיש לעובדים

קיר הגנה, אבל מצד שני זה גם לא נעים בתור עובד לדעת שמחכים לך בפינה.

אספרסו2

New member
ואם נכנס שוב להשוואות../images/Emo13.gif

כמעסיק בהולנד ובגרמניה. התרשמתי שבהולנד הרבה מנצלים את ההגנה החוקתית על מנת לפספס ימי עבודה. בגרמניה,החינוך מבית לקפדנות,מסירות וקבלת שררה, נותן את אותותיו גם במקום העבודה.

מלפפiן

New member
ברור, אין מה להשוות. ההולנדים הם

הרבה יותר "ישראלים" כשזה מגיע לעבודה, מחפשים הרבה "חורים" וקיצורי דרך, למרות שאם אתה מעסיק עובדים זרים (לא מערביים) אז ההשתמטות בכלל מרקיעה שחקים. למרות שבדר"כ אתה קצת "אנטי הולנדי" לדעתי, בנקודה הזאת אני חייבת להסכים איתך, אין ספק שבמקום עבודה גרמני העניינים מתנהלים בצורה יותר טובה.

אספרסו2

New member
זכור לי מקרה

של הולנדית צעירה וחביבה שאיחרה בשעה ובטבעיות גמורה תירצה זאת בכך שבילתה אתמול עד מאוחר... אמרתי לה שמבילויים היא לא תגיע רחוק מעבודה-אולי.

ayala26

New member
../images/Emo45.gif

זה גם מאוד ישראלי לחשוב שכל מי שעובד בהכרח מעוניין להתקדם בסולם הדרגות ולפתח קריירה. רוב האנשים, בהולנד וגם בישראל עובדים כי הם צריכים להתפרנס. אחרי העבודה רוצים ללכת הביתה לעיסוקים היותר מעניינים.. מזכיר לי שאמא אחת (ישראלית) אמרה לי אחרי ששמעה שעברתי לחצי משרה אחרי שבני נולד שאיך אפשר להתקדם ככה ב- 3 ימים בשבוע, לא מגיעים ככה לשום מקום... אם לא הייתי חייבת לעבוד לא הייתי עובדת בכלל והייתי מגיעה בדיוק למקום שאני רוצה. העבודה כרגע רק מפריע לי

אספרסו2

New member
מה שאת אומרת

הוא תירוץ של אנשים בלי שאיפות שלרוב מוצאים את עצמם חיים בשולי החברה , על חשבון משלם המיסים.

למעלה