איך מעודדים את החבר...

tuti1234

New member
איך מעודדים את החבר...

שכל כך רצה לצאת לקורס קצינים, ועכשיו מבין שרוב הסיכויים שזה לא יקרה? (אני עדיין לא חיילת ולכן לא כל כך מבינה בעניינים האלו...כך קשה לי לעודד או לנחם)

GrowingMadness

New member
../images/Emo122.gif

זה בדיוק המצב אצלי עכשיו. ורוב החברים שלי בכלל לא ידעו איך לעודד אותי חוץ מלהגיד לי שלהיות קצין זה סתם קקי בלבן ושרק צהובים ומלשינים הולכים להיות קצינים. אני מניחה שאם הוא באמת צריך להיות קצין, הוא יהיה. אם לא אז כנראה שזה לא היעוד שלו בצבא וכל זה.

tuti1234

New member
לא בהכרח

שוב אני לא יודעת אם הוא עושה את עבודתו כהלכה, אבל בהחלט יכול להיות שכן מגיע לו לצאת לקורס והוא לא יוצא רק בגלל שהוא לא מסתדר עם אחד המפקדים. הוא גם דובק בגישה שלך! השאלה איך אני יכולה לחזק אותו? לדבוק בגישה שזה לא נורא כל כך כמו שזה נראה לו עכשיו (שיצא כבר לאזרחות, כמה אפשר 17-4?) או לעודד אותו לדבר עם מי שהוא יכול

../images/Emo24.gif

אני אומנם עדיין לא נמצאת וכנראה גם שאני לא אהיה בעסק הזה . אבל אני חושבת שאת בעיקר צריכה לדבר איתו ולתמוך בו לומר לו שזה לא נורא והוא יוכל להתקדם בצורה אחרת בצבא (בתנאי שיש כמובן) והייתי אפילו עושה משהו כדי לשפר את המצברוח שלו - שהוא יצא תקחי אותו ליום מפנק , או שתצאו למקום כזה רק שלכם
והכי חשוב? תנסי כמה שיותר להצחיק אותו ולגרום לו אושר
חג שמח לך

GrowingMadness

New member
אין דבר כזה להתקדם מעבר ללהיות קצין. ../images/Emo6.gif

להיות נגד כזה שחותם יובלות בצבא זה ירידה בדרגה לדעתי מאשר להיות חפ"ש.
אם רוצים להתקדם מעבר למה שאתה כרגע זה רק קצין לדעתי. ואני לא באה לזלזל או לפגוע חלילה, אני אומרת את זה בתור ריאליסטית שהחלום שלה כרגע הוא להיות קצינה..

just shirush

New member
לאו דווקא

זה תלוי.. יש תפקידים מעניינים שאפשר לעשות גם אם רק חותמים קבע (לא חייבים לחתום יובלות).. ברור שתלוי באיזה בסיס וכו' אבל אני באמת חושבת שאפשר למצוא דברים מעניינים.. אבל אם מה שהוא רוצה זה להיות קצין אז השאר בטח לא מעניין אותו.. באמת תנסי לעודד אותו בפעילות כיפית שתעשו ביחד.. ותגידי לו שהאזרחות יותר נחמדה מהצבא:)

tuti1234

New member
אני אישית גם חושבת!

הוא מ"כ וכנראה לא הסתדר עם אחד המפקדים שמעליו. הוא כל כך רוצה לצאת לקורס!
גם אני חושבת שזה לא נורא ושיש כל כך הרבה דברים טובים באזרחות....אבל נראה שלהגיד לו את זה זה כמו להגיד לו לוותר על החלום שלו! אני לא יודעת אם לדבוק בגישה של "אל תוותר! דבר עם מי שאתה יכול", או לחלופין "אם כן אז טוב, אם לא אז לא..לא צריך". כרגע הוא מאוד מדוכא ומרגיש שאין אף אחד שמעריך.... מה אתן אומרות? שיחות כאלה איתו כוללות את המשפט "יכול להיות שאצא מאוחר יותר ואחתום שנה וארבע במקום שנה ושמונה" (מה אומרים???)

tuti1234

New member
התבלבלתי :p

"לחתום יותר..שנה ושמונה חודשים במקום שנה וארבעה חודשים"

GrowingMadness

New member
כמו מה?

אני לא מכירה אף תפקיד שנגד יכול לעשות אבל קצין לא. מצטערת.

לא התכוונתי ללהתקדם מעבר ללהיות קצין../images/Emo26.gif

חשבתי מקצוע אחר בחיים , או בצבא , לא חובה לקצונה . וגם אני למרות שהגיוס עוד רחוק מימני - אני מתכננת בעתיד להגיע לקצונה גם חג שמח

toxic babe

New member
את טועה

לדעתי אין שום דבר בלהיות נגד, ההפך, הם לוקחים החלטה להמשיך לשרת בצבא, בתשלום כמובן, אבל עדיין הצבא מגביל אותך בהמון דברים, יציאות הביתה למשל ובד"כ בגילאים האלו כבר יש משפחה. אני מכירה אישית נגד שהוא תותח שאין כמוהו ואף קצין לא ישתווה לו. חוץ מזה שהייתי אומרת שיש קצינים שבכלל אני לא מבינה איך הם נהיו קצינים... ודרך אגב, יש כאלו שלא יכולים לצאת לקצונה בסדיר שלהם אבל ברגע שהם נגדים הם יכולים לצאת לקק"צ. בהצלחה, אני מקווה שהחלום שלך יתגשם :)

GrowingMadness

New member
תודה ../images/Emo23.gif

תראי, זה ממש תלוי באופי של הבנאדם. אני מדברת מהנגדים שלי יצא להכיר, בבסיס שאני כרגע נמצאת בו וגם בבסיס הקודם שהייתי בו. הנגדים אצלנו בבסיס הם אנשים שפשוט אין להם עתיד בשום מקום אחר חוץ מבצבא. חוץ מהרס"ר המדהים שלי כמובן.
וגם אני הולכת להיות סוגשל נגדת אם אני לא אצא לקצונה. אני בדוק אחתום קבע 3-6 חודשים. [אבל רק בשביל הכסף. ז"א אני רוצה 2 משכורות.
] האמת שבנוגע לקצינים גם אני מכירה הרבה כאלה [המפקדת שלי] שרק אלוהים יודע איך הם נעשו קצינים. בגלל זה זה כלכך מעצבן אותי כל הבירוקרטיה ומה שסובב סביב כל עניין ה'מי יכול להיות קצין ומי לא' וכל זה.

Miss KuChit

New member
באמת לא קל.

מזכירים לו כמה שהוא מדהים גם בלי הקצונה, מעודדים אותו שצבא זה רק חלק בחיים שחולף ויש לו את כל העתיד להתקדם ולשאוף להגיע למקומות. מנסים כמה שיותר להסיח את דעתו. אני כן מבינה שקצונה זה קפיצת מדרגה גדולה ומי שרוצה את זה ומתאכזב זה נורא, אבל אכזבות זה חלק מהחיים. פשוט תראי לו ש"יש עליו" גם אם הוא לא קצין

GrowingMadness

New member
אולי תהיי חברה שלי? ../images/Emo9.gif

אני ממש רוצה לצאת לקורס קצינים ולא נותנים לי ואף אחד מהחברים שלי לא אמר לי דברים כאלה.. כולם סתם צחקו על הרצון שלי להיות קצינה ואמרו שאני צהובה.
(Which im not! פשוט המפקדת שלי שונאת אותי)

Miss KuChit

New member
../images/Emo23.gif../images/Emo250.gif בערור!

ובאמת התכוונתי לכל מילה. תזכרי שצבא זה אמנם משמעותי אך בר חלוף, והרצון שלך לצאת לקצונה הוא נפלא ואומר עלייך המון בתור בנאדם ובעלת תפקיד. שולחת תמיכה!

GrowingMadness

New member
תודה! ../images/Emo99.gif

מצחיק שבן אדם שאני אפילו לא כלכך מכירה מצליח בפעם אחת לעודד אותי יותר מהחברים שאני מכירה ורואה כל יום.

למעלה