איך מספרים???...

randy1982

New member
איך מספרים???...../images/Emo2.gif

שלום, אני גולשת כאן מדי פעם, קוראת אבל לא כותבת. אני פונד' בשבוע 36, עוד מעט יולדים
עד עכשיו לא כולם יודעים שאני פונד' כי אני לא מרגישה בנוח לספר לכל אחד. אם שואלים כל מיני שאלות על הריון (באיזה חודש את? בן או בת?) אני נותנת תשובות יבשות וקצרות ומחליפה נושא. כמובן כל החברים שלי והמשפחה יודעים. שתי הבעיות העיקריות שלי זה: א. גננות בגן של הילד שלי בן שנתיים. הן רואות אותי כל יום, שואלות איך ההריון וכו' ואחר כך בטח ישאלו איך התינוק או גרוע מזה, יתחילו לבלבל לבן שלי את המוח כאילו נולד לו אח קטן או משהו כזה. נואנס קטן- אני רוסיה והגננות גם, ואצלנו לא ממש מבינים את זה ולא רואים בעין יפה, עניין של מנטליות... ב. אני סטודנטית במכללה וגם שם כמעט אף אחד לא יודע ( חוץ ממרצה אחת ושני סטודנטים) ואני לא יודעת איך להגיד להם. חלק גדול מסטודנטיות שלומדות איתי הן דתיות, אין לי מושג איך זה נתפס אצלהם. בנות יקרות, תעיצו לי מניסיונכן איך לספר ואיך להגיב. אם שואלים כמה אני מקבלת האם להגיד את הסכום? תודה רבה, הריון קל ונעים לכולם!

קודם נתחיל בזה...

שאת לא חייבת לאף אחד שום דבר דבר שני בטח את לא חייבת להגיד כמה את מקבלת {זה כמו שמישהו ישאל אותי כמה רשום לי בתלוש משכורת} לגבי הגננות, לפי דעתי היית צריכה להכין מראש את הגננות בכדי שלא יבלבלו את בנך {ולפי דעתי הן בטוח כבר דיברו איתו פה ושם כי את בשבוע מתקדם...} בכל מקרה יש לך גם את הזכות ללכת ליעוץ/שיחה עם פסיכולוג אז למה שלא תנצלי את זה? זה יכול לעזור מאד!!! לגבי סטודנטיות פה גם זכותך שלא להסביר להן את מצבך ובטח לא לשאול לדעתן שיהיה לך בהצלחה ולידה קלה

mai7

New member
קודם כל לוקחים אויר..

אני עוד לא יכולה לומר לך "מנסיוני" מאחר ואני ממש בתחילת הדרך אבל... לי יש ילדה בת שנתיים, ואני בהחלט תיכננתי לגשת לגננת ולסייעות ולעדכן אותם בתוכניות לעתיד שלי ככה שלא תהייה להם סיבה להכין את הילדה שלי לאח או אחות (הם הרי מכינים אלבום ועושים ממש מסיבה מזה). אין ולא תהייה להם סיבה לשאול על ההריון חוץ משלומי. ואני בהחלט מתכוונת להבהיר להם זאת. כתבת שזה בעיה עבורך כי לא מסתכלים על עך בעין יפה, יקירתי, את לא חייבת להם כלום, שום דבר. הן הגננות של הילד שלך ולא שלך!!! את האימא וזכותך לבקש מה שנראה לך נכון בעבור הילד שלך. ואם זה אומר להעיר את תשומת ליבן לנושא מבלי להיכנס לפרטים זו זכותך. את יכולה לומר להם שאת לא יכולה לדבר על כך עד לסוף התהליך כי את חתומה על חוזה סודיות (זה עובד בחיי!!) לגבי נושא הסטודנטיות, למה את מרגישה חובה לשתף את שאר הסטודנטיות? הן שואלות על ההריון ואת יכולה לענות רגיל כמו כל שאלה אחרת הנשאלת. בסוף התהליך כשהן ישאלו על התינוק תוכלי לענות ולומר שהיית פונדקאית. לגבי הסכום מצאתי לנכון שהתשובה - "סליחה אך זה קצת אישי" עושה עבודה מעולה. מקווה שעזרתי.ואם תצטרכי עוד עזרה אני כאן.... שבת שלום ולידה קלה, מליXXX

מנטליות שמנטליות../images/Emo128.gif../images/Emo31.gif

יקירה מלאכית
שעושה דבר מיוחד וגדול!האמת והכנות תמיד עדיפה, בלי לחשבן לאף אחד! גם לא לגננות וגם לכל מרימי הגבה למיניהם.תתקבעי בדבר הנפלא שאת עושה, ואחרי הלידה תסגרי מעגל כמו שהרבה פונדקאיות סגרו ותביני עד כמה הגדולה שלך מדהימה ליד הדברים הקטנים שנקראים מנטליות או תהיות על מה שעשית. מה שחשוב מכל שאת שלמה עם דרכך, שאת מרגישה שמשפחתך עוטפת אותך ואוהבת אותך על מי ומה שאת, כל השאר מסביב זה אמנם אנשים, אבל לא תמיד ניתן לרצות את כולם במעשים שלנו, ולכן ניתן לשתף באמת, ולא חייב לקבל עליה פידבקים מהם, ולהמשיך קדימה הלאה בלי להתבייש או להסס.תמיד חשבי על הדברים הבאים שאת מספרת לאחרים:את שלמה עם עצמך? !יופי! את מרגישה שאת עושה דבר נ פ ל א! נהדר! ספרי שתפי, בלי לצפות לכולם מהצד השני, כי החשוב הוא את, ורק את! לגבי הסכום זה עניין אישי שלך, ואת יכולה לענות להן במשפט אחד אם לא בא לך לתת דין וחשבון והוא: אין מחיר ל ח י י ם! זה לא חשוב כמה כסף תקבלי, זה לא חשוב אם זה מפצה או לא, זה שיקול של פונדקאית עם עצמה, מה שחשוב מכל ההבהרה הברורה מול האנשים שלא מבינים שאין מחיר לחיים!!! אני כפונדקאית הרגשתי כך תמיד, וזו הייתה דרכי, אני חושבת שבמאמרים של הפורום הזה יש גם דברים שכתבתי בזמנו לגבי אנשים חטטנות שאלות והרמת גבה אחרי הלידה. אני מאחלת לך מכל הלב והנשמה לידה קלה
והמשך חיים של אושר אהבה ונתינה

אני רוצה להתחיל עם זה ...

שלא נשאר לך הרבה זמן ועלייך לפעול . מנסיון שלי (לפני חמש שנים) סיפרתי למורות של הבנות שלי על כך שאני פונדקאית, היה חשוב לי שהן יבינו במה מדובר ומתוך זה שהן מבינות את ההליך המורכב הזה הן יוכלו להגיב לעניין בצורה נכונה .לא כולם יודעים מה זה פונדקאות והרבה אנים ניזונים מסרטים שראו וכך גם הם מגיבים. אני חושבת שעלייך לקיים שיחה עם הגננות , לשתף אותן , ולתת להן כלים במה שיכול לעזור להן לעזור לך. לגבי שיתוף שאר הסביבה , תחליטי את למי מתאים לך לספר ועם מי תרגישי שזה נכון לך. מי שנראה לך שיקשה , תעני תשובה עניינית וזהו, בלי יותר מדי הסברים . תמיד יהיו כאלה שלא יקבלו את הרעיון , (אז מה ?! הרי לא שאלת אותם גם לפני נכון?!) ולפעמים גם תופתעי לטובה מאנשים שלגמרי לא ציפית מהם להגיב כך. הכי חשוב זה שאת שלמה עם הדרך , קחי את הכח הזה שיש בך (ויש בך !) ושדרי אותו לעולם ! בהצלחה ולידה קלה סיגל נ.ב. אם תרצי לדבר שלחי לי מסר עם הטלפון שלך...

למעלה