איך מספרים ש..

ש י מ ל ה

New member
איך מספרים ש..

הייתה חנו ועדת השמה וכנראה בני יעבור לחינוך מיחוד. ואם לא אז לגן משולב. איך מספרים לכל מי ששואל (חברים, חברות, משפחה, שכנים, מכרים וכד..) שבשנה הבאה הבן ילמד בבית ספר לחינוך מיוחד או בגן משולב? היום התקשרה מישהי מועד ההורים של הבית ספר הנוכחי והזמינה אותנו ל"פגישה חשובה" וביקשה שנבוא כי זה מאוד חשוב (אסיפה כללית לכל ההורים). לא היה נעים לי כ"כ לשקר ולהגיד -אוקיי אנחנו נבוא, אז אמרתי לה, שכנראה אנחנו עוברים לגן משולב או לחינוך מיוחד. היה לי נורא קשה לחשוב/לדבר/להיחשף על זה , אבל , כנראה זה מה שיהיה..... ועוד דוגמא, הרבה הורים שואלים אותי לאיזה בית ספר נרשמנו לשנה הבאה ואני לא יודעת מה לענות להם.... אז אני שואלת אותכם, איך מספרים ומה אומרים? האם זה נחוץ בכלל לספר לכולם? תודה.

g2216

New member
קחי לעצמך את הזמן שאת זקוקה לו

בשלב ראשון את יכולה לתת תשובות לא מחייבות בעיקרון ברגע שתשלימי עם עצמך שזה הדבר הכי טוב לילד שלך יהיה לך יותר קל אבל גם אז זכותך להגיד או לא אני באופן אישי סיפרתי מהרגע הראשון והתייחסתי לזה בטבעיות ומי שמגיב לזה אחרת זו בעיה שלו אני יודעת שכיתת חינוך מיוחד הוא הדבר הטוב ליקר לי חייבת לאמר שהיו לי חששות רבים לגבי הרכב הכיתה וכו טבל זה עניין אחר

היי

לא חייבים להיחשף. את יכולה להגיד שעדיין לא הוחלט מה קורה לגבי שנה הבאה. ורק אם תהיי שלמה עם עצמך לספר וגם לא לכל אחד אז תספרי והמון בהצלחה.

ריטה ב

New member
לדעתי - זה לא בושה!

בני היה בגן משולב (גן חובה). לפני כן בוועדת ההשמה הוחלט על גן שפתי, אבל עד לרגע האחרון היו התלבטויות גם לי, גם לאנשי המקצוע שעבדו עם הילד. וממש ברגע האחרון הוחלט שהמסגרת המשולבת הכי מתאימה לו. אני לא התביישתי ולא מתביישת בזה שלבני יש ADHD. לא מסתירה זאת. לא התביישתי ולא הסתרתי מאף אחד שבני היה בגן משולב. ADHD - זה לא אשמה של אף אחד ולא בושה לטפל בזה! נהפוכו! הייתי מספרת שלבני יש הפרעת קשב והוא מקבל טיפולים שמאוד עוזרים לו. והגן המשולב באמת עזר לו מאוד!!! וכולם קיבלו זאת בהבנה ולא ברחמים. אין מה לרחם עליי! לילד שלי יש בעיה מסויימת. אבל אנחנו מתייחסים לזה במלוא הרצינות ומטפלים בה. מגיע לנו כל כבוד! אם אנחנו ההורים נתבייש ב ADHD של ילדינו ובטיפולים שהם מקבלים - איך ירגישו הילדים בעצמם? תחשבי על זה.

../images/Emo45.gifמסכימה עם כל מילה של ריטה ב

בדיוק כמו שהיה אצלנו מאז ומתמיד. כמו גם העובדה שבשנה הבאה הבן יעבור לח"מ, כיתה י', כי הוא ואנחנו וכל הצוות, הגענו למסקנה ששם יהיה לו הרבה יותר טוב, נעים ומקווה מוצלח. הוא ADHD+טורט+לקויות למידה. מה שמפריע בלימודים, זה רק לקויות הלמידה. הן הסיבה שהיה בגן משולב שנתיים, כיתה א' משולבת, ובשנה הבאה, בי"ס ח"מ בכיתה מיוחדת ללקויי למידה. ותודה לאל שי איך לעזור לו. לצמוח, להתפתח, לרכוש ידע ובטחון ולהתקדם כל הזמן. זה מה שחשוב. וגם- טבעי לנו מאוד.
לילד ולכם בשנה הבאה, ותמיד

כל מילה שווה זהב

גם אני מרגישה כך 2 בניי הםADHD ואני מדברת על זה חופשי בלי שום בעייה אלה הם ילדיי ואיני מתביישת בכלום, חוץ מזה שהם חכמים יותר מהילדים האחרים בכיתה, וזאת לא מחלה חלילה. כשהילדים יגדלו ולא ירצו לספר אכבד את רצונם, אבל כרגע אני כמעט יועצת לענייני ADHD בשכונה בגלל שאני מדברת על זה חופשיוכבר שלחתי מספר לא מבוטל של אמהות עם הילדים לאיבחון, כי קלטתי את הבעיה עוד לפני האמא וצדקתי. ולאמא שהציגה את ההתלבטות כבר ברח לי שמה (לא ריטה) תרגישי נוח עם העניין, כי אם תתביישי בזה תהיה גם לבנך בעיה ובטחונו העצמי יירד, כי הוא יבין שאם את מסתירה את זה, משהו כאן לא בסדר, ואת הרי לא רוצה שזה יקרה. חזקי ואימצי ובהצלחה לילך

b a r b a i m a

New member
לילך-כל מילה שלך שווה זהב!! ../images/Emo13.gif

ודרך אגב-גם אני כבר מזמן הפכתי בסביבה שלנו להיות היועצת...כנאה זה בגלל השם...

לילך אני בשוק מהתגובות המהירות שלך

וכן כנראה יש משהו בשם לילך כי תמיד שמשתי יועצת בכל מיני תחומים מאז גי ההתבגרות אני גם הכותל של חברותיי, אוליי זה בגלל הפתיחות שלנו וההקשבה. יום מקסים לילך

שש שבע

New member
יש לי בן מחונן, וללא לקויות

שלמד בגם חינוך משולב, בגן היו ילדים לקויי למידה, וילדים רגילים. אז מה הבעיה להגיד שזה גם משולב? יש לי ילדה בכתה מקדמת, זו כתה קטנה, שיוצאת מכתת אם לשעות ספציפיות בשבוע, אז מה? אני חיבת להגיד שזו מסגרת של חינוך מיוחד? אני אומרת שהיא בכתה הקטנה, או משלבת, כי כך גם קוראים לזה. אז מה? תראי יש לי פה לקוחה כלה מקסימה שיש לה אחות עם פיגור, א קצת שוחחנו עליה, ושאלתי אותה איך זה כשיש אחות כזו, זה לא קשה להם? אז היא ענתה לי "למה? זה דוקא טוב שהיא אצלנו ככה יכולים להשקיע בה יותר" וזו צריכה להיות הגישה. זה הילד שקיבלנו משמים, זה מה שרצו לתת לנו, ואולי זה בגלל שאנחנו בעצם יכולים להעניק לילד הזה יותר . לדעתי זה סוג של הבעת אימון ביכולות שלנו מאת הבורא. אז צריך להתביש בזה? להפך! לא! אם למישהו לא נוח שהיהלד שלי בחינוך מיוחד, אז מצידי שיקפוץ לי, וחוץ מזה כמו שאמר אב אחד לילד ה עם פיגור רציני "לאף אחד אין ערובה שלא יולד לו ילד כזה" ואני מוסיפה, לאף אחד אין הסכם עם בורא עולם שיולדו לו רק ילדים מושלמים.....

Annet37

New member
הכל יחסי..

ישנם הורים שמתביישים להשאיר את הילד שנה נוספת בגן, או מתביישים להודות בפזילה, בילדים סגורים וביישנים ועוד ועוד. אין לדעתי קשר בין הליקוי של הילד לתגובת ההורים. הכל מתחיל ותלוי בך. וזה חשוב לדעתי כי כך בעצם תשדרי לילד בעתיד איך להתמודד ולדבר על עצמו. אני, שיש לי בן (נער) ADHD עם בעיות התבגרות מכאן ועד לונדון, אבל מקסים, ועם בת (13) ש"סובלת מדיסקלקוליה" ולעולם לא תגיד לי "בשליף" כמה זה 8 כפול 6, אבל מדהימה, ועם הקטנה שכנראה הולכת בדרכי אחיה ושהשארתי אותה שנה נוספת בגן חובה, כנראה גם בגלל זה, אבל הכי הכי בעולם - אומרת לך יקירה: שהכל תלוי באיך את אומרת ומשווקת את זה החוצה. לי לא היתה שום בעיה - הכל תוצר של איכפתיות ודאגה כנה לרווחתם של ילדינו ולא לרווחתם של השכנים/חברים. וזה מאוד חשוב בעיניי. איך אמא שלי אומרת: "בגלל שהפכת מצאת, מי שלא הופך לא מוצא": לכל משפחה יש את "החבילה" הייחודית לה והדרך שלה להתמודד עם זה. אני מודה לאל שזה רק זה. בהצלחה רבה לילד בגן החדש.

דיסקלקוליה

היי לגבי דיסקלקוליה רציתי לדעת באיזה גיל עלית על זה והאם הילדה עברה איבחון? אני חוששת שבני בן ה7.5 סובל מזה,הוא בכיתה א' וקשה לו מאוד עם חשבון חיבור עד 10 הוא בסדר, מעבר לזה חיסור וכפל הוא מתקשה ואנחנו יושבים איתו המון אני ובעלי ומנסים כל מיני שיטות ועדיין מתקשה מאוד. השאלה גם מופנית לכלל חברי הפורום עם נסיון בעניין, אני פשוט מתלבטת עם לקחת אותו לאיבחון בנוגע לבעייה או לנסות קודם מורה פרטית לחשבון שתעזור לו להדביק פער בחופש, הוא ADHD עם ריטלין ובשאר המקצועות אין שום בעייה לכן אני מודאגת אודה לאינפורמציה בנושא. לילך

anatdav

Well-known member
;-ללילך ולילך סתם רציתי לציין שנחמד

לנו שבמקום לעבוד אנחנו עוקבות אחרי הפורום

כן למזלי הבוס שלי נמצא בחו"ל כמה

ימים ,לכן יש לי זמן כי בבית אין לי דקה של פנאי ....שיהיו בריאים לילך

Annet37

New member
לגבי הדיסקלקוליה של בתי

איבחנו אותה בכיתה ה' -בתחילה לא קישרנו את זה ישירות לחשבון. העניין הוא שבתי ילדה מאוד חכמה ולא נראה לי הגיוני הקשר בין הרמה שלה לציוני המבחנים. את לא תאמיני איך הילדה הצליחה לכסות על הליקוי מבלי שאנחנו נרגיש וחמור מזה - מבלי שהמורים יבחינו בזה. רק לקראת סוף כיתה ד' המחנכת קראה לנו "לשיחה דחופה" וישר פתחה בנאום "אשמנו בגדנו" - שהיא לא מבינה איך היא לא עלתה על הילדה במהלך השנתיים שחינכה אותה ולימדה אותה חשבון - אבל הילדה פשוט לא יודעת חשבון!!! מאחר שחששתי שיש יותר מזה, אולי בעיה רגשית או משהו אחר, לקחתי אותה לאבחון פסיכו-דידקטי מלא ושם התבררה התמונה. הילדה עם IQ 124 ועם דיסקלקוליה. אני מודה ומתוודה שגם אנחנו לא היינו די ערים לכך. היא פשוט דיקלמה מה שזכרה מהכיתה לגבי כל מיני הקשרים מתמטיים אבל לא היתה לה הבנה בסיסית רחבה לגבי המשמעות המתמטית. מה שמסביר איך בעלי היה מתעצבן כל פעם שישב איתה על שיעורים. דבר שהגביר את התסכול שלה ולכן היא בחרה "לעשות שיעורים לבד" ורק היתה מראה את החוברת לבדיקה (בדיעבד, היא היתה מכינה את השיעורים בכיתה - כלומר מעתיקה מחברה). כל הכבוד שאת ערה לבעיה. לא תמיד הכל נובע מ"עצלנות". לפעמים יש בעיה ולפעמים צריך רק הוראה מתקנת. הכל יתברר לך אם תאבחני את הילד . אנחנו, כאמור, אבחנו אותה אצל פסיכולוגית-חינוכית אבחון פסיכו-דידקטי. מומלץ. וגם אני מצטרפת למועדון הגולשות בזמן העבודה כשזה מתאפשר...

פרחבר

New member
מועדון הגולשות בעבודה-../images/Emo99.gif

מצטרפת לממליצים על עריכת איבחון ספציפי בחשבון, לדעתי צריכה לקחת גם את ה
שלי.... אבל בעלי מצליח להעביר לה דברים בצורה שהיא מבינה אותם, מה שמדאיג אותי זה שהיא תהיה בשנה הבאה בהקבצה א'?!?!?! - לא מבינה איך, אבל זו שאלה למורים שלה. היא עושה לעצמה חזרות על החומר על לוח מחיק גדול, כך היא מתרגלת ועושה חזרות על חומר שקשה לה.

למעלה