איך מספרים לילדים?

• פותח הנושא mmk3
  • פורסם בתאריך

mmk3

New member
איך מספרים לילדים?

למי שבניכם יש ילדים איך לספר להם בלי להכניס אותם לפחדים? אלא רק לגרום להם להבין שמעכשיו הדברים יתנהלו קצת אחר ובקצב שונה?

קודם כל, אם את רגועה את יכולה להיות בטוחה שהילדים לא יילחצו

שנית, אני בכלל לא חושבת שצריך לספר לילדים שמדובר ב"מחלה". בעיקר כי זו תסמונת ולא בכל רגע אנחנו באמת חולים.
אני הייתי מסבירה להם שכמו שעייפים לאז הגוף מאותת לנו שאנחנו צריכים לישון, וכמו שיש חום ואז הגוף מאותת לנו שאנחנו חולים וצריכים לנוח ולשמור על עצמנו, אז מי שיש לו פיברו הגוף שלו מאותת לו שקשה לו לעמוד בקצב של הדברים כמו שהם היו עד עכשיו, והוא מבקש להאט את הקצב.
זה אומר שלפעמים תוכלי לעשות דברים כמו שפעם, אבל לפעמים אחרי משהו ממש פשוט וקל שתעשי את תהיי ממש עייפה ותצטרכי לנוח.
ואולי הייתי גם מכניסה את עניין הכפיות. במילים שלך או בעזרת הסרטון המצ"ב. בעיניי זה אחד ההסברים הכי פשוטים וקלים להבנה.
ברגע שאת תדברי איתם בנחת, לא תעשי מזה עניין גדול, לא תושיבי אותם לשיחה אלא כבדרך אגב או בעקבות חולשה שלך או שאלה שלהם תסבירי, ובכל פעם קצת, אני חושבת שהם לא יתייחסו לזה כאל משהו מאיים או מפחיד או משנה סדרי עולם.
&nbsp
אה, ותחזרי לדווח לנו איך היה.
&nbsp
בהצלחה!

בנוסף למה שכלנית כתבה

אני בעד להשאיר להם פתח פתוח לשאלות, שידעו שהם יכולים לשאול הכל באופן חופשי. אני חושבת שזה יכול לעזור לא לפתח פחדים. כן צריך להסיבר לילדים דברים בהתאם לגיל ולאופי שלהם ולא להפיל עליהם דברים כמו על מבוגר.
אבל ילדים מרגישים כשמסתירים מהם, וזה בעיקר מפחיד אותם. אם הם יודעים שאומרים להם את האמת, יש פחות מקום לפחדים ממה יהיה אם..

כתבת מדויק, שדברים יתנהלו בקצב שונה. וזה בעצם כל הסיפור. זו לא מחלה שמתים ממנה - וחשוב להגיד את זה לילדים, ושאפשר גם להשתפר ממנה. ושככל שיהיה פחות עומס עלייך כך יטב לכולם.

ונ.ב. לגבי מה שכתבתי בפסקה הראשונה שיהיה מותר להם לשאול הכל. אם יש משהו שאת לא בטוחה איך נכון להסביר להם ולענות להם, להגיד שאת רוצה לבדוק את זה ותחזרי אליהם עם תשובה כמו שנראה לך הכי נכון להסביר להם.
לא חייבת לענות באותו רגע אם את מרגישה שאין לך את התשובה המיטבית.

איך מספרים?

זו שאלה ענקית עם המון משתנים (גיל, אופי הילד ועוד) וכדאי לשקול יעוץ מקצועי - אפשר להיעזר ביועצת או פסיכולוגית בית הספר, עובדת סוציאלית של מרפאת שיקום ועוד. לי יש שני ילדים, קטנים יחסית (הגדולה בת שבע), עוד לפני האבחון היא חיה בפועל עם הורה חולה. לגבי שיחת ההסבר, השתדלתי להעביר מסר אחד קצר ופשוט, לאמא יש מחלה שהיא חיה איתה ולפעמים היא צריכה קצת יותר לנוח. מה שחשוב בעיניי הוא להשאיר ערוץ פתוח ואם יעלו קשיים או פחדים (לא הכל נקלט בשיחה אחת ואמא שלא מרגישה טוב זה דבר באמת מערער ומפחיד) אפשר לדבר עליהם כמה שרוצים וצריכים ומותר לצחוק על המחלה (אצלנו הילדים המציאו שם מצחיק למחלה וככה קוראים לה בבית) בעיניי זה הופך את כל העניין לפחות מאיים.

למעלה