איך מספרים לילדה ??

Shachars Mom

New member
איך מספרים לילדה ??

שלום לכולם, אני אמא לילדה נפלאה בת "רבע לשמונה" שנמצאת בתהליכי האבחנה האחרונים לצליאק. שחר אוהבת מאוד מאוד את כל המזונות הלא נכונים.... רציתי להתייעץ עם ניסיונכם, איך מספרים לילדה נבונה ובוגרת (אך פגיעה ורגישה) שאין יותר פתיתים, פסטה, וופלים וכו' ?? (יש , את המזונות האלה, אבל קצת "אחרת"...) אודה על תשובתכם !!!

יש לה סימפטומים כלשהם?

האם היא מקבלת כאבי בטן, שלשולים, בחילות או כל דבר כזה כשהיא אוכלת גלוטן?

Shachars Mom

New member
יש סימפטומים שיוחסו לדבר לא נכון

את כאבי הבטן ייחסנו ל"בית-סיפריתיס"... אבל בשל גובהה - החלטנו לערוך בדיקות דם - שם גילינו כי היא חיובית לציליאק ובנוסף גם חסרה בהמוגלובין וקיימת עליה בתיפקודי כבד. הביופסיה ניקבעה לשבוע הבא.

אז כאבי הבטן ושאר הבעיות

יכולים לעזור. אפשר להסביר לה שאסור לה לאכול את הדברים האלה כי הם יעשו אותה חולה ויעשו לה כאבים בבטן. אם היא לא גובהת אפשר להסביר גם עם זה - שאם היא לא תאכל אותם היא תגדל ותהיה גבוהה. אני אמנם לא מדברת מניסיון כלשהו עם ילדים, אבל אני מתארת לעצמי שיותר קל לגרום להם להימנע כשיש איזו סיבה מוחשית שהם מודעים אליה (וכאבי בטן ושלשול, או בכלל להיות "חולה" זה סיבה מוחשית שאפשר להסביר מה גרם לה ושזו הסיבה להימנע ממנו). אם לא היו לה סימפטומים כלשהם זה היה נראה לי יותר מסובך לגרום לה באמת להבין מה קורה ולהימנע. אני מתארת לעצמי שברגע שיגיעו חבר'ה עם ילדים צליאקים הם יוכלו לתת עוד עצות. אגב כדאי לנסות להתייעץ בפורומים נוספים שהבעיה דומה - למשל בפורום סכרת איך מסבירים לילד שאסור לו ממתקים, בפורום אלרגיות, ובכל פורום שבו עולה הצורך להסביר לילד שהוא צריך להימנע ממזון שהוא אוהב - אמנם המאכלים עצמם שונים, אבל אני מתארת לעצמי שעקרונות ההסבר וההתמודדות דומים.

Shachars Mom

New member
המון תודה ../images/Emo51.gif

אני אבדוק בפורומים אחרים ואחזור לכאן יותר מאוחר עפ"י עצתך. וכמובן אשאר פה עוד הרבה.... לכל החיים ....

שלום לך. המקסים שלי היה בן 8

כשאובחן הצליאק לפני 3 שנים. האם שיתפתם אותה בתוצאות בדיקת הדם? אנחנו לקחנו את חוסר הגדילה והלכנו איתו הלאה: אכלת אוכל לא מתאים אז הגדילה נעצרה, אבל עכשיו תאכל אוכל טוב ומתאים ותגדל טוב. (כיום הוא עדיין רזה אבל צמצם פערים בגדילה) הוא לקח את העניין ברצינות, התחיל לקרוא תוויות בסופר ולשים לב לדברים שהוא אוכל. כמו שאמרת בשאלתך: יש פסטה מותרת וופלים מותרים וכו'.הראי לה את הייתרון בכך שיהיו פחות כאבי בטן. מה שכן במידה ויש צורך, תנו לה להביע את הקושי לקבל את הצליאק, אבל כמובן שלא להרשות גלוטן.

נילוס11

New member
העצה הכי טובה היא ...

שכל הבית יעבור לאכול ללא גלוטן.(נכון זה לא קל ולא זול )

אמאעדי33

New member
ההפך

יש לי 2 ילדים חולי צליאק ואני רציתי שמהתחלה הם יבינו שהם אוכלים בצורה שונה. והכל מתחיל מהבית. אז נכון בהתחלה זה לא קל אבל דאגנו שיהיו להם תחליפים הולמים וטעימים לכל דבר. רציתי שיבינו שבחוץ כולם ממשיכים לאכול כרגיל אז החלטנו שגם אנחנו ממשיכים לאכול כרגיל. והאמת היא שזה עובד יופי. הילדים הבינו שכדי להרגיש טוב הם חייבים לאכול ללא גלוטן ובזכות מאמץ (גדול לפעמים) של המשפחה ושל החברים אנחנו מספקים להם תחליפים לכל חגיגה, לכל אירוע מחוץ לבית. המון בריאות לכולם

למעלה