איך מספרים לבן 4?

דרז

New member
איך מספרים לבן 4?

אני מקווה שאני בפורום הנכון. אני מתכננת לעזוב את הבית בימים האלו, עקב אלימות פיזית (מעט)/ נפשית(המון)/ מילולית(המון). הילד די מתוח, מצד אחד בגלל המצב בבית (אביו גם מתעלל בו נפשית) ומצד שני בגלל שאני אוטוטו צריכה ללדת (לקראת סוף חודש תשיעי). רציתי שהבעל יצא מהבית, כדי שיהיה יותר קל לבני, אך הוא לא מוכן לזוז מהבית, ואני שוקלת לעבור לבית הוריי לפחות עד אחרי הלידה ולחשוב אח"כ מה הלאה. אבל איך מספרים לבני?

seeyou

New member
ילד בן 4 קולט הרבה-

הוא מבין שהמצב במשפחה "מתוח" אך הוא מתרגל-הוא חושב שככה צריך להיות לא חושב שזה הזמן לספר לו על התלבטויות שלך העתידיות. אם בדעתך להתגרש,לפני שאת עוזבת את הבית,אפילו זמנית, היה רצוי להתיעץ עם עו"ד. מאחל לך לידה קלה הרבה בריאות יוסי

דרז

New member
אפשר הסבר למה רצוי

להתייעץ עם עו"ד לפני העזיבה? אין לי את הרצון להתייעץ עם אנשי מקצוע בתקופה זו, כי נפשית קשה לי, דואגת איך אני אתמודד עם הלידה לבד, ומצד שני מה אעשה עם ילד רגיש שיזדקק לי בזמן שאהיה בלידה/בית יולדות, הוא קשור מאד אליי, אביו בטח לא יוותר ולא יסכים שהוא ישהה אצל משפחתי, שמאד תומכת בי. אני גם לא יודעת מתי אלד, אני אמורה ללדת בכל רגע, ייתכן שהיום, ייתכן שעד עוד שבועיים, ייעוץ לא בא בחשבון בתקופה זו, או שאני טועה? אנא הסברים ברורים יותר... אני רוצה לעזוב את הבית לפני שאלד, שלא ווצר מצב שבעלי ילווה אותי את הלידה, הוא לא יוותר על זה. בימים הטובים הוא בעל תומך ואב אוהב, ואם אני מעצבנת אותו הוא הופך את עורו. אני כבר נפגעתי ולא רוצה אותו לצידי בלידה. (נפגעתי זה לא רק נפשית, הוא פצע אותי לפני כמה ימים, ע"י דחיפה,אני מסתובבת כעת עם חבורה גדולה באיזור פנים, ואני גם בהריון מתקדם מאד, ומצפה ללידה כמו שסיפרתי למעלה). לבית הזה אני כבר לא אחזור, אני בעד למכרו, חייבים לבנק משכנתאות זה כבר יותר משנה, וכל פעם הוריי משלמים, וכעת אני לא רוצה שהוריי ישלמו, מצידי שייקחו את הבית, אך שוב, הכל סובב סביב הילד, מה עם סביבתו הטבעית וכולי, זה מה שמעכב אותי.

seeyou

New member
לאחר הפירוט שלך אני בדעה...

לקבל יועוץ מעו"ד,למרות שהראש שלך הוא בלידה. להקדים יציאה להורים שלך ככול האפשר,תוך חיוך על הפנים למרות חריקת שיניים -הכוונה עם בעלך תגידי לו שאת לוקחת את הילד איתך על מנת שיהיה לו יותר שקט בבית ולא בגלל היחס שלו כלפיך.... הוא לא צריך לדעת את כול הכוונות שלך... אם הבעל עלים-עו"ד צריך לדעת. עצה של אנשי פורום לא שווה כליפת שום ביחס לעצה של אדם המכיר את החוק ומוכן-תמורת תשלום-לשמור על הזכויות שלך.

meshi4

New member
מסבירים לילד ש........

אבא ואמא לא מסתדרים.בלי לפרט ובלי להסית נגד האב. שיהיה לך בשעה טובה ובמזל טוב.

s h o o s h a

New member
איך לספר?

אני יכולה להניח שהילד, על אף גילו הרך, מבין את הדברים ומדבריך, אף חש אותם על בשרו. בדרך פשוטה ובשפה בהירה לספר על הפרידה המתקרבת. ממליצה בחום לעשות זאת יחד עם פסיכולוגית או איש/ אשת מקצוע כדי להגיע למינימום פגיעה. יודעת גם שיש בתפוז פורום שיוכל לענות לך באופן מקצועי יותר (אם אינני טועה, בניהולו של גרא) אולם פרח שמו מזכרוני. אודה למי מהמשתתפים שיודע את שם וכתובת הפורום לצרפו לכאן.

דרז

New member
גם אני אודה אם תרשמו

מה שם הפורום. יחד לא נוכל לעשות, בעלי לא מסכים לשמוע על ייעוץ/אנשי מקצוע.

seeyou

New member
פורום ייעוץ פסיכולוגי-קבלי דוגמא...

...... קטליאה נושא: רצוי לפנות ליעוץ לפני הבשורה תוכן: הנושא מאוד מורכב ,רצוי שתפגשו פסיכולוג לפני ותגבשו את הדרך לבשר לו. עקרונית צריך להיות כמה שיותר ברורים ."אימא ואבא מתגרשים ,הם מפסיקים לחיות יחד אבל הם תמיד ישארו יחד עבורך ויאהבו אותך". בדרך כלל מתעוררות שאלות כמו עם אמא ואבא כבר לא אוהבים אחד את השני אז אולי גם יפסיקו לאהוב אותי? רצוי לחשוב לפני על השאלות שיעלו .ילדים בגיל הזה ישאלו שאלות קונקרטיות שנוגעות לחיים שלהם. רצוי לא לבצע שינויים דרסטיים בחיי הילד במקביל . הוא עשוי לשאול אתם עדיין אוהבים אותי ? אצל מי אני אחיה ? מתי אני אראה את אבא [עם נשאר אצל אמא]? מי יכין לי אוכל בבוקר ? האם אני אלך לאותו גן? חשוב מאוד כאמור להבהיר שלמרות השינוי בחיים של המשפחה חייו ישארו יציבים . אשמח לענות על שאלות ספציפיות. קובי התגובה שלך

לצערם של רבים אין הורות שווה!

הורות שווה דוגלת בחלוקה שווה בין האם והאב בגידול וטיפוח הילד. לצערינו הכוונה נהדרת אבל המציאות שונה לחלוטין. לדעתי עלייך לעבור לבית הורייך עם הילד. ללדת בשלום את היילוד ואח"כ לטפל בנושא הפרידה. תוכלי לקבל ייעוץ חינם במחלקת הרווחה במקום מגורייך בקשר לאיך מסבירים לילד בן 4 את עניין הריחוק מהאבא. וקחי לך עו"ד שידאג לאינטרסים שלך ושל ילדך. בהצלחה.

דרז

New member
תודה על כל התשובות

אני כעת מארגנת את כל מחשבותיי, ואגיע להחלטה בהקדם. תודה

למעלה