איך מסבירים

Lyosub

New member
איך מסבירים

מה זה מו"ד לילדה בת 7? ניסיתי לקפוץ ישר למים ולתת לה 2 מצבים לדוגמה. בראשון זה היה מפגש נייטרלי שבה הפעולות שלה הכתיבו את המשך המפגש (והוא הסתיים ללא קרב) והשני היה היתקלות באורק. היא די אהבה את הרעיון שהיא משפיעה על הסיפור אבל די פחדה מהתיאור של האורק וביקשה ממני שנמשיך אבל בלי קרבות. לא אמרתי לה מילה על שיטה כלשהי אלא רק הראתי לה את הספר לשחקן והשתמשתי בקוביות כדי שתראה שלא הכל קבוע מראש (למרות שבמקרה הזה זה כן היה). אם יש למישהו רעיונות אני אשמח לשמוע.

דרגורן

New member
7 זה גיל קצת צעיר...

הייתי עוזב את הרעיון של מו"ד ועובד על סיפורים שהיא בוחרת מה יקרה בהם. לדוגמא להתחיל לספר לה סיפור ילדים ידוע (או מומצא) ובמהלכו לתת לה את אפשרות הבחירה. אפשר להתחיל עם סיפורים כגון: ג'ק והאפונים, זהבה ושלושת הדובים, שלגיה, ליכלוכית וכו' ככה נשארים בסיגון שמתאים לגיל (סיפורים) אבל מערבים אלמנטים ממשחקי תפקידים...

AndyBear

New member
אם כבר סיפורים ואגדות...

יש למישהו איפה אפשר להשיג את ספר המשחק(שהוא גם ספר החוקים לפי מה שאמרו לי) של PupetLand(שאין לי מושג אם הוא חינמי או לא)

Ferenheit

New member
אין כזה דבר צעיר מדי

לדעתי בכל אופן. את צריכה לנצל את הפחדים שלה ואת המשחק כדי לטעת בה ביטחון. תכיני אותה במשך זמן ארוך לקראת היתקלות עם אורק אבל הפעם תני לה להרגיש עוצמתית ותני לה לבחור האם היא מעוניינת להיתקל בו או לא. התוצאה יכולה להיות טובה. אני _לא_ אומר זאת כהמלצה לשחק עם הראש של ילדים קטנים ולשגע אותם ומזהיר אותך שלחשוב פעמיים לפני כל דבר, אבל אני מאמין גדול בכוח החינוכי-חברתי של משחקי תפקידים. ביטחון עצמי זה האתגר הכי קל במובן זה להעביר דרך מ"ת.

Landei

New member
לא צעיר מידיי...

כמובן שזה תלוי בילדה עצמה. אני התחלתי לשחק קצת לפני גיל 9 ונהנתי מעוד. עדיף פשוט שתביא אותה למשחקים של הקבוצה שלך, ותן לה דמות - תגיד לה בהתחלה רק את התאור שלה (גזע, איך היא נראית, מה המקצוע שלה... אל תכנס לפרטים. את הקוביות והכללים תשאיר לעצמך ותטיל במקומה בכל פעם). ילדים קולטים מהר. תוך 3-4 מפגשים היא כבר תדע את רוב הדברים הבסיסיים.

למעלה