איך מסבירים

אור 345

New member
איך מסבירים ../images/Emo17.gif

הילדונת שלי בת שנתיים, עד לאחרונה לא היתה בשלה לגמילה מחיתולים, ורק בשבועיים האחרונים החלה להתעניין בסיר שלה שמונח בחדר השרותים, וכעת היא מבקשת לשבת עליו אבל זה רק משחק מבחינתה. היא יושבת שניה וקמה. איך מסבירים מילולית את עניין עשיית הצרכים בסיר? אני מרגישה שהיא בכלל לא מקשרת בין הפעולה עצמה ואפשרות של השליטה שלה בביצוע של הפעולה בסיר (או בחיתול). כאילו מבחינתה זה יוצא כשצריך, ומבחינתי אני צריכה לעשות את החיבור של ההסבר עבורה שאפשר לעשות את זה בסיר. אז מה אומרים לה? תודה

buba300

New member
פשוט לדבר = להסביר

שבסיר עושים פיפי כמו שאמא ואבא עושים באסלה. שכל פעם שיש לה פיפי שתגיד ותעשה כמו גדולה בסיר. להוריד לה את הטיטול ולהושיב אותה בסיר ולנגב. היא מבקשת להוריד לה את הטיטול? היא עם תחתון?

אור 345

New member
היא עם טיטול

ילדים מבינים בגיל הזה שהשליטה בסוגרים יכולה להיות בידיהם? היא מבקשת להוריד טיטול כדי לשבת על הסיר אבל מאותו רגע זה פשוט משחק. היא מבסוטה מעצמה, קמה די מהר וזהו.

בינתיים תני לה להמשיך לשחק איתו

ותמשיכי להסביר מילולית מה עושים שם בדיוק. במשך הזמן,תנסי להוריד לה טיטול ולהסביר לה מה צריך לעשות. אני בכלל חושבת שגמילה צריכה לבוא מהילד,הוא יודע מתי הוא מוכן. גיל שנתיים הוא צעיר עדיין,היא יודעת להוריד לבד את המכנסיים?

אור 345

New member
כן, היא יודעת להוריד חלקית עד הברכיים

ואז מבקשת "להוריד מכנסיים" "להוריד טיטול".

פלגיה

New member
היא ממש בתחילת הדרך

והתעניינות בסיר זו התחלה מצויינת. יש המון דברים שאני אוהבת לקרוא להם טרום גמילה וכתבתי עליהם באריכות בבלוג שלי. הקשר בין הישיבה לתחושה יגיע בהמשך הדרך, אל דאגה.

../images/Emo207.gif איך מתחילים גמילה והאם כדאי

דגן בן שנה ו-9 חודשים (ושבועיים
) הוא הולך למשפחתון שבו הוא הכי קטן ויש ילדים בני 3 ומן הסתם , רוב הילדים כבר גמולים. הוא כנראה מושפע מהם כי הוא התחיל להיות מודע ליציאות שלו: בהתחלה אמר שיש קקי אחרי שעשה ולאחרונה מבשר שיש קקי לפני שעושה. גם על פיפי הוא מכריז אבל רק אם הוא בלי חיתול לפני המקלחת. הוא גם מכניס ידיים לטיטול ולטוסיק , מריח ובקיצור - מאוד מתעניין... לאחרונה הוא מודיע ומחכה לתגובה (כמו הילדים בגן שמודיעים ואז הגננת לוקחת אותם לשרותים) והוא נראה מאוד מבולבל כשאני אומרת לו שיעשה בחיתול (אם כי הוא עושה). האם זה זמן לישבנון / סיר? לא רוצה להתחיל מוקדם מידי, לא רוצה להכנס למעגל של צפיות ואכזבות כי אני לא בטוחה שהוא מוכן ומצד שני - למה בדיוק אני מחכה? שיצעק לי במגאפון שהוא מוכן... האם ישבנון מתאים למצב כזה או שלהתחיל עם סיר? תודה לעונות

פלגיה

New member
תקראי את הקישור ששמתי מעלייך

ואם יש לך עוד שאלות קונקרטיות - אשמח לענות. ולטעמי אין דבר כזה "להתחיל מוקדם מדי" יש "לצפות יותר מדי" אבל כל עוד הציפיות ריאליות, התחלה מוקדמת היא רק ברכה. (ובגיל צעיר שכזה סיר עדיף בהרבה כי הוא יותר מתאים למידות ומאפשר יותר עצמאות)

יש לי שאלה

קראתי את השרשור שמעליי. הילדה שם כבר מורידה מכנסיים ואומרת במילים "להוריד טיטול" אך דגן ממש לא עושה את זה. הוא רק מכריז קקי לפני שעושה... והוא באמת ממש קטן בגיל. אני לא מצפה לכלום אבל האם להושיב אותו על סיר ולהגיד לו שכאן עושים קקי זה לא משדר ציפיה? אשמח לדעת למה התחלה מוקדמת היא ברכה. ועוד שאלה - יש שתי בנות בגן שלו בסביבות גיל שנתיים שמוכנות לגמילה כבר המון זמן (חודשים , הן מורידות מכנסיים וטיטול ומבקשות) , האמהות לא רוצות לגמול , כל אחת מהסיבה שלה. האם נוצר כאן נזק כלשהו? ועוד שאלה שלא קשורה - למה יש ילדים שהינם מאוד מפותחים וגדולים בגיל (נגיד מעל 3) שעדיין אינן מוכנים להיגמל?

פלגיה

New member
כמה תשובות

לטעמי לא חייבים להוריד חיתול כתנאי מוקדם. מה שחשוב זה שהוא מודיע לפני שהוא עושה, וזה אומר שהוא מרגיש, שהוא מקשר בין התחושה למה שקורה, ושבעצם הוא מוכן להתחיל בתהליך.
להושיב על סיר לא ישדר ציפייה אם את לא תשדרי את הציפייה הזאת. בשבילו זה יהיה סתם משחק, בנוסח "בוא ננסה". אם לא יפריע לך במקרה שהוא לא יעשה כלום (ויעשה רגע אחר כך כשתלבישי לו חיתול), שום נזק לא ייגרם.
התחלה מוקדמת היא ברכה בגלל החיסכון הכספי, בגלל שהיא נותנת לילד הזדמנות טובה להתחבר לגוף שלו, בגלל שיש המון זמן ובגיל מאוחר יותר כבר מתחיל לחץ מהסביבה, ובגלל שלא נכנסים לעימותים ומאבקי הכוח שאופייניים לגיל שנתיים וחצי.
שתי הבנות בגן - אני לא יודעת אם ממש נזק, אבל יכול להיווצר עיכוב בגמילה בעתיד. כי כרגע מה שכל אימא בנפרד משדרת לבת שלה הוא "תתעלמי ממה שהגוף שלך מאותת לך" וזה לא ברור מאליו שברגע שלאימא כן יהיה נוח, הילדה תצליח להיזכר בתחושות ובעשייה. עכשיו - יש לפעמים סיבות טובות מאוד לדחות גמילה גם כאשר הילד מוכן (למשל אם יש אח קטן בדרך, או אם המשפחה עומדת בפני מעבר משמעותי אחר) ובגלל זה אני לא רוצה לדבר על נזקים, אלא להסביר למה לא כדאי להתעלם. במקרה שבו יש סיבה טובה לא להתחיל גמילה מעשית, אני ממליצה כן לשמר את התחושה, לפחות בהכוונת הליכה לשירותים כדי לעשות שם בחיתול ולא בכל חדר אחר.
ילדים שלא מוכנים לגמילה בגיל שלוש: יש כמה סיבות לדעתי. אני אמנה חלק מהן: יכול להיות כמו בסעיף הקודם - שהילד היה מוכן בעבר ולימדו אותו להתעלם, יכול להיות שההורים שלו מפרשים בצורה נרחבת את האמירה "שהגמילה תבוא מהילד" ומחכים לאיתות מפורש יותר ממה שהוא כבר מאותת, ויכול להיות שיש לילד תת-תחושתיות ושהוא באמת לא מרגיש בעשיית הצרכים שלו.

תתחילי...

הוא מראה סימנים של גישוש,זה מצוין. אני התחלתי ישר עם מקטין אסלה אבל קניתי בהמשך גם סיר,שיהיה. נתתי לו "להתידד" איתם. לקח זמן ,אבל אצלי הוא פשוט גמל את עצמו אחרי שנסיון הגמילה הראשן שבא ממני נחל כישלון,מסתבר שהילד שלי,אם לא הולך לו בצורה טובה מההתחלה,לא רוצה שילך בכלל,לכן ביקש חיתול. כשדגן מודיע שיש לו תושיבו אותו על הסיר/שירותים ותני לו לעשות,הוא יקשר בין הפעולה למקומה. אם לא תנסי לא תדעי. בהצלחה

למעלה