איך מסבירים לנכד

itaf10

New member
איך מסבירים לנכד

היה לי בן זוג תקופה די ארוכה- שנתיים. ונפרדנו. במהלך השנתיים נכדי פגש בו מספר פעמים. הנכד בן 6 פיקח במיוחד. באחד השיחות הטלפוניות שלו, הוא שאל: "איפה הסבא השני? (למרות שאף פעם לא הצגתי אותו כסבא שלו). אני בטוחה שהשאלה תשאל פעם נוספת. ולי אין כל מענה. מה הייתן עונות לילד? יש למשהו נסיון בדוגמא דומה? לתשובה הוא "איננו" תהווה סיטואציה למקרה של הסבא הראשון. הסבא שלו נפטר ממחלת הסרטן. הילד אינו יכול לשכוח אותו.

אין בעיה לספר לנכד את האמת

סבתא כבר לא גרה עם X ,רבנו וX עבר לבית אחר ... האמת היא השקר הטוב ביותר ... ואם הוא ילד נבון יבין אולי ישאל עם רבתם כמו שהוא רב עם חבריו . אנו הרבה פעמים עושים טרגדיה מדברים שלגביהם הם מובנים מאליהם . סומכת עליך שתמצאי את הדרך ...
טלי .

emmy5

New member
איתף יקרה ,ילד נשאר ילד

את צריכה לאומר לו שזה לא הסבא שלו , הוא היה חבר של סבתא ..אבל הוא לא הסבא שלך . לסבתא יש ידידים או חברים , אבל לא סבא שלך ..לא כל החברים של סבתא ,הם גם סבא שלך .. הוא אוהב אותך , אתה כמו הנכד שלו , אבל לא הסבא שלו .. מעניין לראות איך הנכדים מקבלים את כל הסיפור הזה ..

itaf10

New member
תודה טלי ואמי

שבוע טוב לכולם
ברור היה לו מהתחלה שהוא רק החבר של סבתא. עצם העובדה שהחבר היה גר עם סבתא באותו בית, "כנראה" הוא חשב סבא שני שלו. כשתגיע השאלה, נצטרך להתמודד אספר לכם במקרה והיא תשאל, ומה היתה התגובה.

yamkachol

New member
מפשטים בצמוד לאמת.

היי איטאף 10... נראה לי שאת יכולה לספר לו ש....(נאמר - "איציק" שמו), היה חבר טוב של סבתא, אבל בזמן האחרון לא נעים לכם ביחד. ניסתם כן להשאר חברים אולם ראיתם שאינכם מצליחים והחלטתם להפרד. שלא רוצים להיות יותר חברים. למעשה, נראה לי שבמצב כזה, (הכוונה לפעם אחרת אם תיהיה...) בו הנכד מכיר טוב את החבר (כנ"ל אם זה בן שמכיר את החבר הטוב של אמא), מתאים להכין אותו לקראת הפרידה. יתגן שהדרכה מקצועית יכולה להקל על עיבוד הפרידה בדרך טובה. אפשר לספר לא שעוד כך וכך ימים הסבתא והחבר כבר לא יגורו ביחד, ולא יהיו יותר חברים וכו' וכו'. לא כועסים או כד'- וגם (רצוי), שאם הנכד ירצה לפגוש את החבר של הסבתא, לאפשר לו זאת. (להשתדל). אפשר לדבר בטלפון. להסביר שה נראה לי שהכיוון הזה מתאים לילד. כל טוב לך.

למעלה