איך מסבירים לילד

ajr123

New member
איך מסבירים לילד

שאבא שלו לא מעוניין להכיר בו, למרות שהאבא יודע שהוא הבן שלו?

א ש לי

New member
מה הבנתי ממשפט אחד שכתבת...

"למרות שהאבא יודע שהוא הבן שלו"? נשמע כאילו הבאת את הילד בלי רצון של האבא או בלי שהוא היה נוכח בהריון?.

ajr123

New member
האב רצה בילד בדיוק כמוני

האב ידע על ההריון והיה איתי חלק מתקופת ההריון

א ש לי

New member
אז הבנתי נכון

לא היה איתך במחצית האחרונה של ההריון זאת אומרת שידעת זאת חודשים לפני שילדת ובטח לקחת את זה על עצמך מניחה שאת יודעת את התשובה. חבל, כואב ועצוב.

תלוי

בן כמה הילד? האם הוא נולד למציאות הזאת או שפתאום נחתה עליו מציאות שבה האב לא נעלם מחייו? לא הייתי מציעה לדבר רעות על האבא הזה... הילדים מבינים את המציאות יותר ממה שאת חושבת ולמסקנות הוא יגיע לבד... לפעמים האבא מתנהג בצורה אכזרית בגלל ההלם שקיבל כתוצאה מפרידה או תוצאה אחרת ולפעמים זה האופי. אם ההתנהגות היא בסמוך לפרידה והפגיעה שלו קשב אז יש סיכוי שכשיעבור הזעם הוא יבין את הטעות ויתקן אותה..... אל תוסיפי שמן למדורה

ajr123

New member
?

הילד תינוק והוא נולד למצב זה, אני שואלת לגבי העתיד ולשאלות שעלולות להגיע. אני כמובן לא מתכוונת לדבר רעות על האב זה לא יועיל לאף אחד.

m i c h a l i

New member
בוקר טוב ../images/Emo13.gif

מצרפת קישור מתוך הטאגליינס של הפורום והשאלה נמצאת גם בשאלות הנפוצות של הפורום. כעיקרון, חשוב לומר את האמת ולא להסתבך בשקרים למינהם שכן יש להם נטייה להתגלות. לומר את האמת ובכל פעם להתאים את התשובות לגיל הילד. יש עוד עיצות ורעיונות בקישור שצירפתי.

סיוולה

New member
אני בזמנו נכנסתי להריון מגבר

שעימו עמדתי להתחתן, ועם התקדמות ההריון ראיתי עם מי אני הולכת לחיות, אז קמתי והלכתי. התגובה שלו - להעניש אותי - או בעצם את הילדה - שהוא מסרב לראות אותה עד היום (היא עוד מעט בת 11 שנה. מזונות = הוא משלם. לראות אותה - הוא מסרב, בטיעון המדהים "שהוא לא רוצה לגרום לי אושר על פני החיים האלה". אז ככה, אני כל פעם הגבתי בהתאם להבנה שלה. לדוגמא, כבר כתבתי את זה בעבר, אבל אחזור על זה שנית, בין השנים שנתיים עד חמש, התמקדנו בקלטות המבורכות, אני לא יודעת אם שמת לב, שרוב הקלטות, רוב הדמויות מילדותינו (שלגיה, כיפה אדומה, עמי ותמי), אלו הן דמויות שגדלו בחסר, אבל הן בכל זאת אהובות ומאושרות. וכך הסברתי לילדה שלמרות החסר של האב, אני וכולם אוהבים אותה. כשהיא גדלה קצת יותר, הסברתי לה, שיש לו את הבעיות שלו, והבעיות הן אצלו, היא כמו שהיא קסם של ילדה, שעובדה שלא רק אני ובני משפחתי וחבריי וחברותיי, וכנ"ל חברותיה, גם כל בני משפחתו אוהבים אותה, אז אם כל כך הרבה אוהבים אותה ורוצים בקרבתה, זה מראה שהבעיה לא יכולה להיות אצלה, אלא אצלו. משהו בו לא מפותח (זה ורסיה א'). לחיים חוקים משלהם, ראי תקדים דודו טופז והאמא של ילדו הראשון (שכחתי איך קוראים לו, אני זוכרת רק את עומר מבר ששת, ויהונתן מהאחרונה), לגדול פשוט שכחתי, והוא נולד מקשר מזדמן (כך הגדיר בזמנו טופז) את הקשר עם המאפרת מתי הלחמי. ותרא, הזמן עושה את שלו, ודודו טופז אדם מקסים, למד לקבל את הילד הזה, לאהוב אותו, ולהיות שם בשבילו. אז למדי, לא לאבד תקוה, כי האמונה היא מעל לכל, ומה שאנו מאמינים בו זה מה שאנו מקבלים. אז תשלחי אמונה לעולם, שהאבא הזה ירצה להיות החיקוי של דודו טופז באבהות, שאני מצדיעה ומפרגנת לו. ורד

נירה63

New member
גם אבא של בני לא רוצה להכיר בו

מידי פעם עולה השאלה של הבן שלי, כיו הוא בן 10 ואני כל פעם עונה בדיוק אותה התשובה. "אבא שלך בחר שלא להיות איתנו בקשר, זו הבחירה שלו והיא כנראה נעשתה מתוך חוסר יכולת להתמודד עם קשיים." וכשהבן שלי ממשיך ולוחץ אני ממשיכה ואומרת לו: ההפסד כולו של אבא שלך, אנחנו תמיד נשמח לארח אותו כאן,ף ואם הוא בחר אחרת זו הבעיה שלו." האמיני לי שהבן שלי חי עם זה בשלום רב.

למעלה