איך מסבירים לילד

yulilior

New member
איך מסבירים לילד

הבן שלי חזר אתמול מהגן ושאל אותי למה יש הורים שפוגעים בילדים שלהם (הוא בן 4.5) אני לא נותנת לו לראות חדשות בדר"כ ולכן שאלתי אותו למה הוא שואל? הוא הסביר שX מהגן סיפר לו על אמא אחת שלא נתנה לילד שלה אוכל ואבא אחד ששם לילדה שלו שקית על הראש עד שהיא מתה. הייתי קצת המומה מהפרטים . דיברנו קצת שאלתי אותו אם הסיפורים הפחידו אותו. הוא ענה שלא ושהוא יודע שאמא ואבא אף פעם לא יפגעו בו אבל הוא התעקש לדעת למה הורים פוגעים בילדים. איך אני יכולה לילד שלי משהו שאני בעצמי לא יודעת או מבינה?

../images/Emo10.gif

הכי העציבה אותי השורה האחרונה שלך, איך תוכלי להסביר משהו שאת בעצמך לא מבינה.... קודם כל מרגיז אותי בכלל שהילד שלך בגילו הרך כל כך נאלץ להיחשף לכאלה סיפורים, מי ההורים המטומטמים שנתנו לילד שלהם לשמע שיחה בנושא או לשמע כאלו דברים, אה? קשה לי לענות לך, בחיי.... נראה שהייתי מנסה להרחיק את הסיטואציות האלו כמה שיותר מהמציאות שלכם ואומרת שמדובר על אנשים שיש להם מחלה בנפש ובגלל זה הם עושים מעשים כאלה

אני חושבת שאת יכולה לענות לו בדיוק

מה שאני עונה לבעלי כשהוא אומר שהוא לא מבין את זה. אני אומרת לו: "אם היית מבין זה היה רע מאוד." תסבירי לו שלא תמיד אנחנו יכולים להבין התנהגות של אנשים ושיש דברים שאם אנחנו לא מבינים זה הופך אותנו דווקא לאנשים טובים יותר.

yulilior

New member
קצת מסובך לילד בן 4.5 לא?

נשמע לי קצת פילוסופי מדי , לא?

משיחות עם הבת שלי (כולה בת שנתיים)

הם מבינים הרבה יותר ממה שאנחנו חושבים. תפשטי את זה. תראי לאן זה יתפתח ומה הוא עוד ישאל בהמשך. לפי זה תדעי. לנסות תמיד אפשר. בכל מקרה, תעדכני אותי מה ענית לו ואיך הוא הגיב. מעניין אותי לשמוע.

חושבת על השאלה שלך מהבוקר../images/Emo10.gif

ולא ממש יודעת מה לענות. אני חושבת שהייתי פשוט עונה לו שאין לי תשובה ושגם אני לא יודעת למה יש אנשים שעושים דברים כאלה. אלוהים ישמור

מנסה לענות על שאלה קשה ועצובה

הייתי אומרת מה שהרגשת - שאת בעצמך לא מבינה. שיש דברים בחיים שאנחנו לא תמיד מבינים וטוב שכך (כך שזה בסדר שהוא לא מבין)... שלפעמים אנשים מתנהגים לא יפה ובצורה מאוד מאוד מאוד רעה אבל ככה גם מטפלים/מענישים את האנשים האלה ולא נותנים להם להמשיך לפגוע... ושזה נורא נורא חריג מה שהאיש הרע הזה עשה. זה מה שעולה לי בראש, המציאות נחשפה בפניו ועכשיו צריך לעשות עם זה משהו.. מה שעלה לי בראש זה להסביר שזה רע, חריג ולא נפוץ - כלומר, זה רחוק מהמציאות הטבעית שלו. ושיש עונשים על דברים כאלה ושהאיש הזה לא יכול לחזור על זה שוב. כלומר, לתת איזה הפי אנד (כמו באגדות) מקווה שזה יכול לעזור

ועוד משהו

אולי את יכולה להקריא לו סיפור שתמצאי בו הקבלה מטאפורית (דמות רעה/זאב רע/אריה רע או כל חיה אחרת שתמצאי בספרות) ותסבירי לו באמצעות הסיפור.

ואני פשוט הייתי אומרת מה ששאלת וענית לעצמך

איך להסביר לילד, להגיד לו שאת בדיוק כמוהו לא מבינה איך אנשים עושים את זה , כי יש כל מיני סוגים של אנשים בעולם וכל מיני הורים וגם את לא מבינה איך הם מסוגלים לעשות את זה וזהו...... אם הוא ימשיך לשאול אז צריך לחשוב על עוד תגובות. אבל לפעמים אם בתאל שואלת אותי שאלות אני לא מתביישת להגיד שאני לא יודעת לא מבינה/לא יכולה. זה מראה שאנחנו אנושיים ולא כל יכול. לפי דעתי........

lilend

New member
הייתי אומרת שזה משהו שאני לא מצליחה להבין

כי הם כל כך שונים מאיתנו וחושבים כל כך אחר מאיתנו בעוצמות כאלו שאני לא מצליחה להבין את זה. הייתי מסבירה שכמו שאני לא מבינה איך יכולים אנשים לגנוב (כי זו הדוגמה הכי פחות מאיימת) כי המחשבה שלהם כל כך רחוקה משלי וכל כך לא הגיונית בעיני שאני פשוט לא מצליחה להבין אותה. אני חושבת שזה יחדד את המסר שלו זה לא יכול לקרות (אף שהוא אומר שהוא יודע את זה, זה לא בהכרח נכון).

yulilior

New member
דיברנו שוב

היה לי מאוד קשה. הסברתי שזה אנשים מאוד חולים ורעים אבל מאוד שונים מאיתנו. הילד המדהים שלי אמר בפשטות "אמא, אסור לאנשים כאלו לגדל ילדים כי ילדים צריכים שיאהבו אותם " אמרתי לו שהוא צודק במאה אחוז.

למעלה