איך מסבירים לילד בן 5 מה קורה בארץ

אילנית03

New member
איך מסבירים לילד בן 5 מה קורה בארץ

הוא קולט את הלחץ שלנו, הוא מבין שיש משהו לא שיגרתי , הוא לא שואל שאלות, אבל הלחץ שלוך בא לידי ביטוי בהתנהגות במיוחד לאור העובדה שחלקגדול מהמשפחה הם תושבי הצפון, איך מסבירים בלי להלחיץ יותר?

שי ז.

New member
גם מיכל שאלה והסברנו לה

שיש בלבנון איש עם כובע מצחיק שמתנהג לא יפה וזורק עלינו אבנים אז צה"ל הלך להסביר לו שזה לא יפה ואם לא יפסיק אז מישהו עלול להיפגע מזה.

אילנית03

New member
בת כמה מיכל?

כי אירמי שלי , לא קונה הסבר כזה זה מעצבן אותו שמתיחסים אליו כמו לתינוק אבל אני לא רוצה לחשוף אותו למציאות יתר על המידה,

גם לכם יש מיכל../images/Emo9.gif

שם מדהים

שי ז.

New member
יש שמות כל כך יפים בתנ"ך

אני לא אוהב שמות יוניסקס או שמות של חיות או חפצים. ככה הגענו למיכל עם הגדולה וליעל עם הקטנה (ואנחנו חילוניים גמורים).

T noki

New member
עודדי בן כמעט 4, בוגר לגילו ושואל

הסברנו לו שיש אנשים רעים = מחבלים (בכוונה לא אמרתי ערבים) שרוצים לירות עלינו טילים, ולכן אנחנו צריכים להיות בחדר מיוחד חזק מאד נגד טילים, שהחלון שלו מזכוכית מיוחדת נגד טילים. היום הייתי צריכה להסביר לו למה אין גן, ולמה סבתא (מהצפון) לא באה. הסברתי שהטנקים והמטוסים שלנו יורים על האנשים הרעים ובסוף אנחנו ננצח ואז נוכל לצאת מהממ"ד. הוא הבין, כמה שאפשר בהתאם לגילו, וכל בוקר שואל אם כבר כל הרעים מתו. אני לא יכולה לא לספר לו כלום, כי הוא שואל למה אנחנו בממ"ד, ומה קורה.

למעלה