איך מסבירים לבעל?

אגמצו9

New member
איך מסבירים לבעל?

שזה עדיף שהבת 16 תביא את החבר הבייתה , לפעמים גם בשעות הערב המאוחרות , מאשר שלא תהייה בבית כי היא נפגשת איתו בחוץ.
זה בעלי בנישואים פרק ב' , כך שהוא לא אבא שלה.
אבל יש וותק של 10 שנים יחד. עם ילדים משותפים.
הוא טוען שמפריע לו הנוכחיות של אדם זר שאינו מכיר בשעות מסויימות בבית.
אותי כמתבגרת לא הגבילו.
הוא לא היה בסיטואציות האלה בהבגרותו והכל נראה לו מוגזם...
אני מעדפיה להכיר את החברים ולא להגביל מדי.
יכול ליהיות מצב מבחינתי גם של חבר שישן אצלנו בעתיד, פעם בכמה זמן.

נומלה

New member
מסבירים לו

שזה חשוב לך ושגם את עושה דברים שחשובים לו. ושככה זה בזוגיות, לפעמים מתפשרים אם לשני זה מאוד חשוב. אבל את צריכה להבהיר לו שלך זה מאוד מאוד חשוב. הנימוקים שלך? כנראה שלא עושים לו את זה, אבל תנסי לבקש בתור משהו בשבילך. ו... כן, צריך גם ללכת לקראתו. לנסות לקבוע כללים שיאפשרו לו לבלוע את הצפרדע יותר בקלות. אולי לתחום במספר הימים בשבוע. אולי משהו אחר.

אימם

New member
זה תהליך

גם החצי שלי לא אהב שביתי הביאה את החבר (הראשון) בשעות מאוחרות
ואפשר להבין את זה כי כשמגיעים הבייתה אחרי יום עבודה מתיש, רוצים להרגיש הכי נוח וחופשי בבית.
בנוסף לעובדה שבד"כ אבות מגוננים מאוד וקשה להם לשחרר ולחשוב שהבת מקיימת יחסים.
כמוך, חושבת שעדיף שהבת תביא את החבר הבייתה גם מבחינה זו שזה משדר יותר רצינות,
גם כי אתם רואים מי החבר ותוכלו לשפוט לפחות ממראה עיניים ושיחה קצרה (ולקלוט אולי גם מעבר למה שהבת רואה)
ואולי זה בעצם הכי חשוב.
אבל אולי הכי טוב כאן זה לתת לדברים לזרום ולקרות...אולי המינון של הביקורים שלו לא יהיה כזה גבוה ומפריע,
אולי הבעל יתרגל לנוכחותו עם הזמן...

יש לו בעיה עם אורחים מאוחרים באופן כללי?

יש לו בעיה באופן כללי עם אורחים שמסתובבים בבית בשעות מאוחרות?

או שמדובר רק באורחים מהמין הגברי?

אם הבעיה היא רק באורח החבר - מה מפריע לו בזה?

אגמצו9

New member
הבעייה שלו עם חברים מהמין הגברי

עובדה היא שבנות ישנות אצלנו גם.
טענתו היא שלא נוח לו עם זה ובשעות מסוימות הוא רוצה להרגיש בנוח בבית.

הכל התחיל כשאמרתי אתמול בערך בשעה 8 בערב שיכול ליהיות שהחבר החדש של הבת יגיע.
זה היה אחרי שמספר פעמים ביקשתי ממנה להכירו אחרי שחודש וחצי הם מתראים .
(ראיתי אותו רק לרגע פעם אחת.)
בסוף החבר לא בא, אבל זה הביא לשיחה היום עם בעלי .
הוא אמר היום שלא מתאים לו שיסתובבו יותר מדי אצלנו בבית..
אמרתי שזה עוד לא קרה פעם אחת אפילו אז למה הדיבורים.
טען שרוצה להכין אותי.
אולי זה נובע מהניסיון שהיה לנו עם החבר הקודם שהיה "תכשיט" ולא אהבנו את הקשר.
החבר הקודם גם לא היה מגיע בשעות מאוחרות , יותר הגיע כשלא היינו בבית.
אני מעדיפה שהיא תהייה פה.
בגילה הורי הרשו לי שהחבר יבוא גם לישון.
בעלי לא מכייר דברים כאלה.. שמרני.
ולא מתגמש.

עדיין לא מובן מה מפריע לו

הוא רוצה להרגיש בנוח בבית, אז הוא לא מרגיש בנוח כשיש אורח בן, אבל הוא כן מרגיש בנוח כשיש אורחת בת? ועוד כזו שנשארת לישון?

אולי זו ראק אני - אבל כשלי אומרים שמשהו מפריע, אני מעדיפה שיגידו לי את האמת. ואם הוא אומר שהבעיה היא ש"מסתובבים בבית", אבל לא זה באמת מה שמפריע לו - איך אפשר לפתור את הבעיה?

אבל בכל מקרה - אני חושבת שצריך גם להתחשב ברגשות של בעלך, ולמצוא ביחד פתרון.

ברור לי לגמרי מה מפריע לו

מבחינתו חבר של הבת שמסתובב בשעות הערב המאוחרות (וישן) משמעו שהבת מקיימת יחסי מין.

בתפיסת עולמו- זה "לא"

שום הסבר מהצד הרציונלי של החיים לא יעבוד כאן -כי מדובר על עמדה,אמונה, תפיסת עולם.

כנראה, אבל לא זה מה שהוא אומר

האיש אומר שהוא רוצה להרגיש נוח בבית שלו, ולא אוהב כשיש אורחים בשעה מאוחרת.

לדעתי צעד ראשון לפתור בעיה, זה שאנשים יגידו מה הבעיה....

אפשר להגיד לו שבאמת בעייתי שיהיו אורחים אחרי 8 בערב, ולכן אני מציעה להציע לבת להזמין את החברים לשכב בשעות הצהריים.

גם לי קשה שזרים מסתובבים לי בבית. זה טיפוס

טוב/רע...זה מה יש. הוא לא נהנה מזה אולי היה מעדיף להיות אחר. אני הייתי מעדיפה. לא יכולה.

יכול להיות. העניין שזה לא ברור

אם הוא מוכן שיגיעו חברות ויישארו לישון, אז אולי אין לו בעיה עם כך שיסתובבו בבית אורחים - מפריעה לו שהאורחים הן ממין זכר.

לאונידס

Active member
לדעתי את צודקת בסאב טקסט

גם לי מפריע שכל מיני אורחים מסתובבים לי בבית ואני לא יכול להגיח מהחדר למטבח לובש את התחתונים הפחות חגיגיים, אבל אורחות מהמין היפה לא הופכות את הגיחה לאפשרית.

אפשר להבטיח שהילדה תהיה עם החבר בחדר עם דלת סגורה עד הבוקר כך שלא יפריעו לבעל, לא נראה לי שמבחינת הבעל הפתרון הזה רצוי
.

בקיצור הבעל לא רוצה שלבת תהיה אפשרות לקיים יחסי מין בבית.

נומלה

New member
אפשר להסביר לו את המשמעויות

אני חושבת (וזו ספקולציה פרועה) שבמחשבתו האפשרויות הן: 1) אני לא אאפשר לחבר להגיע לכאן בלילה ולכן לא יהיו יחסי מין. או 2) אני אאפשר לחבר להגיע לכאן ויהיו יחסי מין ואני שמרני וזה לא מתאים לי.

צריך להסביר לו שהאפשרויות הן אחרות. 1) לא יתאפשר לחבר להגיע בלילה, הבת תקיים יחסי מין בין השיחים לפני שהיא חוזרת הביתה ויהיה עליה הרבה פחות פיקוח. 2) החבר יגיע ויהיו יחסי מין אבל אם משהו לא מסתדר, ההורים בטווח קרוב.

הרבה פעמים אנשים חושבים רק על ההעדפות שלהם מול השערת אפס לא נכונה וזה גורם להחלטה שגויה שלהם. הבהרה של מה שלדעתך ההשלכות של האיסור, יכולה לעזור לו להגיע להחלטה אחרת.

אגמצו9

New member
, תודה רבה

אני חושבת שאראה לו את מה שנכתב כאן.
אין ספק מעורר מחשבה.
אישית מעדיפה שדברים יקרו בבית.
גם לי לא נוח שמסתובבים לי אנשים בבית אבל זה מחיר שאני צריכה לשלם ... זו הבת שלי ואני רוצה אותה קרוב.
בנוגע ליחסי המין... זה יקרה גם ככה ואם לא אצלי אז בבית אחר ..של החבר אולי.

לאט לאט. מתווכים. מרכחים. אומרים בתגובה שזה

טמת לא תמיד פשוט אבל כדאי לחשוב על האלטרנטיבות. מדברים את זה החוצה בעדינות. אולי לאט לאט יוקל לו. בודקים האם יכו להיות שפה משותפת עם הבחור.מנסים ליצור חיבור במקום ניכור. זה קשה. גם אני ככה.

פריתות

New member
אולי אצלי היתה נדלקת נורה אדומה.

שווה לבדוק ויותר מכך לשלול.
מכמה סיבות:
1. אולי רוצה לצמצם את התנאים הנוחים לבת ובעקיפין לגרום לה להסתלק מהבית כמה שיותר מוקדם.
2.התשובה המגוחכת שנוכחות גבר מפריעה לו וכשמדובר בבנות/נשים קטנות אז זה בסדר?
.סתם תירוץ! מציעה לך להגביל את אפשרות לינת הנשים'חברות של ביתכם המשותפת לזמן מה מאותו תירוץ שלו.

3.יכול להיות שמדובר בקנאה סמויה או גלויה כלפייך,את ודאי מכירה אותו.ואולי חש מאויים כשגבר בסביבתו.(שימי לב כיצד הוא מתנהג עם חברים,משפחה וכדומה בנוגע אליך)וזה דורש טיפול לכשעצמו.

אגמצו9

New member
מכירה אותו כל כך טוב

שאני שוללת את כל הסיבות.
אולי סיבה מס 1 זה משהו שהיה רוצה שיקרה , אבל לא היה מקשר את זה לכך.
לגבי לינת חברות, הוא פשוט התרגל לזה מגיל 5 בערך ואלו בדרך כלל אותן חברות קרובות . ילדות טובות.
גם הבת שלנו הקטנה מביאה חברות לישון וישנה בעצמה אצל חברות .
היה לנו ניסיון רע עם החבר הקודם שהיה טיפוס מאוד לא חיובי בלשון המעטה וזה אולי גם גורם לו לחשוש .
הקודם ישן אצלנו פעם אחת ביום כיפור ואז ביקשנו שלא יצא מהחדר כשהילדים הקטנים רואים.
אבל הבת ישנה אצלו הרבה פעמים ונסעה איתו לטיולים , כך שבעלי מבין שהם לא תמימים.
בנוסף לדעתי הבעיה שלי עם בעלי היא שיש בו חוסר פתיחות, שמרנות ,חוסר ניסיון אישי שלו בגיל הזה בנושא .
לא הביא חברה בגיל הזה הביתה.כל אלה הם גורמים.

למעלה