איך מסבירים זאת ?

איך מסבירים זאת ?

איך מסבירים לבן זוג, בן זוג לחיים כמובן, לא לריקודים, את ההתמכרות הזאת לריקודים ? את החיידק הזה ?

../images/Emo204.gif זה לא רק לבנזוג....

זה לכל המשפחה, לקרובים, לחברים ולידידים.... משום מה, בגלל שלתחביב {או העיסוק שלנו לשעות הפנאי} קוראים "לרקוד"... ההתייחסות מצד בסובבים שלנו היא לא רצינית..... מי מאיתנו לא נתקל במשפט "אז לא תרקוד/י פעם אחת... מה כבר יכול להיות???" או דומה לו.... מלווה בצליל זילזול.... לקח לי שנים להרגיל את הסובבים אותי שעבורי "ריקודי העם" הוא חלק חשוב מהחיים.... והאמת... אני לא בטוחה שהם השתכנעו עד היום...
אז פשוט לא מנסה יותר... מציבה את העובדה שאני רוקדת כעובדת חיים.. ושהאחרים יתמודדו...

הסבר אפשרי

שכל אחד (וגם הוא...) יוכל להבינו: נקודת הבסיס שלי היא שלכוווולללם ישנו איזה תחביב, משהו שחשוב לו, אבל לא לך, ומעניין אותו ולא אותך. אצל אחד זהו המחשב, אצל שני - סרטי פעולה, ושלישי אוהב כדורגל... ופשוט שואלים אותו איך הוא ירגיש אם הדבר שהוא אוהב לעשות יימנע ממנו. תאמיני לי שברגע הזה הוא יבין - ועוד איך! זו הדרך בה אני נקטתי - ואצלי שיטה זו הוכחה כיעילה, אבל כמובן שאשמח לשמוע על שיטות נוספות...

רויטל החמודה.מסבירים לו מההתחלה

ובטח לפני שחושבים להתחתן , שהוא בן זוג או בעל לעתיד של רקדנית ולא סתם רקדנית ,אלא רקדנית שרוקדת עם הנשמה. וזה חלק גדול בחייך, כדי שהכל יהיה ברור כבר בהתחלה ולא יהיו בעיות או אכזבות אחר כך, אם מתחתנים ונולד תינוק , אז מידי פעם הוא ישאר בבית עם התינוק יאכיל אותו , ינקה לו את הקאקי. וינדנד לו את העריסה בשביל שיישן.

משהא

New member
חכמים אומרו שהקשה הוא שלב ההסברה

אבי ללמדני שהחשובה בחיים היא ההבנה בין אנשים ובפרט בין בני זוג. כאשר צריך להסביר פיספסת. זה החלק הקשה. אין גם כל אפשרות להשוות ולתת תשובה לשאלה זו כי כל אחד מאיתנו בא מרקע אחר, עם מנהגים, תפיסות עולם, וסביבה משפיעה. לכל אחד מאיתנו מערכות יחסים שונות שמשתנות עם הזמן והגיל והמצב המשפחתי. על כן אפשר לגשר על כל אילו רק במישור אחד. לכל אחד מאיתנו שאיפות, רצונות, אהבות עיסוקים וראוי לפני הכל לשתף את בן / בת הזוג ברצונות שלנו. לנסות לרתום אותם לדבר שאנו רוצים, ולהביאם להבין ולתמוך. אחד השגיאות הגדולות שרבים עושים היא בחוסר הבנה שההובי ככל שיהיה חשוב לא יוכל להתקבל ע"י בן / בת הזוג אם זה יפגע בזוגיות, בטיפול בילדים, באחזקת הבית, בפרנסה וכו'. ויתור על אירוע משפחתי בשל ריקודים יכול לפגוע במערכת וליצור התנגדות להמשך. על כן לא צריך להסביר צריך ליצור מצב שבן / בת הזוג לא יקריבו יותר מידי וירגישו שההעדרות לא פוגמת בפעילות המשפחתית ולא מאיימת על סדר חיים. דבר נוסף הוא לתמוך בבן / בת הזוג אם אינם רוצים לרקוד למצוא דברים אחרים. כדוגמא אצלי. אישתי אוהבת מוזיקה, אופרות, הצגות, סרטים ויוצאת לעתים יותר פעמים ממני במשך השבוע. אני מפרגן לה מאד וחופשי לצאת מתי ולאן שארצה בכל עת. צריך ליצור תשתית. כל החיים יושבים על תשתיות. ככל שהתשתית בנויה טוב יותר אפשר לשים עליה יותר חומרים שישבו בבטחה, ויתנו מרחב מחיה. רק לא להסביר. מנסיוני זה לא עובד, ולעתים מקשה עוד יותר. ריקודים שמחים אורי גבעוני

להסביר ולוותר, רויטל!

לפני שאת קופצת, זו דעתי והנה ההסבר: לרקוד זה תחביב טוב ונחמד. כשיש בן זוג לחייים שהוא גם לריקודים זה בכלל יוצא נהדר. אבל לעיתים קורה שבן זוג לחיים לא רוקד. ואז צריך לפי דעתי לנקוט בשתי עמדות: אחת - להסביר לו וללכת להרקדות שאסור לפספס כמו פסטיבל כרמיאל, מרתונים מסויימים ועוד. השניה - לוותר מדי פעם על הרקדה שבועית. כי מערכת יחסים שווה יותר מכל הרקדה. כששואלים אותי מדוע לא הייתי הרבה זמן באונ' או הברזתי פה ושם מהרקדות בד"כ יודעים את התשובה....הבחור שלי לא רוקד! והכי חשוב - לחשוב מה יותר חשוב לטווח הארוך...

תשמעי חמודה מלכתנו.קבלי את דברי

בהומור ואל תכעסי עלי. בסדר? כל הזמן דמיינתי אותך לאיזו רבנית בת 60 מלאה וקשוחה עם כובע גדול על הראש, ושמלה ארוכה, ופתאות מתגלה לי שמלכת החתונות היא בחורה צעירה מאד ונחמדונת רזה ויפה כמו דוגמנית עם הרבה חיוך על הפנים וחברותית מאד עם שובבות צעירה. למרות שתמיד שמתי לך לב אבל לא ידעתי שזאת את המלכה.

או שמותרים בכלל!!!!!../images/Emo13.gif))

אני למשל, ויתרתי בכלל עד שהילדים שלי גדלו, ולא היה צורך לטפל בהם טיפול צמוד. נכון, הפסדתי המון ידע בריקודים, אותו אני משלימה לאט לאט אבל באופן עיקבי, אבל הרווחתי קשר ניפלא עם בן זוג תומך, שהיום, מקבל את התחביב המוזר הזה שלי, בהבנה רבה מאד
))

יש אנשים שאם יוותרו על זה

אז הם בעצם יוותרו על חלק מחייהם. אני מאמינה שאף בעל תומך ואוהב לא ירצה בכך. כנראה שאת לא היית באמת מכורה לכך, והבחירה היתה שלך.

רויטל .לפני שמחזקים את הקשר באופן

סופי, הנקודה הרגישה הזאת חייבת להיות ברורה מאד. אסור להשאיר שום ספק הכי קטן בנושא הזה. אסור בשום אופן לאמר שיהיה בסדר או אפשר להגיע לפשרות. במקרה זה חייבים לנטרל לחצים ואסור לאבד את הראש. היו מקרים לא מעטים שהאשה אהבה מאד לרקוד ריקודי עם והבעל היה מכור לריקודי עם. בסוף התגרשו ,כי הבעל היה רקדן בנשמה ומכור לריקודי העם. לי נראה שהקשר הזה הוא קשר טוב,אבל מסוכן לעתיד.

../images/Emo204.gif הפעם אני מסכימה עם עזרא...

לפחות לחלק הראשון של התגובה שלו {את היתר לא ממש הבנתי...
} "...לפני שמחזקים את הקשר באופן סופי, הנקודה הרגישה הזאת חייבת להיות ברורה מאד..." כי קשר זוגי הוא קשר שאמור לתגמל את שני בני הזוג ולספק אותם... לע"ד, קשר שבו שני בני הזוג, או אחד מהם, נאלצים, שלא מרצונם החופשי והמלא, לוותר על פעילות חשובה ומהנה עבורם, לא יכול להיות קשר טוב לטווח הארוך... הוויתור הזה היום עלול לגבות מחיר יקר מחר... כי התסכול מהוותור עלול לחלחל לתוך מערכת היחסים בהמשך... כך שכ"א צריך לקבוע לו את סולם העדיפויות שלו... מי שמתאים לו לוותר, ולא חש נפגע מכך... שיוותר בכיף... מי שלא מתאים לו... עדיף שיעמיד דברים על דיוקם, ובאופן הברור ביותר, כבר בתחילת מערכת היחסים...

אז אספר לכם מקרה שהיה

חברה שלי רקדה עם מישהו שהיה רווק בזמן שהיא התחילה לרקוד איתו בתוך הזמן הזה שהם רקדו הוא התחתן , ולמרות שאשתו ידעה שהוא רוקד ריקודי עם , ולמרות שהתחתנה איתו שכבר רקד ריקודי עם, היא רק שמעה ריקודי עם היה נעשה לא רע היא בשום אופן לא השלימה עם זה שהוא רוקד עם נשים אחרות ועוזב אותה לבד בבית . יום אחד היא אמרה לא ,תשמע אם עוד פעם אתה הולך לרקוד אתה חוזר לא תראה אותי יותר. והוא עם כל אהבתו לריקודים ויתר והפסיק לרקוד , וכבר כמה שנים טובות לא חזר לרקוד, עד עצם היום הזה

שוש.ריקודי העם לא בראש מעייניו

אם ריקודי העם היו חשובים לו מאד יותר מאשתו אז היה אומר לה מההתחלה שהוא על ריקודי עם לא יוותר. גם אני,אמרתי לאשתי ז"ל לפני שהתחתנתי שאלך לרקוד מתי שיתחשק לי וכמה שארצה, היא הסכימה עם התנאי ואמרה לי ,לך תרקוד כמה שאתה רוצה ,רק אל תביא לי מחלות.

נכון, אם כל אהבתו לריקודי עם כנראה

שאת אשתו אהב יותר, העדיף להפסיד את ריקודי העם ולא את אשתו, אגב, בהתחלה שהפסיק אמר לחברה שלי אני עוד אחזור אתן לה קצת להירגע, בסוף כנראה הוא נרגע הוא לא חזר לרקוד עד עצם היום הזה.

למעלה