איך מנקים שטיח?

תרקדי

New member
איך מנקים שטיח?

לפני שנה (פלוס-מינוס), קנינו שטיח לבן, צמרירי ורך. היום הוא כבר אפור. האם יש ג'יל/ספרי/קצף שניתן לנקות איתו שטיח? הצעות יתקבלו בברכה ובהקלה. תודה

דורי56

New member
סנו לשטיחים

אני משתמשת ב "סנו לשטיחים " מ עולה . אפשרות נוספת פנטסטיק מדולל במים וקליה לשפשף עם מברשת וליבש בשמש.

תרקדי

New member
תודה רבה ../images/Emo140.gif

ה"פנטסטיק" לא יהרוס לי את הצבע הלבן?

דורי56

New member
תינסי אולי על פינה קטנה

אני באמת לא יודעת אבל אני מכבסת וילונות לבנים עם פנטסטיק (מוריד כל לכלוך) ובגדים לבנים שהצהיבו או עם כתבים וזה יורד. לגבי שטיח לא יודעת תנסי על קטע קטן בפינה. אני מנקה את הספות עם פנטסטיק, את השטיח (אצלי זה בצע בז').. בהצלחה!

טל249

New member
שטיחים אפשר בדר"כ לשטוף כמו ששוטפים רצפה

אני לא בטוחה לגבי השטיח הצמרירי, אבל שטיחים רגילים אני יודעת שבטורקיה ממש שוטפים אותם, מוציאים את המים והסבון עם מגב ותולים לייבוש. עשיתי את זה אצלי כמה פעמים, יצא מעולה. מרגיש לי יותר נקי מאשר חפיפה בקצף, אפילו עם קירבי..

תיקתק1

New member
אפשר לקבל הסבר איך לעשות את זה? ומה זאת אומרת

עם מגב? תודה.

טל249

New member
אמא שלי היא המומחית לשטיחים.. בעיקרון

אחרי שאיבה טובה של השטיח, מוציאים את השטיח למרפסת (הנקיה כמובן) , שופכים עליו מים, כשלא היה לי בבית את השמפו לשטיחים של הקירבי פשוט שפכתי על השטיח נוזל רצפות (כמובן, אחרי שבדקתי בפינה שהוא עדין מספיק ולא מזיק לשטיח) קירצפתי עם מטאטא גומי (נדמה לי שקוראים לו רב-מגב, יש לו מצד אחד שערות גומי ובצד השני מגב), אחרי הקרצוף עוברים עם מגב כמו שגורפים מים כששוטפים רצפה, גורפים את מי הסבון עד שיוצאים רוב המים ואז שוטפים שוב עם מים נקיים. (פשוט שופכים מים נקיים ושוב, גורפים אותם). החלק הקשה הוא להרים את השטיח לייבוש, אני פשוט שמתי אותו על שולחן הפלסטיק במרפסת שיטפטף . וכמובן, עדיף לעשות את כל העניין ביום שרבי טוב..

בלונד23

New member
מנסיוני שטיח בהיר לא יתנקה לך טוב בבית

ולכן עליך לשלוח אותו לניקוי. הניקוי היבש השכונתי שלנו שולח לאחים עיני לניקוי יסודי. אם הלבן ממש מלוכלך הייתי שוקלת לקנות חדש. הניקוי לא זול.

למעלה