איך מנקים גיטרה?

George W Bush

New member
איך מנקים גיטרה?

בטוח השאלה הזו עלתה כאן מתישהו אז סליחה על הכפילות.

ברשותי PRS Custom 24, וכשמנגנים עליה אז מן הסתם נצבר לכלוך ו/או שומן אצבעות ויד על המיתרים, הגוף, והחלק האחורי של הצוואר. איך מנקים את הגיטרה מבלי להזיק ללכה או לעץ? אני מניח שצריך סוג כלשהו של מסיר שומנים ,אבל אשמח אם תוכלו להפנות אותי למשהו ספציפי כי אני לא רוצה להסתכן בלעשות נזק לגימור/ לעץ.

תודה

oryaakov11

New member
אני כבר שנים משתמש בערכה הזו של דאנלופ

http://www.jimdunlop.com/product/system-65-guitar-maintenance-kit

אני מבסוט עליה לאללה. כוללת חומר לניקוי הגוף, ווקס להברקה, שני חומרים שונים לניקוי הפרטבורד, מטלית מיוחדת לניקוי הפרטים, שתי מטליות בד וחומר לשימון המיתרים (סטייל Fast Fret).

ממליץ בחום!

EvilPizza

New member
אהלן :) תשובות

אז ככה, מבחינתי ניקוי והברשה של גיטרה דורש את הכלים הבאים:
*מברשת שיניים חדשה
*פוליש (לדוגמת הפוליש 65 של דאנלופ) או הduck שהיה נמכר אצל זאק
* מטלית מריחה ומטלית יבשה
* אפשר ''מטלית מיקרופייבר'' לא חובה.
* מברשת קטנה של צבע
* חומר ניקוי למצילות של זילדגיאן

שלבים :
1) הסרת המיתרים מהגיטרה
2) בעזרת המטלית מיקרופייבר והמברשת לסלק אבק ולכלוכים שונים מהגיטרה, המברשת מיועדת למקומות שקשה להגיע אליהם עם היד
3) לוקחים מטלית ושמים עליה קצת חומר לניקוי מצילות, ושמים קצת חומר על כל סריג.
4) בעזרת אותה מטלית עוברים ועושים פוליש לסריגים (ניתן לבצע גם על שאר חלקי המתכת בגיטרה)
5) לוקחים את הפוליש של דאנלופ או כל מוצר אחר זהה (השם סתם עולה יותר כסף) ומשפריצים בנדיבות על כל הצוואר של הגיטרה.
6) עוברים עם המברשת שיניים (כן כן, מברשת שיניים) ומצחצחים בין הסריגים! זו הדרך הכי טובה שמצאתי ללהוציא את כל הJunk החוצה
7) לוקחים מטלית נקייה (אפשר גם טישו) ומסרים את כל הגאנק מהצוואר
8) לוקחים את המטלית ה''רטובה'' ומשתמשים בה בשביל לפזר שכבה אחיד של פוליש על גוף הגיטרה וגב הצוואר
9) משתמשים במטלית היבשה בשביל לעשות באפינג לפוליש שהרגע שמת. * ניתן טיפה תמצית וניל לפוליש ואז היא הגיטרה מקבלת ריח גיבסוני ממכר כזה :) אבל את זה טרם ניסיתי..
10) restring and rock!

למעלה