איך ממשיכים?

omer87

New member
איך ממשיכים?

שלום אני עומר, בן 19, חייל... כבר כמעט שנתיים שאני נהנה להאזין למוזיקה קלאסית(התפתח בהדרגה, אם בהתחלה הייתי מאזין לכמה יצירות קבועות כשהייתי לומד לבגרויות אחר כך התחלתי להתעניין ולפתח טעם אישי יותר ספציפי... ועכשיו הגעתי למצב בו נגן הMP3 שלי אינו מכיל מילים אלא רק מנגינה....) אני רוצה ללמוד יותר על מוזיקה "קלאסית" רוצה להבין הרבה יותר וכמובן להנות....הידע שלי בעניין מסתכם במלחינים שונים,תקופות,סגנונות וכל מידע שאפשר להסיק מגבו של דיסק(אני כבר מצליח לקרוא את זה
) העניין הוא שאין לי רקע בנגינה ואני לא יודע לקרוא תווים, איך ממשיכים מכאן? תודה רבה

ItsikH

Member
שאלה והצעה שאלה - מה שמעת עד עכשיו? מה אהבת? זה יכול לתת כיוון. הצעה - נסה ללכת לקונצרטים, ביחוד מוזיקה קאמרית לדעתי כי החוויה יותר אישית. לגבי תווים - די קל ללמוד, אפשר בכמה שיעורים. אתה רוצה גם ללמוד לנגן?

omer87

New member
עד עכשיו,../images/Emo13.gif

היו לי בבית דיסקים שונים וגם רכשתי בעצמי כל מיני... מבחינת הטעם אני מעדיף יצירות לתזמורת גדולה(לא שיש לי משהו נגד מוזיקה קאמרית) אני אוהב את הגיוון שבכלים השונים, בעיקר יצירות מהירות וחזקות!
החמישית של בטהובן, השמינית והתשעית של דבוז'ק, הבולרו של ראוול, של שטראוס,ועוד שונות אבל אלה היוצרים האהובים עליי.

ItsikH

Member
המלצות סימפוניות מאוחרות של מוצארט (35 ואילך בעיקר) הסימפוניה ה-4 של מנדלסון (וגם ה-3) כל 4 הסימפוניות של שומאן וגם של ברהמס אבל יכול להיות שזה יהיה *קצת* כבד בשבילך הסימפוניה ה-6 "הפתטית" של צ'ייקובסקי הסימפוניה הפנטסטית של ברליוז הסימפוניה ברה מינור של צזר פראנק וגם: "אגמונט" של בטהובן, "פינלנדיה" של סיבליוס יש הרבה קונצ'רטי ידועים שיכולים להתאים, בעיקר לפסנתר: הקונצ'רטו ה-5 של בטהובן "הקיסר" שני הקונצ'רטי של מנדלסון הקונצ'רטי של שומאן ושל גריג שני הקונצ'רטי של ברהמס (גם *קצת* כבד) הקונצ'רטו מס' 2 של סן-סנס (במיוחד בביצוע ארתור רובינשטיין../images/Emo47.gif)

Reign In Blood

New member
אוקיי, כדי לכוון אותך:

ספר לנו ספיציפית, איזה מלחינים יותר אהבת? האם יש תקופה שעוד בא לך ללמוד עליה, לדוגמא אני- לא יודע על הרנסנס כלום.. אולי סגנונות- פירוט נחב יותר סתם בשביל הרצון שלי לדעת: יצירות קבועות לבגרויות? כאילו בגרות בנגינה? או בגרויות רגילות שהתכוננת? בנוסף בקשר לתווים- זה לא בעיה אמיתית.. זה כמו שפה.. אתה צריך להבין את הקטע ולתרגל ולתרגל הרבה, בכל יצירה לומדים משהו חדש, כמו בסיפור..

Din72

New member
הכיוונים שקיבלת טובים. בנוסף,

האזן ל"כל המוסיקה" ולתחנות אינטרנטיות המשדרות מוסיקה קלאסית. באשר לתוים? אני לא בטוח שלימודם בשלב הראשוני הכרחי עבורך, אם אין יש לך כוונה להתפתח רק בכיוון של האזנה. דין

Din72

New member
נא להתעלם מה"אין" בתגובתי הקודמת.

רעיונות נוספים: אפשר ללמוד הרבה על מוסיקה מספריםץ המבחר בעברית אינו גדול, אך למרות זאת, עשוי לספק את המאזין בשלבים הראשונים. דוגמאות: גרדנויץ - "עולם הסימפוניה". כתב גם שני ספרים מעולים נוספים - "עולם הפסנתרן" ו-"מוסיקה קאמרית" אך הם כבר שנים ארוכות מחוץ לקטלוג. מילטון קרוס ודוד אבן - "אנציקלופדיה של גדולי המוסיקה לדורותיהם"(3 כרכים) מילטון קרוס - "עולם האופרה"(4 כרכים) שלמה הד - "אופרה" סטיבן קולינס - "לקסיקון המוסיקה הקלאסית" סטנלי ג'ון - "מוסיקה קלאסית" קנט וואלרי מקליש - "מוסיקה קלאסית: מדריך למאזין" נפתלי וגנר - "מוסיקה אז ועכשיו" האחרון אינו מוכר לי אך בהחלט שווה בדיקה. דין

omer87

New member
תודה../images/Emo13.gif

ידוע לך על הנחות בקונצרטים לחיילים? עם מדים/בלי מדים... באיזה שעות? לגבי הספרים, חיפשתי ברשתות הספרים הגדולות ולא מצאתי שום דבר פרט לחוברות תווים בשפה הרוסית...

הקיזומ

New member
הכניסה לחיילים חינם!

על בסיס מקום פנוי מן הסתם. באותו הערב. ברר פרטים מדוייקים דרך www.ipo.co.il

omer87

New member
היי,

פירטתי למעלה חלק מהדברים, ולגבי הבגרויות, אני מדבר על בגרויות רגילות(היסטוריה,תנך,ספרות וכאלה...) יצירות רגועות ומונוטוניות של מוצארט עזרו לי להתרכז בספר ולא בסביבה....

Din72

New member
עוד: לפני שנים אחדות שודרה בטלויזיה

הלימודית הסידרה הנפלאה של לאונרד ברנסטין על יסודות המוסיקה. אני לא בטוח שהיא קיימת במהדורה מסחרית, אבל בהחלט שווה בדיקה ברשות השידור. דין

רוניקיש

New member
חייל על מדים

עומר, חייל על מדים נכנס בחינם לקונצרטים של הפילהרמונית על בסיס מקום פנוי...

omer87

New member
הווו, נחמד ביותר....

נכון לעכשיו אני משרת בקריה(לא הכי מרוצה
) אני חייב לנצל את העניין הזה... למרות שקצת מוזר ללכת לבד ועוד על מדים...

omer87

New member
מספיק להציג חוגר?

במקרה של הבגדים שלי כבר עדיף לבוא על א'
ואם בכל זאת הנני מעוניין לרכוש כרטיס מבחינת מקום שמור, יש הנחה לחיילים? משום מה לא ראיתי מחירים באתרים השונים... חג שמח...

רוניקיש

New member
נדמה לי שיש הנחה

אני כבר לא זוכר מימי הצבא, אבל לסטודנטים בטוח יש, אז לא הגיוני שלחיילים לא תהיה הנחה. בכל מקרה, זה ממש לא מוזר לבוא לבד על מדים! חג שמח, רוני.

שלום עומר

גם אני חובבת גדולה של המוסיקה הקלאסית. והתחלתי ללמודה קרוב לשנות ה-30 בחיי,לאחר שלא התאפשר לי כל כך לפני כן. אז אף פעם לא מאוחר למוסיקה. למרות שאתה חייל,אתה יכול להתחיל ללמוד קצת מוסיקה. אפילו את תולדותיה וניתוח יצירות בתור התחלה. זה נותן המון המון להבנת המוסיקה ועומק ההנאה ממנה כשאתה גם לומד את העיניין. תחפש מורה,אפילו פעם בחודש,או אפילו חצי שעה בשבוע(כמו שאני עושה למשל)העיקר שתלמד משהו. זה ממש מוסיף המון. אתה יכול לבנות איתו תכנית אישית שתתאים לך,לזמן העומד לרשותך,לתקציב,ולדרישותיך מעולם המוסיקה בשיתוף הצעותיו. שיהיה לך המון המון
והמשך הנאה מעולם כה מופלא זה של המוסיקה הקלאסית!

ספרי לימוד

למוסיקה קלאסית. בנוסף למה שהוצע. מוסיקה בכל הזמנים של ג'יימס גולוויי וויליאם מאן. נותן סקירה על תקופות במוסיקה. ומבט למוסיקה של האוניברסיטה הפתוחה. ושוב,מניסיוני האישי,מאוד ממולץ ללמוד מוסיקה,על מנת להבין אותה יותר, זה מוסיף המון. וכמו שהמורה למוסיקה שלי אומרת לי,שאני עכשיו יכולה ללכת לקונצרט ולהבין יותר את מה שאני שומעת. וזה באמת נכון.

למעלה