איך ממשיכים?

שמרית211

New member
איך ממשיכים?

יש לי תואר שני (information science) פלוס תזה. אני עובדת שנתיים וחצי (משרת סטודנט) בחברת הייטק בין הגדולות במשק (דרך מיקור חוץ).

התחלתי את דרכי במחקר, לאחר פרק זמן מסויים המנהל שלי עבר לחברת הייטק אחרת ונותרתי ללא מנהל ישיר. (היינו צוות של 2 אנשים).

העבירו אותי ל-Agile אבל לצערי לאחר פרק זמן קצר המנהל הישיר שלי עזב ושוב נותרתי ללא מנהל ישיר.

אני בן אדם יחסית צנוע, אבל חשוב לי להדגיש שעד היום נתתי עבודה רצינית, העברתי להם מערכת שלמה לג׳ירה, עשיתי טסטים אין ספור ויצרתי חומרי הדרכה.

לפני מספר ימים קיבלתי שרשור (מאוד פוגע, אפילו שלא אישי).. של מי אני בכלל.. ומדוע אני מופיעה תחת (שם מנהל קודם), ושהחוזה שלי בכלל הסתיים ושישחררו אותי (הייתי בהלם..) ואף אחד לא טרח לדבר איתי, לעדכן אותי שהחוזה הולך להסתיים, לגבי המשך דרכי (בכל זאת שנתיים וחצי)..

פניתי למנהלת בכירה במחלקה לפני מספר ימים, היא אמרה לי שתברר את העניין ועד היום לא חזרה אליי. בינתיים קיבלתי חסימה.. (ואף אחד לא מעדכן אותי)

מה עושים?.. אני פשוט בהלם (מהיחס)..

שמרית211

New member
תודה, השאלה היא..

אם זה לא נחשב פיטורין לכל דבר?
המשרה שלי בהגדרה שלה היא 50% משרה (היא לא מוגבלת בזמן)..
אני יודעת שכתבתי שזו משרת סטודנט, אבל בהגדרה שלה המשרה היא משרת 50% (גייסו אותי בזמן לימודיי, לכן כתבתי שזו משרת סטודנט)..

היתרון הגדול של המשרה זה שאיפשרו לי לעבוד גם מהבית.. (ועל אף שיש הרבה הצעות עבודה.. אני מתקשה לאתר כאלו שמאפשרות עבודה מלאה / חלקית מהבית) וזה חשוב לי.. (יש לי פעוטה בת שנה).

קלייטון.ש

Well-known member
תמתיני לזימון לשימוע

בשימוע, שצריך להיות מנוהל ע"י מנהל בעל סמכויות בנושא העסקתך, תוכלי להציג את עמדתך. כמובן שתקליטי את מהלך השימוע. את התכתובת הפוגענית תשמרי, ויכול להיות שבעתיד תוכלי להשתמש בה כדי לתבוע בגין פיטורין שלא כדין (כי מהתכתובת עולה שכבר התקבלה החלטה לפטר אותך). אם לא יערכו לך שימוע, זו בהחלט תהיה עילה לתבוע בגין פיטורין שלא כדין.

user32

Well-known member
מנהל
נשמע שלא פנית למעסיק שלך - חברות המיקור חוץ

הם אלה שאמורים לקבל הודעה רשמית על סיום החוזה, הם אלה שמעסיקים אותך ובמקרה הצורך צריכים לפטר אותך בצורה מסודרת.
יכול להיות שאת עובדת מצויינת אבל החליטו לקצץ בתפקיד או בפרוייקט שאת עושה. בכל מקרה, את זכאית לכל הזכויות של עובד שעוזב, כולל הודעה רשמית של 30 יום מראש, פדיון חופשה וכו'.
מומלץ להתחיל לחפש מקום חדש. בהצלחה

שמרית211

New member
תודה על ההתייחסות

פניתי להנהלה בכירה. מבחינתה אני ממשיכה לעבוד כרגיל אבל בפועל אף אחד לא דואג לי פרוצדורלית-להגיש בקשה, להאריך לי חוזה ואני נשארת חסומה במערכת.

זו שאני כפופה אליה מקצועית מעולם לא התעסקה בענייני HR והיא זו שאמורה לטפל בי פרוצדורלית (ואני לא חושבת שיש לה ידע)..

נוצר מצב (מעט מוזר) שאני לא מפוטרת אבל אני נשארת חסומה.

מה שתמוה הוא שזו חברה אחת הגדולות בישראל (ולכן כל ההתנהלות לא מתאימה לגודלה/ מעמדה).

קלייטון.ש

Well-known member
אני במקומך הייתי שולח מיילים לשתי המנהלות האלה

כל יום בבוקר, בצהרים ואחרי הצהרים, ובהם מזכיר להן שאני יושב ליד המחשב אבל עדיין חסום במערכת, ואני מבקש הנחיות והוראות עבודה.
את צריכה להראות שעמדת לרשות המעסיק כל הזמן הזה למרות שאת לא יכולה לעבוד. אם את מחתימה תמשיכי להחתים כרגיל. ותהיי מוכנה להגיב מיד כשאומרים לך מה לעשות.

שמרית211

New member
תודה

בדיוק התקשרה אליי האחראית בהלם,
כפי שסברתי היא לא יודעת במה מדובר (מה ההליך הפרוצדורלי)
אמרה שהיא תנסה לברר אבל אם זה כרוך בלפנות ליותר מ-3 גורמים היא מתייאשת.

vinney

Well-known member
זה הבאסה עם מיקור חוץ...

הלקוח יכול להעיף אותך בכל רגע בלי שום התראה, לשם כך בדיוק הם שכרו אותך במיקור חוץ.
&nbsp
חברת מיקור חוץ, שזה המעסיק האמיתי שלך, אולי ינסו לעזור לך למצוא פרוייקט אחר בתקופת ההודעה המוקדמת, אבל מעבר לזה אל תצפי להרבה.
&nbsp
חברת מיקור חוץ תתעסק עם כל התהליך הזה של שימוע ופיטורין, אבל בתכל'ס אין להם הרבה מה לעשות עם זה - הלקוח החליט לקצץ את החוזה וזהו.

שמרית211

New member
עדכון

נראה שזו תוצאה של חוסר במנהל ישיר,
לא דאגו מבעוד מועד לחדש לי חוזה-נחסמתי במערכת.

פניתי למנהלת בכירה (מבחינתה הכל כרגיל),
הבעיה היא שלא ברור מי דואג לי פרוצדורלית,
זו שאני כפופה אליה מקצועית מעולם לא התעסקה בענייני HR (והיא זו שעכשיו אמורה לדאוג לי פרוצדורלית-להגיש טופס וכו׳).

כל עוד לא קיבלתי הודעת פיטורין אני אמורה לדווח שעות (אפילו שאני חסומה)?
זה משהו שהארגון אמור לדאוג לו (למרות שפניתי לכל גורם אפשרי בעניין).
תודה!

BravoMan

Active member
זה לא משהו שאנשים כאן יכולים לענות לך...

אנחנו לא יודעים מה המשמעות של "חסומה" ובאיזו מערכת מדובר.
&nbsp
אלה עניינים בירוקרטיים שפנימיים לחברה שבה את נמצאת, וגם אם היא מהגדולות בארץ, אי אפשר באמת לדעת מה הולך שם.
&nbsp
לי אישית נשמע שנפלה איזו טעות ארגונית, ומישהו עשה פשלה, אבל מן הסתם זה רק ניחוש.
&nbsp
אם את יכולה להחתים שעון ולא אמרו לך במפורש לא להחתים, אז תחתימי, אבל מעבר לזה הייתי מציע להמשיך במעלה הסולם - אם את לא מקבלת תשובה ממנהלת מסוימת, תלכי מעליה.
&nbsp
כמובן, תני לה קודם זמן להגיב, אם המצב חריג זה יכול לקחת כמה ימים, ובמיוחד עכשיו שעדיין לא חזרו לשגרה ברוב החברות...

למעלה