ממשכים בדיוק כפי שאת ממשיכה.
חורקים שיניים, וממשיכים לעוד יום ועוד לילה. מנסים להיות כמה רגועים ושלווים, שמחים ועליזים עם הילדים (שהרי אנו עצובים וקשה לנו- אז שיהיו לנו גם רגעים של כייף והנאה). וכשהדמעות עולות ומציפות, משתפים אותם, בכאבנו, בגעגוענו, במילים שלהם, בשפה שמובנת להם. האובדן מכניס אותנו לעולם אחר. לכוכב לכת אחר. הקצב בו הרבה יותר איטי ממה שהיינו רגילים עד שהגענו אליו. משום שמדובר ב"כאב לב", כלמור , נפשנו מדממת, כואבת, זועקת לשמיים - אזי משך השיקום ארוך מאוד - ממשך השיקום שאנו היינו רגילים בד"כ עד כה. לפעמים עוזר לשמוע אלמנות , אלמנים אחרים - כיצד הם כואבים, כיצד הם מתמודדים , שעה אחרי שעה, יום אחרי יום. יש וזה נותן את ההבנה - שמה שאני חווה -חווים גם האחרים. לא מדובר על כך ש"אני לא מגיב בצורה נכונה". שמעתי גם מי שקבל הרגשה שהוא "מתחיל להשתגע" עם כל ההרגשות הנוראיות, והמחשבות הקשות והכואבות. כששמע שזה טבעי, ושכל אחד עובר משהוא דומה -זה עזר לו להירגע. לקבל את עצמו, במצב הזה. אנו מגיעים לפתע פתאום למקומות בנפש שלנו - שלא היינו שם מעולם. וכשאנחנו שם - זה איום ונורא, פתאום אין לנו שליטה על עצמנו. אין לנו שליטה על החיים שלנו. אין לנו שליטה על חיינו - שלפתע התפרקו לנו. אין לנו שליטה על עצמנו - שלפתע מוצאים את עינינו זולגות. לא נותר לנו - אלא ללמוד לחיות עם המצב החדש, ללמוד לחיות אחרת. זה קשה ואיום ונורא ואנו עושים זאת (כפי שתיארת זאת בשתפך אותנו.) "אוכלים חצץ" וממשיכים. שהרי בחירי לבנו, מה היו מאחלים לנו ? שיהיה לנו הכי טוב שניתן. שנהנה , כמה שניתן מהחיים , מהילדים - שהילדים ישמחו ויהיו אנשים טובים ושמחים. אם מתאים לך, אני ממליץ ללכת לסדנא להתמודדות באובדן - במידה ויש באזורך. (הלכתי לאחת שכזו בחיפה - וזהו הייתה חויה מאלפת. מחזקת מאוד) כמו גם ללכת לטיפול (אולי לעו"ס) - הלכתי (ועדין הולך) - והיא עזרה לי המון בהתחלה - לראות את דרך המלך. להבין מה קורה לי . להבין שישנם מצבים בחיים, שנשארים עם שאלות ללא תשובות. להבין שיש כאב, שלא עובר כמו כאב ראש, או יד, או רגל - כפי שהייתי רגיל עד כה. להבין שאני באמת עברתי אסון - ומובן וטבעי שאגיב כפי שמגיב. זה באמת קשה , איום ונורא. וזו תקופה. לא קצרה. אך כן תקופה, אם התחלה, ואמצע - זה מצב שמשתנה במהלך חיינו. זה דינמי - כפי שאנו דינמיים. השנה איננו כפי שהיינו לפני שנה. כדאי להזכיר , כל פעם ש"נופל עלינו "בום" ומרגישים - מתחת לקרשים - שזו ירידה לצורך עליה. החיים כעת הם עוד יותר - כמו גלגל. פעם אנו למטה, ופעם אנו למעלה. כשאני למטה, אני מזכיר לעצמי שזו תקופה. וכשאני למעלה, גם כן מזכיר לעצמי שזו תקופה - ולא להבהל שאח"כ שוב אמצע עצמי מתחת לקרשים... כעת נזכרתי, שבשנה הראשה, אנו בד"כ למטה, רוב הזמן. אח"כ יש יותר "למעלה". בשנים הבאות. אני מאמין שאם אהובך היה מסתכל עליך ועל ילדיכם, מלמעלה, היה מאוד גאה בכם. כל הכבוד לך על ההתמודדות. חגי