איך מלמדים ילד להפסיד..?

איך מלמדים ילד להפסיד..?

בני בן הבמשחקי- 9.5 עולה לכיתה ד לא מסוגל להפסיד בשום פעילות... ברגע שמתחיל לזהות שהוא עלול להפסיד אומר ישר "אני פורש" במצב הטוב ובמצב פחות טוב, יפזר את המשחק בעצבים , יקום וילך... לא עוזר כמה שמדברים איתו ומסבירים שלפעמים אני מפסיד ולפעמים אתה, זה רק משחק וכיף לנו ה"ביחד" - שום דבר לא עוזר.. אני מסתכלת מהצד לפעמים על אינטראקציות בינו לבין חברים וזה די אותו הדבר... יכול חופשי לרמות, לנסות לשנות את החוקים של המשחק, להחליט שעכשיו משחקים רק במה שהוא רוצה (ובוחרים בפלייסטיישן רק בקבוצה שהוא רוצה וכו..). יש מקרים שלחבר/ים לא מתאים ויש כאלה שסופגים את זה..
אני ממש מודאגת כי בהחלט יכולות להיוומר סיטואציות בילדים לא ירצו להיות איתו ואני לא מצליחה כל כך לשקף לו את המצב. כשמסבירה לו ונותנת גם דוגמאות על עצמי הוא כאילו מבין אבל אני מרגישה שזה ממש חזק ממנו.
אשמח לטיפים, רעיונות, המלצות..

תודה !

zivadina

New member
להפסיד במשחק

הבן שלי הלך לתרפיסטית שלימדה אותו שאפשר להפסיד במשחק. ובן אחר פשוט קיבל 'טיפול במשחק'.
אפשרות נוספת היא לשחק בבית ולהיעזר בעצות של מומחה ותיק למשחקים:
[URL]http://adhdindex.co.il/post-906[/URL]

ילד שמתקשה להפסיד

ילד שמתקשה להפסיד הוא ילד שתחושת הערך העצמי שלו נמוכה ולכן לדעתי הכי חשוב לחזק את התחושה הזו.
חיזוקים חיוביים הממוקדים במעשים, רעיונות, ולאו דוקא תכונות עוזרים אך אינם מספיקים.
חשוב לתת לילד תפקידים בבית, ובכל מקום שבו יש לו אפשרות להרגיש בעל ערך.
כאשר הוא מפסיד, היזהרו מלהיות שיפוטים לדרך התגובה שלו והקפידו לתת מקום לתחושת האכזבה שהיא לגיטימית!!!
שיחות מעמיקות על כך לא מועילות, כי הן מחזקות תחושות אשמה וקורבנות. לעומת זאת שיתוף בתחושות אכזבה אמיתיות שלכם מועילות מאד!
ומעל הכל, דוגמא אישית לאו דוקא במשחקים. אם תעבירו מסר שאתם לא לוקחים את עצמכם כל כך ברצינות, הוא יפנים את הגישה

למעלה