איך מכינים

feralcat

New member
איך מכינים

עוגה בטעם דומה ל"עוגות הבית", כלומר שלא תהיה יבשה ?

pirge

New member
עוגת שיש וראי את ההערה למטה../images/Emo3.gif

עוגת שיש שחור לבן עוגת שיש שלי עם הערות למטה של נחמדה מאד תבנית עגולה קפיץ מספר 24 משומנת. או 2 אינגליש קייק או תבנית חד פעמית 29X23X5 חבילה מרגרינה מזולה רכה 2 כוסות סוכר 4 ביצים שלמות כוס מים רותחים כוס קמח קראנצ'י מלא של סוגת כוס וחצי קמח רגיל אפשר לשים 2\1 2 כוסות קמח רגיל ולוותר על המלא. שקית אבקת אפיה 3 כפות קקאו לבחוש חוץ מהקקאו את הכל - בקערה. הבלילה צריכה לצאת דלילה. אם יותר מדי דלילה , אפשר להוסיף עוד 2-3 כפות קמח. לחלק את הבלילה ל-2 לחצי להוסיף את הקקאו ולבחוש. ליצוק לתבנית 24 משומנת . את 2 הבלילות אחת על השניה. קודם את הכהה, ומעליה הבהירה.לא צריך לערבב. לאפות בחום 175 מעלות כ-30 דקות. לבדוק בעזרת קיסם אם מוכן. מקור:פירגה אל תשימו סוכר חום, אחרת העוגה תהיה כולה חומה.ללא שיש. ניתן להוסיף לבלילה הלבנה צימוקים וחתיכות שוקולד שבור-או צ'יפס--- מעורבבים בכף קמח. הערות: אני מכינה עם כוס שמן במקום המרגרינה ובשתי תבניות מוארכות, יוצא מדהים! כל שבוע אני מכינה את זה. הצורה יוצאת כמו עוגת הבית של אוסם, כולם כאשר רואים את זה חושבים שקניתי את זה- אבל הטעם יותר טעים...

pirge

New member
עוגה שחורה כושית - בחושה

מתכון של פירגה: 2 תבניות ארוכות כוס קקאו 2 כוסות קמח תופח 2 כוסות סוכר 2 ביצים כוס שמן 2 כוסות מים רותחים מערבבים הכל לבלילה דלילה - לא להוסיף קמח. אפשר לתבל בכף רום\קוניאק\ליקר אופים בחום 175 כ-40 דקות ניתן לצפות בקרם או סירופ - אבל לא חובה. תהנו.

timiהאחת

New member
מנהל
אוי איזה עוגה טעימה עם חותמת השמנתי

נראה לי 3 קג' זאת עוגה שאי אפשר להפסיק לאכול אותה, אחרי שאפיתי אותה כל שניה ניגשתי לישר אותה, ואני לא אוהבת טעם מתוק, אני אוהבת לשתות מיץ לימון טרי, אז תתארו לכם עוגה טעימה משהו אין כמוך פירגה צמתי כמה ימים אחרי שאכלתי אותה. והיום קניתי עוד תבנית גדולה ואני מתכננת לאפות אותה ליום הולדת של בני בגן תודה.

pirge

New member
2 עוגות תפוזים מהירות - בחושות../images/Emo3.gif

עוגות בחושות ומהירות 2 עוגות תפוזים או חלב 5 ביצים שלמות 3/4 כוס מיץ תפוזים ---- שמתי חלב ושקית סוכר וניל 1/2 1 כוסות סוכר 2 כוסות קמת תופח 4 כפות שמן ---שמתי 6 כפות אופן ההכנה: מקציפים את כל החומרים. מחלקים את הבלילה לשתי תבניות מאורכות חשוב להקפיד שהתערובת מגיעה רק עד גובה שני שלישים מהתבנית, כדי שהעוגה לא תגלוש. אופים בחום בינוני 175---במשך 40 דקות. אחרי 30 דקות אני מכסה עם ניר כסף ברפיון,כי הצבע כבר שחום. תהנו. __________________

פירגה העוגות מגרות יאמיי רק

עוגת שיש לא מצליחה לי

pirge

New member
זאת אני,קחי עוגת שיש בשוקולד שבטוח

תצליח לך. עוגת שיש משוקולד זו עוגה לבנה פשוטה ובחושה "שהתעשרה" עם תוספת של 2 חפיסות שוקולד מריר. הלכתי על המהיר והבחוש . ללא הקצפות . מקור:פירגה לשים בקערה: 2\1 כוס שמן קנולה 3 ביצים כוס סוכר 2\1 כוס מיץ\חלב וניל \ רום לטעם\קליפת תפוז 2\1 2 כוסות קמח תופח לערבב לצקת 4\3 מהבלילה לתבנית משומנת מספר 24 עגולה—וליישר. ליתר להוסיף: 2 חפיסות (200 גרם) שוקולד מריר שהומסו במיקרוגל (לא הוספתי כלום) רק לשים לב לא לשרוף. כל דקה הוצאתי לבדוק . לערבב ולצקת על הבלילה הלבנה ליישר את הבלילה השחורה על הלבנה . עם קיסם עץ לעשות 2 או 3 ערבובים קלילים וזהו..... אפשר לנעוץ כמה חצאי אגוזים. לאפות בחום 175 כ-40 דקות. לבדוק בשיטת הקיסם. אפשר לפזר אבקת סוכר או שוקולית. תהנו.

pirge

New member
פרוסות מעוגת התפוזים - בחושה

בפעם הבאה אכין עם 4 כפות שמן. לראות את ההבדל. המרקם יצא לחלוחי וונילי. הכנתי עם חלב במקום תפוזים.טעים מאד. בבקשה.

feralcat

New member
תודה ושאלה

כאשר מוסיפים בהכנת הבצק מים רותחים לא נוצר ביצים מבושלות ?

pirge

New member
feralcat בעוגה הכושית? תבחשי את הכ

הכל הכל, בלי המים, ותוסיפי את המים הרותחים בלי בעיה. תבחשי שוב וזהו..... הביצים לא נהיות קשות. בהצלחה.

למעלה