איך מכינים?

mirchell

New member
איך מכינים?

מישהי יכולה ללמד אותי (מהיסוד) איך מכינים מטבוחה?

דני אלה

New member
מטבוחה מהירה/בני סיידא

מטבוחה מהירה מתוך "ברגע האחרון" / בני סיידא החומרים: חצי כוס שמן 6 שיני שום כתושות 4 פלפלים חריפים קצוצים 2 קופסאות שימורים (800 גרם כל אחת) מלח פלפל שחור טחון טרי ההכנה: מחממים בסיר רחב את השמן. מוסיפים את השום והפלפלים ומטגנים דקה. מוסיפים לסיר את העגבניות, המלח והפלפל ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה כשעה, תוך ערבוב מדי פעם, עד שלא נשארים נוזלים בסיר. מצננים ושומרים במקרר. הערות שלי: 1. למרות שהשתמשתי בעגבניות מקופסא, יצא נפלא. 2. הוספתי 2 כפיות סוכר

wan an

New member
דני אלה נסי עם פלפלים קלויים על האש

ותראי את ההבדל. יש מתכון אם תדפדפי ליום בו ביקשת מתכון.

חוגה

New member
דניאלה- שאלה קטנה:

מה מידת החריפות שיצאה לך? אני רוצה להכין אבל החבר לא אוכל חריף..

אתי@

New member
במטבוחה של בני סיידה -

2 קופסאות שימורים של מה? עגבניות? באיזה מצב צבירה
?

דני אלה

New member
מטבוחה מהירה/בני סיידא-מתכון מתוקן

מטבוחה מהירה מתוך "ברגע האחרון" / בני סיידא החומרים: חצי כוס שמן 6 שיני שום כתושות 4 פלפלים חריפים קצוצים 2 קופסאות שימורי עגבניות מרוסקות (800 גרם כל אחת) מלח פלפל שחור טחון טרי ההכנה: מחממים בסיר רחב את השמן. מוסיפים את השום והפלפלים ומטגנים דקה. מוסיפים לסיר את העגבניות, המלח והפלפל ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה כשעה, תוך ערבוב מדי פעם, עד שלא נשארים נוזלים בסיר. מצננים ושומרים במקרר. הערות שלי: 1. למרות שהשתמשתי בעגבניות מקופסא, יצא נפלא. 2. הוספתי 2 כפיות סוכר

נופר30

New member
ולאוהבי הקבצים

דרך אגב השכנה שלנו סימי ( מרוקאית עסלית ) אמרה לי שבשנים האחרונות היא עברה לעגבניות מקופסא ככה מתבשל ומוכן מהר יותר

wan an

New member
כמה ימים אחורה נתתי מתכון מרוקאי-וה

מטבוחה זה מרוקאי. ומרמומה זה תוניסאי.ויש הבדל גדול גם בטעם. כמו שיש הבדל בין קוסוקוס מרוקאי לתוניסאי.פירוש המילה מטבוחה במרוקאית הוא.מבושלת במרוקאית זה נקרא " סלאטה מטבוחה" כלאמר סלט מבושל. מכאן בא השם .

clcl

New member
מטבוחה - מתכון שהוכן בהצלחה

מטבוחה אוכל מרוקאי החומרים: עגבניות בשלות (בעונה - יותר זול) פלפל ירוק או אדום (לא מתוק) פלפל ירוק קטן חריף (הכמות לפי מידת החריפות שרוצים) שמן, מלח, פלפל אופן ההכנה: קוצצים את העגבניות (עם הקליפה) והפלפלים לקוביות. את הפלפל החריף לחתוך לחתיכות גדולות (כך שאינך חייב לאכול אותו ואפשר להוציאו לפני האכילה). שמים הכל בסיר גדול שבו יש שמן רותח ומבשלים בתחילה על אש בינונית ולאחר מכן לפחות שעה על אש נמוכה, עד שהעגבניות הופכות לחלק מהתערובת. אפשר לאכול חם או קר, כתוספת על אורז או תפוחי אדמה, והכי טוב לטבול חלה טרייה של יום שישי ולחסל את כל הסיר.

mirchell

New member
המשימה :מטבוחה

בוצעה (לדעתי) בהצלחה אמנם יצא די-חריף מפני שלא ידעתי להתאים את הכמויות , בקרוב הטועם הראשי יגיע הביתה ויחווה את דעתו , שאלה לי:אמנם שאלה מאד מפתיעה אבל למען הדיוק: הסיר על הגז ,המטבוחה נהדרת וחמה האם להשאיר על הגז או להכניס למקרר או לחכות שיתקרר ורק אז להכניס למקרר (בעצם השאלה היא אם זה בסדר להכניס למקרר כשעוד חם)

למעלה